Connect with us

علم و تکنالوژی

چین تکنالوژی چاپ سه‌بعدی را در مهتاب برای ساختن زیستگاه آزمایش می‌کند

منتشر شده

در

روزنامه رسمی چاینادیلی گزارش داده است که چین به بررسی امکان استفاده از تکنالوژی چاپ سه‌بعدی برای ساختن سکونت‌گاه در ماه می‌پردازد. این در حالی است که پکن برنامه‌های خود را برای سکونت دراز مدت در ماه بهبود می‌بخشد.

در ماموریت قمری سال ۲۰۲۰ چین، کاوشگر بدون سرنشین (چانگ‌ای۵) که به نام الهه افسانه‌ای چینی ماه نامگذاری شده است، اولین نمونه‌های خاک ماه را به زمین آورد. چین که اولین فرود روی ماه را در سال ۲۰۱۳ انجام داده است، قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ یک فضانورد روی سطح ماه فرود آورد.

از حالا تا آن زمان، چین ماموریت‌های چانگ‌ای ۶، ۷ و ۸ را پرتاب خواهد کرد که وظیفه‌ چانگ‌ای ۷ جستجوی منابع قابل استفاده مجدد در ماه برای سکونت طولانی‌مدت انسان است.

چاینا دیلی به نقل از «وو وایرن»، دانشمند اداره ملی فضای چین گزارش کرده است که کاوشگر چانگ‌ای ۸ تحقیقاتی را در محل در مورد محیط و ترکیب مواد معدنی ماه انجام می‌دهد و همچنین تعیین می‌کند که آیا تکنالوژی‌هایی مانند چاپ سه‌بعدی می‌توانند در سطح ماه مورد استفاده قرار بگیرند یا خیر.

وو وایرن گفته است: «اگر بخواهیم برای مدت طولانی در ماه بمانیم، باید ایستگاه‌هایی را با استفاده از مواد خود ماه روی این قمر ایجاد کنیم.»

چین می‌خواهد با استفاده از خاک ماه شروع به ساخت پایگاهی در این سیاره کند.

به گفته یک کارشناس اکادمی مهندسی چین، رباتی که وظیفه ساخت «آجر از خاک ماه» را دارد، در طی ماموریت چانگ‌ای ۸ در حدود سال ۲۰۲۸ به فضا پرتاب خواهد شد.

رقابت برای پا گذاشتن روی ماه در سال‌های اخیر، به‌ ویژه با حضور ایالات متحده، تشدید شده است.

در ماه جاری، ناسا و سازمان فضایی کانادا اسامی چهار فضانوردی را که طی ماموریت آرتمیس ۲ اواخر سال ۲۰۲۴ به مدار ماه می‌روند، اعلام کردند.

علم و تکنالوژی

در پی حمایت دونالد ترمپ، تیک تاک دوباره در امریکا قابل دسترس شد

اخیراً، ترامپ گفته است که «تیک‌تاک جایگاه خاصی در قلبم دارد» و از آن برای جلب رای‌دهندگان جوان در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کرد.

Published

on

پس از آن‌که دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا گفت که دسترسی به اپلیکشن تیک‌تاک را پس از بازگشت به قصر سفید احیای خواهد کرد، تیک تاک روز یک‌شنبه اعلام کرد که در حال بازگرداندن خدمات‌اش در این کشور است.

این پلتفرم در پیامی به کاربران خود گفت: «به‌لطف تلاش‌های ترمپ، تیک تاک دوباره در امریکا فعال می‌شود.»

تیک‌تاک همچنین در بیانیه‌ای اعلام کرد که استفاده کنندگان امریکایی توانسته‌اند به وب‌سایت این شرکت چینی دسترسی پیدا کنند.

دسترسی به تیک‌تاک شنبه‌شب برای استفاده کنندگان امریکایی متوقف شد.‌ مقامات امریکایی هشدار داده بودند که تحت مالکیت شرکت چینی بایت‌دنس، احتمال سوءاستفاده از اطلاعات امریکایی‌ها توسط حکومت چین وجود دارد.

بازگرداندن تیک‌تاک توسط ترمپ تغییری در موضع او نسبت به دوره اول ریاست‌ جمهوری‌اش محسوب می‌شود. در سال ۲۰۲۰، او به دلیل نگرانی از دسترسی حکومت چین به اطلاعات شخصی امریکایی‌ها، به دنبال ممنوعیت این اپلیکیشن بود.

اخیراً، ترامپ گفته است که «تیک‌تاک جایگاه خاصی در قلبم دارد» و از آن برای جلب رای‌دهندگان جوان در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کرد.

بر مبنای قانونی که سال گذشته تصویب شد و روز جمعه از سوی ستره محکمه امریکا تایید شد، تیک‌تاک تا روز یک‌شنبه فرصت داشت که ارتباطات خود را با شرکت چینی بایت دنس قطع کند و به خریداران امریکایی فروخته شود.

قانون‌گذاران امریکایی نگران اند که حکومت چین بر بنیاد قانون این کشور، تیک تاک را مجبور کند که اطلاعات شهروندان امریکایی را در اختیار این کشور قرار دهد.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

تیک‌تاک در امریکا غیرفعال می‌شود

به نقل از رویترز، اگر تیک‌تاک برای تمامی استفاده کنندگان امریکایی قطع شود، نتیجه‌ای متفاوت از آنچه که در قانون آمده است، به دنبال خواهد داشت.

