Connect with us

رویداد های اخیر

چین و پاکستان خواستار «چارچوب سیاسی» و «سیاست‌های معتدل» در افغانستان هستند

منتشر شده

در

وانگ یی، وزیر امور خارجه چین و محمد اسحاق دار، همتای پاکستانی‌اش، در یک بیانیه مشترک خواستار ایجاد یک «چارچوب سیاسی فراگیر» در افغانستان شدند و از حکومت سرپرست افغانستان خواستند با تروریزم «قاطعانه» مبارزه کنند.

در این بیانیه از حکومت سرپرست افغانستان خواسته شده است تا سیاست‌های معتدل را اتخاذ کنند، روابط حسنه همجواری را دنبال کنند و از جلو استفاده از قلمرو افغانستان برای اقدامات تروریستی را بگیرند.

در این بیانیه آمده است که دو طرف «خواستار تلاش‌های هماهنگ جامعه جهانی برای کمک به افغانستان برای رسیدگی به چالش‌ها در زمینه‌هایی مانند وضعیت بشردوستانه و توسعه اقتصادی شده اند.»

دو طرف هم‌چنین توافق کردند که بیجنگ و اسلام آباد باید «نقش مثبت و سازنده‌ در کمک به افغانستان برای دستیابی به توسعه‌ی پایدار و ادغام در جامعه بین‌المللی بازی کنند.»

این بیانیه پس از سفر سه روزه وزیر امور خارجه پاکستان برای شرکت در پنجمین دور گفتگوی راهبردی وزیران خارجه چین و پاکستان در بیجنگ نشر شده است.

تشکیل یک دولت فراگیر، جلوگیری از تبدیل شدن افغانستان به پناهگاه امن هراس‌افگنان و رعایت حقوق بشر و تعهدات بین‌المللی از خواسته‌های اصلی جامعه جهانی برای عادی سازی روابط با حکومت سرپرست افغانستان است.

اما امارت اسلامی بارها خواستار تعامل مثبت و معنی دار کشورهای همسایه و جهان با افغانستان شده و گفته است که سیاست امارت اسلامی اقتصاد محور است. مقام‌های امارت اسلامی همچنان پیوسته تأکید کرده اند که اجازه نمی‌دهند، خاک افغانستان بر ضد کشوری دیگری استفاده شود.

رویداد های اخیر

یان ایگلن: سلب حق آموزش دختران در افغانستان غم انگیز و غیرقابل تحمل است

Published

on

رئیس شورای پناهندگان ناروی ضمن انتقاد از محدودیت‌ها بر آموزش دختران و زنان در افغانستان می‌گوید که سلب حق آموزش دختران در افغانستان غم‌انگیز و غیرقابل‌ تحمل است.

یان ایگلن پس از بازدید از یک کارگاه قالین بافی در ولایت هرات در صفحه ایکس خود نوشته است دخترانی که از آموزش بالاتر از دوره ابتداییه در مکتب محروم شده اند، حالا مجبور به قالین بافی گردیده اند.

وی افزود: «این سلب حقوق اساسی بشر غیر قابل تحمل است.»

رئیس شورای پناهندگان ناروی از گسترش فقر در افغانستان نیز ابراز نگرانی نموده و تاکید کرده که جهان بحران بشری در این کشور را نادیده گرفته است.

وی افزود که ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و در چنین شرایط بحرانی ، پاکستان ۸۰۰ هزار مهاجر را بازگردانده و ایران قصد دارد دو میلیون نفر دیگر را اخراج کند.

یان ایگلن با اشاره به پروژه‌های بشردوستانه برای حمایت از زنان کارآفرین افغان، از کُندی حمایت مالی از این پروژه‌ها نیز انتقاد کرده است.

از سویی دیگر، معین سیاسی وزارت امور خارجه به شدت از محدودیت های تعلیمی و تحصیلی در برابر دختران انتقاد کرده و خواستار فراهم شدن زمینه های تعلیمی و تحصیلی برای همه اقشار جامعه شده است.

