تجارت
پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین پس از حدود سه سال توقف از سر گرفته شد
پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین، امروز (چهارشنبه ۳جوزا) با پرواز یک طیاره شرکت هوایی آریانا، از کابل به شهر ارومچی چین از سرگرفته شد.
مسوولان وزارت ترانسپورت و هوانوردی میگویند، آغاز پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین، بر روابط اقتصادی و تجارتی کشور تاثیر مثبت دارد.
رئیس شرکت هوایی آریانا میگوید این شرکت قصد دارد تا در آینده نزدیک طیارههای دیگر هم خریداری کند.
غلام جیلانی وفا، معاون وزارت ترانسپورت وهوا نوردی میگوید قرار است امارت اسلامی یک مارکیت تجارتی را برای چیناییها نیز در افغانستان ایجاد کند.
مسوولان وزارت ترانسپورت و هوانوردی میگویند، آغاز پروازهای مستقیم میان افغانستان و چین، بر روابط اقتصادی و تجارتی کشور تاثیر مثبت دارد.
رحمتالله آغا، رئیس شرکت هوایی آریانا میگوید این شرکت قصد دارد تا در آینده نزدیک طیارههای دیگر هم خریداری کند.
کنسول چین در کابل میگوید که روابط اقتصادی و تجاری با افغانستان روز به روز در حال توسعه است.
وی میافزاید که سطح تجارت بین دو کشور بیش از یک میلیارد دالر است. و فرصتهای خوبی برای تاجران افغان در چین وجود دارد و تسهیلاتی در افغانستان برای تجار و سرمایهگذاران چینی ایجاد شده است.
با این حال مسوولان سفارت چین در کابل میگویند که در حال حاضر میزان داد وستد تجارتی میان افغانستان و چین به یک میلیارد دالر امریکایی میرسد.
خوو، قونسل سفارت چین در کابل میگوید که:«ما پروازاز کابل به ارومچی را از سر گرفتیم و من این را به مثابه پیشرفت در روابط افغانستان و چین میدانم آنچه دوکشور بر تقویت بیشتر آن تعهد دارند.»
این دیپلومات چینایی میافزاید که در نشست وزیران خارجه چین، پاکستان و افغانستان در اسلامآباد برگزار شد بر برتوسعه روابط اقتصادی با افغانستان و تقویت همکاریهای تجاری و اتصال افغانستان و نیز بر آغاز پروژههای زیربنایی در همکاری کشورهای منطقه تاکید صورت گرفت و همچنان توافق صورت گرفت که روابط تجاری بین این سه کشور تقویت بیشتر شود.
تجارت
افغانستان بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
مرکز آگرواکسپورت، متعلق به وزارت زراعت روسیه، افغانستان را بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات این مرکز، در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۸۰ میلیون دالر آرد به افغانستان تحویل داده شد که دو برابر سال ۲۰۲۳ است.
سایت اطلاعرسانی بازار غلات روسیه سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که صادرات آرد این کشور به افغانستان از اواسط ۲۰۲۱ به بعد، ۲۰ برابر شده است.
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
کل صادرات گندم و آرد گندم چاودار روسیه در سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دالر میرسد که ۳ درصد از نظر ارزش سالانه و ۷ درصد از نظر حجمی بیشتر است.
به اساس این گزارش چین و ترکمنستان نیز در سه خریدار اصلی آرد روسیه قرار دارند.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن: تاریخ نشان خواهد داد که خروج از افغانستان کار درستی بود
-
اخبار ساحوی1 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رهبر جماعت اسلامی پاکستان: نباید با افغانستان بجنگیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
جهان2 روز ago
در انفجار تانکر تیل در نایجریا ۷۰ نفر کشته شدند
-
جهان3 روز ago
کابینه اسرائیل توافق آتشبس در غزه را تایید کرد