Published

on

تیک‌تاک برنامه‌ریزی کرده است که در روز یک‌شنبه (۱۹ جنوری) اپلیکیشن خود را برای استفاده کنندگان امریکایی قطع کند، در صورتی که ممنوعیت فدرال این شبکه اجتماعی به مرحله اجرا درآید، مگر اینکه ستره محکمه ایالات متحده اقدام به مسدود کردن آن کند.

به نقل از رویترز، اگر تیک‌تاک برای تمامی استفاده کنندگان امریکایی قطع شود، نتیجه‌ای متفاوت از آنچه که در قانون آمده است، به دنبال خواهد داشت. این قانون فقط دانلود‌های جدید تیک‌تاک از فروشگاه‌های اپلیکیشن اپل و گوگل را ممنوع خواهد کرد و استفاده کنندگان فعلی هنوز برای مدتی قادر به استفاده از اپلیکیشن خواهند بود.

طبق گزارش‌ها، در صورت قطع دسترسی به تیک‌تاک، استفاده کنندگان هنگام تلاش برای باز کردن اپلیکیشن پیامی مبنی بر اطلاع‌رسانی درباره ممنوعیت دریافت خواهند کرد و به وب‌سایتی هدایت می‌شوند که اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه می‌دهد. همچنین، تیک‌تاک به استفاده کنندگان این امکان را خواهد داد که تمامی اطلاعات خود را دانلود کنند تا بتوانند اطلاعات شخصی‌شان را با خود نگه دارند. 

در اپریل سال گذشته، جو بایدن رئیس‌جمهور امریکا قانونی را امضاء کرد که به شرکت بایت‌دنس دستور می‌دهد دارایی‌های خود در ایالات متحده را تا تاریخ ۱۹ جنوری ۲۰۲۵ بفروشد، در غیر این صورت با یک ممنوعیت سراسری رو‌به‌رو خواهد شد. این شرکت‌ها درخواست کرده‌اند که حداقل اجرای این قانون به تأخیر بیفتد و معتقدند که این قانون با متمم اول قانون اساسی ایالات متحده که از آزادی بیان حمایت می‌کند، مغایرت دارد.

تیک‌تاک در یک پرونده قضائی اعلام کرده است که تخمین می‌زند اگر ممنوعیت برای یک ماه ادامه یابد، یک سوم از ۱۷۰ میلیون استفاده کننده امریکایی آن قادر به دسترسی به این پلتفرم نخواهند بود.

Continue Reading

علم و تکنالوژی

وزارت خزانه‌داری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند

به گفته رویترز، اف‌بی‌آی به درخواست‌های رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد، و سازمان امنیت سایبری و زیربناهای ایالات متحده نیز سؤالات را به وزارت خزانه‌داری ارجاع داد.

Published

on

وزارت خزانه‌داری گفته هکرها پروتکل‌های یک ارائه‌دهنده خدمات امنیت سایبری ثالث را نقض کرده و به اسناد غیرمحرمانه دسترسی یافته‌اند

بر اساس نامه‌ای که روز دوشنبه به رویت رویترز رسید، هکرهای تحت حمایت دولت چین اوایل این ماه به وزارت خزانه‌داری ایالات متحده نفوذ کرده و اسنادی را از کامپیوترهای آن سرقت کرده‌اند.

در این نامه آمده است که هکرها پروتکل‌های یک ارائه‌دهنده خدمات امنیت سایبری ثالث را نقض کرده و به اسناد غیرمحرمانه دسترسی یافته‌اند، و مقامات این واقعه را یک «حادثه بزرگ» توصیف کرده‌اند.

بر اساس این نامه، هکرها به یک کلید دسترسی پیدا کردند که توسط فروشنده برای امن‌سازی یک سرویس ابری مورد استفاده قرار می‌گرفت. این سرویس برای ارائه پشتیبانی فنی از راه دور به کاربران دفاتر وزارت خزانه‌داری استفاده می‌شد.

با دسترسی به این کلید سرقت‌شده، هکرها توانستند امنیت سرویس را فریب بدهند، از راه دور به برخی کامپیوترهای کارکنان وزارت خزانه‌داری دسترسی پیدا کنند، و به برخی اسناد غیرمحرمانه ذخیره‌شده توسط این کارکنان دسترسی یابند.

وزارت خزانه‌داری پس از هشدار ارائه‌دهنده خدمات امنیت سایبری «بیاندتراست» اعلام کرد که در حال همکاری با سازمان امنیت سایبری و زیربنا‌های ایالات متحده و همچنین پولیس فدرال «اف‌بی‌آی» برای ارزیابی تأثیر این نفوذ هکری است.

به گفته رویترز، اف‌بی‌آی به درخواست‌های رویترز برای اظهار نظر پاسخ نداد، و سازمان امنیت سایبری و زیربناهای ایالات متحده نیز سؤالات را به وزارت خزانه‌داری ارجاع داد.

بیاندتراست نیز به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ نداد، اما در وب‌سایت خود اعلام کرد که اخیراً یک «حادثه امنیتی» را شناسایی کرده که تعداد محدودی از مشتریان نرم‌افزار پشتیبانی از راه دور این شرکت را تحت تأثیر قرار داده است. در این بیانیه آمده در این حادثه یک کلید به خطر افتاده و تحقیقاتی در حال انجام است.

به گفته رویترز، یک سخنگوی سفارت چین در واشینگتن نیز به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخ نداد، چرا که بیجنگ به طور معمول مسئولیت خود در حوادث جاسوسی سایبری را انکار می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!