شیر محمد عباس ستانکزی در مراسمی در ولایت خوست گفت: «از بزرگان امارت می‌خواهم که دروازه علم باید باز شود. هیچ بهانه‌ای در این مورد نیست و نخواهد بود و نباید کرد. در زمان رسول الله (ص) دروازه علم به روی مردان و زنان باز بود. نصف علم از بی بی عایشه (رض) نقل شده است. به همین ترتیب، صحابه های دیگری وجود داشتند که برای صحابه‌ها درس می‌دادند. زنان مبارکی وجود داشتند که استادان مجتهدین بزرگ بودند. از آنان علم می‌آموختند. اگر زنان دچار تکلیف می‌شدند یا مردان با مشکل روبه‌رو می‌‎شدند، از بی بی عایشه می‌پرسیدند. این به دلیل آنست که او عالم بود.»

وی افزود: «امروز ما در برابر ۲۰ میلیون از ۴۰ میلیون نفوس بی‌عدالتی می‌کنیم. آیا ما در روز قیامت قسمی بر نمی‌خیزیم که فلج باشیم و همه حقوق را تلف کرده باشیم. حق میراث به دختر داده نمی‌شود. حق انتخاب شوهر داده نمی‌شود. دختر را به بد می‌دهیم. اجازه تعلیم نمی‌دهیم. اجازه رفتن به مسجد نمی‌دهیم. دروازه های پوهنتون و مکتب بسته است. اجازه رفتن به مدرسه را هم نمی‌دهیم. آیا ما مطابق شریعت روان هستیم؟ مسئله دیگر اینکه تمام جهان با ما در مورد همین موضوع مشکل دارند. در مورد آن از ما انتقاد می‌کنند. اما راهی که پیش گرفته ایم، مسئله طبیعت خود ما است نه شریعت.»

هرچند محدودیت های تعلیمی و تحصیلی به روی دختران در کشور واکنش های زیادی را به دنبال داشته است اما با گذشت سه سال هنوز روشن نیست که امارت اسلامی چه زمانی این محدودیت‌ها را برطرف خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت

Published

on

مشاور امنیت ملی دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا می‌گوید که در حکومت آینده ایالات متحده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت.

مایک والتز گفته است امریکا نمی‌خواهد به کندهار برگردد و بجنگد، اما نمی‌تواند منتظر حمله دیگر به ایالات متحده باشد.

روزنامه واشنگتن‌ پست در گزارشی نوشته که افغانستان برای مایک والتز از اهمیت زیادی برخوردار است. این در حالی است که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که با خروج امریکا و ناتو از افغانستان، این کشور کاملاً امن شده و هیچ تهدیدی از آن برای منطقه و جهان متوجه نمی شود.

روزنامه واشنگتن پست در مقاله تحلیلی تازه، نقل قول‌ها و مواضع مایک والتز مشاور امنیت ملی دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا در مورد افغانستان را به بررسی گرفته است. به نقل از این روزنامه، مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ باور دارد که حکومت جدید امریکا به افغانستان توجه زیادی خواهد داشت و مبارزه با تهدیدهای تروریستی را شدت خواهد داد.

مایک والتز، مشاور امنیت ملی دونالد ترمپ گفته است که :«دولت ترامپ نگاهی دقیق به جامعه اطلاعاتی و تلاش‌های ضدتروریسم خواهد داشت، و اینکه چشم و گوش امریکا باز باشد تا دوباره از آن قسمت از جهان غافلگیر نشویم. من این را به معنای برگشت به کندهار و جنگ دوباره در آنجا تفسیر نمی‌کنم. من این موضع را چنین تفسیر می‌کنم که نمی توانیم صبر کنیم تا شهر کنزاس مورد حمله قرار گیرد.»

