Connect with us

رویداد های اخیر

کار ساخت یک شهرک‌ در مناطق زلزله‌زده هرات تکمیل و به بهره‌برداری سپرده شد

منتشر شده

در

کار ساخت یکی از شهرک‌ها در مناطق زلزله‌زده ولایت هرات تکمیل و به بهره برداری سپرده شد. در این شهرک ۳۳ باب خانه ساخته شده که ریاست عمومی استخبارات کشور تمام هزینه ساخت آن را پرداخته است.

مقام‌های حکومت سرپرست می‌گویند که در این پروژه حدود ۲۴ میلیون افغانی مصرف شده است، در حال حاضر نیز روند کار روی دیگر شهرک‌ها ادامه و تلاش‌ها جریان دارد تا در وقت تعیین شده تمام خانه‌ها ساخته شود.

این در حالی است که خانواده‌های آسیب دیده از زلزله این روزها زندگی سختی را در زیر خیمه‌ها سپری می‌کنند.

این اولین شهرک در ساحات زلزله‌زده ولسوالی زنده جان می‌باشد که تازه کار آن تکمیل شده است.

در همین حال، مقام‌های محلی ولایت هرات گفته اند برعلاوه ساخت ۳۳ باب خانه در این شهرک، یک باب مسجد و شبکه آب آشامیدنی صحی نیز ساخته شده است.

به گفته آنان، کلیدهای این خانه‌ها برای خانواده‌های زلزله‌زده تحویل داده خواهد شد.

هم اکنون در بیش از ده قریه ولسوالی‌های زنده جان، انجیل، کشک، رباط سنگی و گلران هرات روند خانه سازی جریان دارد.

مقام‌های محلی هرات تصریح کرده اند که نظارت از تمام پروژه‌های که در ساحات زلزله‌زده کار می‌شود، جریان دارد.

این شهرک در قریه قلعه نوک ولسوالی زنده جان هرات ساخته شده است.

محمدحلیم، یک تن از آسیب‌دیدگان از زلزله، گفت: «زیر این خیمه‌ها بسیار هوا سرد است چون این خیمه‌ها پلاستیکی اند و نم می‌رسد و در جریان شب اولادهای ما خنک می‌خوردند و حالا که این خانه‌ها برای ما ساخته شده، ان شاء‌الله که زمستان را با زن و بچه‌های خود محفوظ ‌تر سپری خواهیم کرد.»

براساس آماری که کمیسیون رسیدگی به زلزله‌زدگان هرات ارائه می‌کند، در حال حاضر کار ساخت حدود دو هزار و ۶۲ باب خانه در بیش از ده قریه زلزله‌زده جریان دارد، مسئولان این پروژه‌ها در تلاش هستند تا این خانه‌ها را در وقت تعیین شده تکمیل کنند.

رویداد های اخیر

واکنش‌های جهانی به پیروزی دونالد ترمپ

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، هم با اشاره به تلاش‌های دونالد ترمپ برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه گفت که آماده همکاری با او «برای بازگرداندن بقیه گروگان‌ها، نابودی امکانات حماس و پایان دادن به حاکمیت حماس در غزه» است.

Published

on

رهبران کشورهای مختلف در سراسر جهان در پیام‌های مختلفی آغاز ریاست جمهوری دونالد ترمپ در ایالات متحده را به او تبریک گفتند.

مراسم تحلیف دونالد ترمپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور امریکا روز دوشنبه اول دلو در داخل ساختمان کنگره برگزار شد و او دومین دولت خود را پس از چهار سال آغاز کرد.

آقای ترامپ که ۷۸ سال دارد در سخنرانی پس از مراسم تحلیف از «آغاز عصر طلایی امریکا» سخن گفت و افزود: «اجازه نخواهیم که از ما سوء استفاده شود.»

بلافاصله پس از مراسم تحلیف سیل پیام‌های تبریکی رهبران جهان نشر شد و مقام‌های ارشد در کشورهای مختلف ضمن تاکید بر روابط دوجانبه، به مواردی از قبیل پایان دادن به جنگ اوکراین و برقراری ثبات در خاورمیانه اشاره کردند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، در پیام خود از آقای ترمپ به عنوان رهبری «پر اراده» یاد کرد و گفت که سیاست او برای برقراری صلح فرصتی برای تقویت رهبری امریکا و دستیابی به یک صلح بلندمدت و عادلانه است.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، نیز با اشاره به اظهارات آقای ترمپ درباره پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین گفت کشورش آماده است هر اقدام لازمی را برای حل سریع این منازعه انجام دهد.

بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، هم با اشاره به تلاش‌های دونالد ترمپ برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی در غزه گفت که آماده همکاری با او «برای بازگرداندن بقیه گروگان‌ها، نابودی امکانات حماس و پایان دادن به حاکمیت حماس در غزه» است.

رهبران کشورهای اروپایی از جمله جورجا ملونی صدراعظم ایتالیا، کی‌یر استارمر صدراغظم بریتانیا،َ و اولاف شولتز صدر اعظم آلمان، از روابط فعلی بین کشورهای خود و ایالات متحده تمجید کردند و خواستار حفظ روابط مستحکم واشینگتن با اتحادیه اروپا شدند.

مقام‌های ایران واکنشی رسمی به شروع دولت دوم دونالد ترمپ نشان نداده‌اند.

گروه حماس نیز که ایالات متحده آن را سازمانی تروریستی می‌شناسد نسبت به بازگشت دونالد ترمپ به کاخ سفید واکنش نشان داد.

سامی ابوزهری، از مقامات این گروه ، با ابراز شادمانی از پایان یافتن «دوران تاریک» ریاست جمهوری جو بایدن که «پیش از همه کسی به خود ایالات متحده آسیب رساند» گفت: «امیدواریم ترمپ بتواند سیاست‌های خود را بر پایه‌های متعادلی بنا کند و راه را در برابر شرارت‌های نتانیاهو ببندد.»

همچنین احمد الشرع، رهبر سوریه، نیز با انتشار پیامی ریاست جمهوری دونالد ترمپ را به او تبریک گفت.

احمد شرع در این پیام تصریح کرد که انتخاب دونالد ترمپ به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده «گواهی است بر اعتماد مردم امریکا به رهبری او».

او در این پیام همچنین ابراز اطمینان کرد که دونالد ترمپ «صلح را به خاورمیانه بازمی‌گرداند» و «ما مشتاقانه منتظر بهبود روابط بین دو کشور بر اساس گفتگو و تفاهم هستیم».

پاناما اظهارات ترمپ را رد کرد

از سوی دیگر رئیس جمهور پاناما با رد سخنانی که دونالد ترمپ در مراسم تحلیف خود بیان کرده بود بار دیگر تاکید کرد که کانال پاناما در اختیار این کشور باقی خواهد ماند و «هیچ کشوری حق دخالت در این موضوع را ندارد».

خوزه رائول مولینو اندکی پس از سخنرانی تحلیف دونالد ترمپ در بیانیه‌ای نوشت: «کانال پاناما برای پانامایی‌ها بوده، هست و خواهد بود.»

دونالد ترمپ روز دوشنبه در مراسم تحلیف خود بار دیگر خواستار بازگشت مالکیت این کانال به امریکا شد و گفت: «چین در کانال پاناما فعال است، ما این کانال را به چین ندادیم به پاناما دادیم و حالا هم آن را پس می‌گیریم.»

در همین حال ساعاتی پس از سخنرانی دونالد ترمپ، مقامات پاناما اعلام کردند که حسابرسی از شرکت هنگ‌کنگی که کنترل بنادر نزدیک به کانال پاناما را بر عهده دارد شروع کرده‌اند.

همسایگان و کشورهای نزدیک به ایالات متحده نیز پیام‌های مختلفی درباره آغاز به کار دولت جدید دونالد ترمپ منتشر کردند.

لولا دا سیلوا، رئیس جمهور برازیل، از روابط مستحکم کشورش با ایالات متحده در زمینه‌های مختلف تمجید کرد.

جاستین ترودو، صدراعظم کانادا، هم ضمن تبریک به آقای ترمپ یادآور شد که دو کشور «موفق‌ترین شراکت اقتصادی را در جهان دارند» و «ما فرصت همکاری دوباره با یکدیگر را داریم».

دونالد ترمپ پیش از این کانادا را تهدید کرده است که اگر سیاست سخت‌گیرانه‌ای در کنترل مرزهای مشترک و جلوگیری از ورود مواد مخدر به امریکا در پیش نگیرد تعرفه‌های سنگینی بر کالاهای وارداتی از آن کشور وضع خواهد کرد.

میگوئل دیاز کانل، رئیس جمهور کوبا، نیز از دونالد ترمپ به دلیل بازگرداندن نام این کشور به فهرست دولت‌های حامی تروریسم به شدت انتقاد کرد و آن را «اقدامی استکباری و بی‌اعتنایی به حقیقت» خواند.

او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت تحریم‌های دولت قبلی آقای ترمپ علیه این کشور باعث «کمبود کالا» و همچنین مهاجرت کوبایی‌ها به ایالات متحده شد.

دونالد ترمپ از حزب جمهوریخواه با شعارهایی مانند «اول امریکا» و «عظمت را به امریکا برگردانید» برای دومین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد.

