رویداد های اخیر
پاکستان خواهان عملی شدن توافقنامه صلح با طالبان است

شاه محمود قریشی، وزیر امور خارجه پاکستان از جوبایدن، رییس جمهور امریکا، میخواهد که به توافقتامه صلح با طالبان پابند بماند و نیروهای خود را از افغانستان خارج کند.
این در حالی است که با روی کار آمدن جوبایدن رییس جمهور تازه امریکا همه در انتظار سیاست این کشور در قبال افغانستان استند.
قریشی یک بار دیگر از وجود خرابکاران بیرونی در روند صلح افغانستان خبر میدهد.
او همچنان از رییس جمهور امریکا می خواهد که فرصت به میان آمده و پشرفتها در روند صلح افغانستان را درک کرده و سبب عقب گرد در این پیشرفتها نشود.
قریشی در این باره میگوید:” پاکستان کارهای زیادی را ا نجام داده است، ما برای تسهیل روند صلح افغانستان کارهای زیاد کرده ایم.
در همین حال، مشاور امنیت ملی پاکستان می گوید که اسلام آباد آماده تسهیل روند صلح افغانستان است اما دولت افغانستان نباید فکر کند که عناصر خارجی می تواند صلح برای این کشور تامین کند.
موهید یوسف، مشاور امنیت ملی پاکستان، در این باره گفت:” از هیچ عنصر خارجی برای آوردن صلح و یا پایان این معضله انتظار نداشته باشید تنها این مسله به کسانیکه در مذاکره استند وابسته است و این مفهوم گفتگو به مالکیت و رهبری افغان ها است.”
وی افزود: “در بخش کمک و تسهیل روند صلح ما کاری های انجام دادیم و انجام خواهیم داد اما نه بخاطر امریکا صادقانه بگویم فقط به خاطر که پاکستان از آن بیشترین منفعت را خواهد برد”
فرستاده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان نیز تصمیم گیری برای اداره بایدن را در پیوند به خروج کامل نیروهایش از افغانستان تا ماه می سال جاری چالش بر انگیز می داند.
وی بن بست به میان آمده در گفتگوهای صلح را نیز کار قصدی از سوی طالبان برای اقدامهای تازه بایدن در روند صلح افغانستان می گوید.
ریچارد اولسن، نماینده ویژه پیشین امریکا برای افغانستان و پاکستان، در این باره میگوید: “آنها حالا یک وقفه گرفتند که به نظر من طالبان واقعا در انتظار این است که چه اقدامی از سوی اداره بایدن در پیوند به روند صلح صورت خواهد گرفت. به نظر من اداره بایدن در زمینه تصمیم گیری در مورد ماه می ۲۰۲۱ با چالش رو به رو است که چه باید بکند. “
هرچند گفته می شود به صورت کلی در سیاست خارجی امریکا با تغییر رییس جمهور تغییر به میان نخواهد امد اما دیده شود که رییس جمهور تازه این کشور در مورد افغانستان به ویژه روند جاری گفتگوهای صلح و خروج نیرو های شان از افغانستان چه تصمیمی میگیرد.
رویداد های اخیر
صدمین سالگرد روابط سیاسی افغانستان و ترکیه