واشنگتن پست می‌نویسد، این کهنه سرباز امریکایی قبلاً هشدار داده که تهدیدهایی از افغانستان برای امنیت ملی امریکا در حال شکل گرفتن است و امریکا یک روز مجبور خواهد شد در آنجا نیرو بفرستد. امارت اسلامی اما بارها چنین اظهارات را به دور از واقعیت دانسته و گفته است که به هیچ فرد یا گروهی در کشور اجازه فعالیت‌های هراس افگنانه داده نمی‌شود.

بنابر گزارش، مشاور امنیت ملی دونالد ترمپ مخالف تخلیه کامل نظامی از افغانستان بوده است. وی اکنون نیز از مشخص کردن چگونگی تغییر سیاست‌های ایالات متحده نسبت به افغانستان در دوره ترمپ خودداری کرده اما تاکید دارد که امریکا باید توانایی خود در جمع‌آوری اطلاعات از داخل افغانستان را بهبود بخشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند

درهمین حال، محمد اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان روز شنبه درباره مسایل مرتبط به انتقال پناهجویان افغان به کشورهای سوم جلسه‌ای برگزار کرد. این جلسه همزمان با تشدید روند بازرسی، بازداشت و اخراج پناهجویان افغان از پاکستان برگزار شده است.

Published

on

Afghan migrants arrive in US from Philippines

سفارت ایالات متحده در مانیل پایتخت فیلیپین روز یک‌شنبه اعلام کرد که نزدیک به ۲۰۰ تبعه افغانستان پس از بررسی ویزای مهاجرت ویژه آنها در فیلیپین به عنوان بخشی از توافقنامه بین مانیل و واشنگتن، به ایالات متحده منتقل شدند.

به گفته کانیشکا گانگوپادهای، سخنگوی سفارت، افغان‌ها هفته گذشته پس از تکمیل روند درخواست خود برای اسکان مجدد در ایالات متحده، فیلیپین را در چند گروه در پروازهای تجاری ترک کردند.

در بیانیه سفارت "از دولت فیلیپین برای همکاری و حمایت از تلاش‌های ایالات متحده برای کمک به مهاجران ویژه افغان قدردانی شده است."

این افغان‌ها، از جمله تعداد زیادی از کودکان، در ۶ جنوری وارد فیلیپین شدند. جزئیات تعداد و مکان آنها توسط مقامات ایالات متحده و فیلیپین مخفی نگه داشته شده است. واشنگتن هزینه اقامت آنها در فیلیپین پرداخته است.

به گزارش آسوشیتدپرس، افغان‌های که عمدتاً برای دولت ایالات متحده در افغانستان کار می‌کردند یا واجد شرایط دریافت ویزه‌ی مهاجرت ویژه ایالات متحده بودند، اما زمانی که نیروهای ایالات متحده و ناتو پس از ۲۰ سال جنگ در آگست ۲۰۲۱ از افغانستان خارج شدند، جا ماندند.

مقامات فیلیپین گفتند که جو بایدن، رئیس جمهور مستعفی ایالات متحده، با فردیناند مارکوس جونیور، رهبر فیلیپین، هنگام بازدید از امریکا موضوع اسکان مجدد افغانستان را مورد بحث قرار داده بود.

در ماه جولای، فیلیپین موافقت کرد که به طور موقت میزبان یک مرکز برای اتباع افغان باشد.

درهمین حال، محمد اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان روز شنبه درباره مسایل مرتبط به انتقال پناهجویان افغان به کشورهای سوم جلسه‌ای برگزار کرد. این جلسه همزمان با تشدید روند بازرسی، بازداشت و اخراج پناهجویان افغان از پاکستان برگزار شده است.

رسانه‌های پاکستانی گزارش دادند که محمد اسحاق دار، وزیر امور خارجه و معاون صدراعظم پاکستان، روز شنبه جلسه‌ای را با محوریت مسائل مرتبط با مهاجرت اتباع افغان به کشورهای ثالث برگزار کرد. در این نشست، موضوعاتی همچون راه‌حل‌های انتقال مهاجران افغان و چالش‌های پیش‌روی آن‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!