Connect with us

رویداد های اخیر

پوتزل از آلمان و سایر کشورهای غربی خواست سفارت‌های خود را در کابل بازگشایی کنند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

معاون فرستاده ویژۀ سازمان ملل متحد برای افغانستان از آلمان و سایر کشورهای غربی خواسته است که سفارت‌های خود را در افغانستان بازگشایی کنند.

مارکوس پوتزل روز یک‌شنبه (۲۵ دسمبر) در یک مصاحبه با شبکۀ آلمانی “RND” گفته است که گروه داعش یک تهدید مشترک برای امنیت افغانستان و سایر کشورهای منطقه و جهان است، لذا حضور فعال دیپلوماتیک کشورها در افغانستان مبارزه با این گروه را اثرگذار‌تر خواهد کرد.

در همین حال، آقای پوتزل حضور فعال سیاسی جامعه جهانی در افغانستان را برای نظارت از وضعیت حقوق بشری با اهمیت می‌داند و تأکید کرده است که جهان نمی‌تواند از دور وضعیت این کشور را نظارت و قضاوت کند.

او گفته است: «از یک سو نمی‌خواهیم از طالبان (امارت اسلامی) حمایت کنیم و از سوی دیگر نمی‌خواهیم مردم را ناامید کنیم، در چنین یک وضعیت چگونه به مشکلات رسیده‌گی خواهیم کرد، در حالی که سطح نیازمندی مردم در حال افزایش است، کاهش کمک‌های بین‌المللی فاجعه‌بار خواهد بود.»

از سویی هم، آقای پوتزل ابراز کرده است که اگر حکومت افغانستان به تعهدات و وعده‌های خود با جامعه جهانی عمل هم نکند، سفارت خانه‌ها ونماینده‌گی‌های سیاسی کشورها در افغانستان باید فعالیت داشته باشند.

پوتزل هم‌چنان خاطرنشان کرده است که حضور دیپلوماتیک کشورها درافغانستان به معنی به رسمیت شناختن امارت اسلامی نیست اما می‌تواند درایجاد یک افغانستان با ثبات عاری از تروریزم، اثرگذار واقع شود.

وی در مصاحبه با شبکۀ آلمانی گفت: «وقتی این‌جا در داخل افغانستان هستید به ساده‌گی می‌توانید وضعیت را ارزیابی کنید. انجام این کار از دوحه یا برلین دشوار است. آلمان و دیگر کشورهای غربی در افغانستان منافع دارند، این را نباید فراموش کرد که غرب به افغانستان باثبات علاقه‌مند است، افغانستان که در آن داعش و سایر گروه‌های تروریستی فعالیت نداشته باشند، لذا شرایط در افغانستان از نزدیک بهتر می‌تواند دنبال شود.»

این در حالی است که بازگشایی سفارت خانه‌ها ونماینده‌گی‌های دیپلوماتیک کشورها در افغانستان از خواست‌های همیشه‌گی امارت اسلامی است که بارها توسط مقام‌های حکومت به‌ ویژه وزیر امور خارجه به آن تأکید شده است.

رویداد های اخیر

یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

Published

on

(Last Updated On: )

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصت‌های خوبی برای سرمایه‌گذاری ارائه می‌دهد و سرمایه‌گذاران هندی باید از این فرصت‌ها استفاده کنند.

امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.

از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینه‌های مختلف بیش از پیش گسترش یابد.

او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و می‌خواهد در برخی از پروژه‌های زیربنایی سرمایه‌گذاری نماید و پروژه‌هایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.

دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیات‌ها، تسهیل ویزه و همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی: افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد

Published

on

(Last Updated On: )

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در یک تماس با تلیفونی با همتای ازبیکستانی اش گفته است که افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این تماس دوطرف در مورد تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه، گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی گفتگو کردند.

بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبیکستان اظهار داشت که صادرات افغانستان به ازبیکستان در جریان چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او وعده نمود که در زمینه ایجاد سهولت‌های تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور و به ویژه صدور ویزه برای اتباع افغانستان، سهولت‌های بیشتر ایجاد خواهد شد.

از سوی دیگر، سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت که افغانستان آماد‌گی کامل برای تطبیق پروژه‌های کلان اقتصادی همچون پروژه ترانس-افغان و تقویت هرچه بیشتر همکاری‌های سیاسی، تجارتی و ترانزیتی با ازبیکستان دارد و باید از فرصت‌های به وجود آمده منطقه‌ای در راستای منافع دو کشور استفاده گردد.

دو طرف همچنان در مورد برگزاری نشست سه جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در سطح وزرای امور خارجه صحبت نموده و توافق کردند که برای تعیین تاریخ و مکان دقیق برگزاری این نشست از طریق کانال دیپلوماتیک هماهنگی صورت گیرد.

گفتنی است که افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامه‌ای را برای ساخت خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقه‌ای می‌باشد.

اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، هفته گذشته در یک گفتگوی تلیفونی با وزیر امور خارجه ازبیکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.

دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقه‌ای را امضا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ از هفتم جوزا آغاز می‌شود

بر اساس جزئیات ارائه شده، مرحله اول در ۷، ۸ و ۹ جوزا و مرحله دوم آن در تاریخ‌های ۲۸، ۲۹ و ۳۰ همین ماه برگزار می‌شود.

Published

on

(Last Updated On: )

اداره ملی امتحانات روز یک‌شنبه (هفتم ثور)، در یک کنفراس خبری تاریخ برگزاری امتحان کانکور سال ۱۴۰۴ و جزئیات آنرا اعلام کرد.

مقام‌های این اداره گفتند امتحان کانکور امسال از هفت جوزا آغاز می‌شود و تا ۲۰ سرطان ادامه خواهد یافت.

به گفته مسوولین این اداره کانکور امسال در پنج مرحله برگزار خواهد شد.

اداره امتحانات می‌گوید برای برگزاری امتحان کانکور امسال آمادگی‌های خوبی اتخاذ شده و براساس نصاب موجود، وزارت معارف، سوالات جدید و معیاری به زبان‌های پشتو، فارسی، عربی و انگلیسی تدوین کرده است.

بر اساس جزئیات ارائه شده، مرحله اول در ۷، ۸ و ۹ جوزا و مرحله دوم آن در تاریخ‌های ۲۸، ۲۹ و ۳۰ همین ماه برگزار می‌شود.

گفته شده کانکور در مرحله سوم در ولایات تخار، جوزجان، بادغیس، کندوز ، سرپل، هرات، بلخ، فاریاب، سمنگان و بدخشان و مرحله چهارم در کابل برگزار می‌شود.

اداره امتحانات گفته است مرحله پنجم که در ۲۰ سرطان در ولایت کابل برگزار می‌شود، ویژه امتحان مدارس دینی، اختصاصی (چهارده پاس)، غیرحاضران ولایات، فارغان خارج مرزی و پوهنځی‌های شبانه است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!