Connect with us

رویداد های اخیر

کاخ سفید دولت ترامپ را مقصر خروج بی برنامه امریکا از افغانستان دانست

منتشر شده

در

سرانجام کاخ سفید روز پنج‌شنبه (۱۷حمل) گزارش خود را درباره خروج بی برنامه و افتضاح دولت جو بایدن از افغانستان در سال ۲۰۲۱ منتشر کرد.

دولت جو بایدن خلاصه‌ای از گزارش‌ها پیرامون خروج امریکا از افغانستان را منتشر کرد. در این گزارش دولت دونالد ترامپ بار‌ها مقصر خروج متشنج امریکا از افغانستان معرفی شده است و با انتقاد از دولت او به دلیل محدود کردن شرایط خروج امریکا، آمده است: «هیچ نشانه‌ای وجود نداشت که زمان بیشتر، بودجه بیشتر یا امریکایی‌های بیشتر در افغانستان می‌توانست مسیر را اساساً تغییر دهد.»

در این گزارش آمده است: «طی ماه‌های گذشته، ادارات و سازمان‌های کلیدی در خروج از افغانستان، بررسی‌های کاملی را انجام داده اند و روند تصمیم گیری و اجرای امور را بررسی کرده اند. اخیراً، وزیران امور خارجه و دفاع امریکا به اعضای کنگره گفتند که کنگره را تا اواسط ماه اپریل در جریان این بررسی‌ها قرار خواهند داد.»

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «امروز، سازمان‌های دولتی امریکا به کنگره اجازه دسترسی به این بررسی‌های محرمانه را می‌دهند، و شورای امنیت ملی همچنین سندی را منتشر خواهد کرد که دیدگاه‌های ما را ارائه می‌کند.»

این گزارش ۱۲ صفحه‌ای ادعا می‌کند که دولت امریکا از این عقب‌نشینی درس گرفته است.

این گزارش به "کاهش عمدی نیروها" توسط دولت ترامپ اشاره می‌کند و جان کربی، هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره می‌گوید که این گزارش به کاهش نیرو‌های امریکایی در افغانستان در زمان ریاست جمهوری ترامپ، آزادی هزاران زندانی طالبان (اعضای امارت اسلامی افغانستان)، مذاکره " در دوحه" برای پایان دادن به جنگ بدون تشکیل دولت محلی و توقف برنامه ویزه افغانستان اشاره دارد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه امریکا سوم ماه حمل امسال اعلام کرده بود که وزارت خارجه این کشور تا اواسط ماه اپریل نتایج بررسی نقش خود در خروج واشنگتن از افغانستان را با کنگره در میان خواهد گذاشت.

وی در نشست استماع مجلس سنای این کشور گفت: «من متعهد و مصمم هستم که این اطلاعات را در اختیار کنگره قرار دهم و این کار را انجام خواهیم داد. ما این کار را تا اواسط ماه اپریل انجام خواهیم داد.»

وزیر خارجه دولت بایدن گفت: «بنابراین، امروز می‌توانم به شما بگویم، از نتایج این بررسی آگاه خواهید شد. ما یافته‌ها را به اشتراک خواهیم گذاشت و مکانیسم مناسب برای انجام این کار را ظرف سه هفته آینده بدست خواهیم آورد.»

بلینکن افزود، این گزارش حاوی نتایج مصاحبه‌های انجام شده پس از خروج از افغانستان، نتیجه‌گیری در مورد اقدامات صحیح یا اشتباه وزارت خارجه امریکا و بهبودی عملکرد این وزارتخانه خواهد بود.

روز سه‌شنبه، مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت، اگر بلینکن تا روز پنج‌شنبه اسناد مربوط به خروج امریکا از افغانستان را ارائه نکند، او را احضار خواهد کرد.

جمهوریخواهان مدت‌ها به دنبال تحقیقات در مورد افغانستان بوده اند. این یکی از موضوعاتی است که حزب جمهوریخواه قصد داشت پس از کسب اکثریت در مجلس نمایندگان در انتخابات میان دوره‌ای هشتم نوامبر ۲۰۲۲ در مورد آن تحقیق کند.

افغانستان طولانی‌ترین جنگ تاریخ امریکا بود که از سال ۲۰۰۱ و پس از حملات یازده سپتامبر آغاز شد.

جو بایدن، رئیس جمهور امریکا برای خاتمه طولانی‌ترین جنگ این کشور، ۱۷ روز تاریک را در سال ۲۰۲۱ برای امریکایی‌ها و جهان و پایانی مرگبار و پر از درد و رنج را برای مردم افغانستان رقم زد تا پایان پروژه ناکام "ملت سازی" امریکا را اعلام کند.

امریکا در طولانی‌ترین جنگ خود، نزدیک به دو هزار و ۵۰۰ نفر از نظامیانش را از دست داد، اما آنچه دولت بایدن را با چالش اساسی مواجه کرد، کشته شدن ۱۳ نظامی امریکایی در حمله انتحاری داعش در خارج از میدان هوایی کابل است که بسیاری از آن‌ها هنگام حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ نوزاد بودند.

بایدن در نخستین سخنرانی پس از خروج نیروهایش از افغانستان اذعان کرد که این جنگ به مدت دو دهه برای امریکا روزانه ۳۰۰ میلیون دالر هزینه داشت و واشنگتن با دو گزینه خروج یا افزایش منازعه نظامی روبرو بود.

وی همچنین اذعان کرد روزانه ١٨ سرباز معلول از جنگ، در امریکا خودکشی می‌کنند.

رویداد های اخیر

یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته می‌شود

Published

on

مسوولان محلی در تخار می‌گویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته می‌شود.

به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه به‌گونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.

عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آن‌ها را حمایت می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان این فابریکه می‌گویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.

محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایه‌گذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایه‌گذاری خوب است.»

از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایه‌گذاران می‌خواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایه‌گذاری کنند.

گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایه‌گذاری شود، تولیدات آن می‌تواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است

Published

on

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است. به گفته‌ آنان، سرمایه‌گذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.

مصباح‌ الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»

در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایه‌گذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغ‌های پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت می‌کنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌ها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.

باوجود سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور می‌شود. خواست‌ها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارم‌های ماهی در این ولایت را صدمه زده است

Published

on

فارم داران ماهی در کندهار می‌گویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارم‌ها آسیب ببینند.

محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارم‌داران ماهی در کندهار می‌گوید: «تعداد فارم‌ها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارم‌های غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»

ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آب‌ها یکی از خواست‌های فارم داران ماهی است. آنان می‌گویند که باید از آب‌های جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.

توریالی، فارم دار در کندهار می‌گوید: «خشکسالی فارم‌های ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارم‌داران را صدمه زده است.»

از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمک‌های لازم به فارم داران ماهی خبر می‌دهند.

توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار می‌گوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامه‌های آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»

بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارم‌ها به دست می‌آید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!