او در نهایت موفق شد با کسب ۳۱۲ رای الکترال به پیروزی برسد و رقیب خود، کامالا هریس از حزب دموکرات را شکست بدهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین در کابل تجلیل شد

Published

on

از هفتادمین سالگرد روابط دیپلوماتیک بین افغانستان و چین با حضور مقام‌های دو کشور امروز (دوشنبه) در کابل تجلیل شد.

شیر محمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه در مراسمی به همین مناسبت گفت که روابط چین و افغانستان پس از روی کار آمدن امارت اسلامی سه سال قبل، گسترش یافته و امارت اسلامی متعهد است که این روابط بیشتر توسعه یابد.

او با اشاره به تامین امنیت سرتاسری در افغانستان، از تاجران چین خواست تا با اطمینان کامل در کشور سرمایه گذاری کنند.

ستانکزی گفت: «ما به دوستان چینایی ما اطمینان می‌دهیم که هیچ وقت از خاک افغانستان دوستان چینایی ما و کشور چین مورد تهدید قرار نمی‌گیرند. نمایندگان و شهروندان چین که در افغانستان اند، فضای امن را برای آنان فراهم می‌کنیم.»

معین سیاسی وزارت امور خارجه از کشورهای همسایه نیز خواست که اجازه ندهند از خاک شان علیه امنیت افغانستان استفاده صورت گیرد و آنها نباید در امور داخلی کشور مداخله کنند.

در همین حال، سفیر چین در کابل در این مراسم گفت که کشورش با در نظرداشت «سیاست دوستی، صمیمیت، منفعت متقابل و همه شمول بودن از توسعه مستقل و متکی به خود افغانستان با اقدامات مشخص حمایت می‌کند.»

ژاو شینگ افزود که فرصت‌های همکاری عملی بین دو کشور در زمینه های مختلف بسیار زیاد است.

او گفت: «امیدوارم دوستی بین چین و افغانستان مانند رنگ عمیق لاجورد پایدار بماند. امیدوارم مردمان دو کشور مانند دانه های انار متحد بمانند. امیدوارم آینده کشورهای ما مانند شگوفه های زعفران رنگارنگ باشد.»

گفتنی است که افغانستان و چین در سال ۱۹۵۵ روابط دیپلوماتیک برقرار کردند.

پس از رویکار آمدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱، چین اولین کشوری بود که به گونه رسمی در افغانستان سفیر جدید تعیین کرد.

علاوه بر این، چین اولین کشوری بود که اعتمادنامه سفیر امارت اسلامی را پذیرفت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت

خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی احترام بگذارند.

Published

on

رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان که پس از خروج امریکا و سقوط نظام جمهوری وظیفه حمایت از حقوق بانوان را به دوش گرفت، همزمان با روی کار آمدن اداره دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا از سمتش خداحافظی کرد.

امیری امروز، دوشنبه (۱ دلو) با نشر پیامی در شبکه‌ای ایکس خود از کارکردهایش طی سه سال گذشته تمجید کرد و گفت: «مهم‌تر از همه، ما باید به کار ادامه دهیم تا طالبان (امارت اسلامی) را متقاعد کنیم احکام مخربی را که زنان و دختران را از اختیار، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به موسسات صحی نجات‌بخش محروم کرده اند، لغو کنند.»

خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیت‌های قومی و مذهبی احترام بگذارند.

به گفته وی، امارت اسلامی فرهنگ ترس و ارعاب را ایجاد کرده‌اند و افغانستان را در چرخه‌ای از وابستگی و فقر محبوس نگه داشته اند.

امیری با بیان این‌که جهان باید در کنار زنان و مردان شجاع افغانستان بایستد چون بهترین وعده برای یک افغانستان باثبات و امن و در صلح با خود و همسایگانش است، افزود: «این یک ضرورت اخلاقی و راهبردی برای منطقه و جهان است.»

او در توضیح کارکردهایش در حمایت از حقوق زنان افغانستان گفت: «ما مدل جدیدی برای آوردن معنی‌دار صدای بازیگران جامعه مدنی به سیاست‌گذاری ایالات متحده از طریق مکانیزم مشورتی ایالات متحده-افغانستان ایجاد کردیم.»

او با اشاره به این‌که فردا آخرین روز وی به‌عنوان نماینده خاص ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان است،‌ گفت: «دفاع از زنان و مردان شجاع افغانستان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیری، افتخار بزرگی بوده است.»

این در حالی است که دوره ماموریت خانم امیری به عنوان نماینده خاص ایالات متحده در امور حقوق بشر و زنان افغانستان با انتقادهای جدی مواجه است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!