از صدمین سالگرد تاسیس روابط سیاسی میان کابل و انقره طی مراسمی در وزارت خارجه با حضور دیپلوماتان هر دو کشور بزرگ داشت شد.
دراین مراسم وزیر خارجه نقش ترکیه را در روند صلح کشور برجسته میداند.
محمد حنیف اتمر، وزیر خارجه افغانستان در این باره میگوید: “صلح در افغانستان امروز به یک هدف مشترک مبدل شده است…به همین دلیل ما از ملت بزرگ ترکیه میخواهیم که برای رسیدن به صلح دایمی همکاریهای مخلصانه شان را ادامه دهند، صلحی که ارادهی مردم را منعکس کند و کشورهای منطقه و جهان در مورد آن اجماع داشته باشند.”
سفیر ترکیه در کابل در این باره میگوید: ” ترکیه همواره با افغانستان همکار بوده و همکار می ماند؛ نیرو های ترکیه برای تامین امنیت افغانها جان باخته اند. ما میخواهم پروسه صلح به موفقیت برسد، مردم افغانستان خواستار صلح بوده و صلح عادلانه باید در افغانستان تامین شود.”
درهمین حال وزیر خارجه ترکیه برپشتیبانی از روند صلح افغانستان اطمینان میدهد.
مولوت چاووش اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، در این باره، میگوید:” ترکیه و افغانستان در امر مباره با پدیدهی هراس افگنی همکاری مشترک دارند و این فرصت را نباید از دست بدهند ما تلاش کردیم که همواره افغاستان را در بخشهای نظامی، صحی، تعلیم و تربیه کمک کنیم.”
افغانستان درسال ۱۹۲۱ میلادی یعنی صد سال پیش درچنین روزی با به امضاء رسانیدن پیمان اتفاق، حکومت انقره را به رسمیت شناخت و از آن به بعد روابط سیاسی میان دو کشور تا اکنون ادامه دارد.
رویداد های اخیر
غنی و خلیلزاد روی گامهای بعدی روند صلح افغانستان گفتگو کردند

ریاست جمهوری میگوید که رییس جمهور غنی امروز (دوشنبه ۱۱ حوت) با زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، در مورد روند صلح افغانستان دیدار و گفتگو کرده اند.
ارگ میگوید که در این دیدار زلمی خلیلزاد به غنی اطمینان داده است که امریکا در روند صلح افغانستان نقش موثر بازی خواهد کرد.
ارگ میگوید که در این دیدار بر تسریع روند صلح افغانستان نیز تاکید شد.
ریاست جمهوری افزوده است که ” خلیلزاد از اجماع داخلی و دیپلوماسی منطقوی و بین المللی برای پروسۀ صلح ابراز خرسندی کرد.”
در همین حال، خلیلزاد بامداد امروز با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی نیز در مورد روند صلح و گامهای بعدی در این روند دیدار کرد.
عبدالله میگوید که در این دیدار بار دیگر “بر قطع فوری خشونتها و تسریع روند صلح افغانستان تاکید شده است.”
از سوی دیگر، بر اساس گزارشها زلمی خلیلزاد با گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، نیز به گونه آنلاین در مورد روند صلح افغانستان و راه بیرون رفت از بحران کنونی در کشور گفتکو کرده است.
در ادامه این دیدارها خلیلزاد با حامد کرزی، رییسجمهور پیشین کشور نیز دیدار کرده است.
در خبرنامه دفتر آقای کرزی آمده است که در این دیدار دو طرف روی روند صلح گفتگو کردند.
در این دیدار کرزی بر پایان خشوتها در کشور تاکید کرده و افزوده است که صلح خواست و حق هر فرد در افغانستان است.
این در حالی است که وزارت خارجه امریکا میگوید که همزمان با سفر خلیلزاد به منطقه گفتگوهای صلح میان طالبان و امریکا از سرگرفته میشود.
وزارت خارجه امریکا در یک اعلامیه گفته است که “زلمی خلیلزاد در مورد گامهای بعدی با جمهوری اسلامی، رهبران افغان و نمایندهگان طالبان و همچنان با کشورهای منطقه که منافع شان در صلح دوامدار، راه حل سیاسی و آتش بس دایمی و جامع نهفته است بحث خواهد کرد.”
رویداد های اخیر
امریکا گفتگوهای صلح با طالبان از سر میگیرد

زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان امروز (دوشنبه، ۱۱ حوت) در کابل با عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی در مورد روند صلح افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
عبدالله عبدالله، در یک تویت گفته است که با زلمی خلیلزاد و هیات همراه اش دیدار کره است.
او افزوده است که:” در این دیدار در باره روند صلح افغانستان، گفتگوهای دوحه، بازنگری توافقنامه صلح از سوی امریکا و گامهای بعدی در روند صلح افغانستان بحث شده است.”
عبدالله میگوید که در این دیدار بار دیگر “بر قطع فوری خشونتها و تسریع روند صلح افغانستان تاکید شده است.”
از سوی دیگر، وزارت خارجه امریکا میگوید که همزمان با سفر خلیلزاد به منطقه گفتگوهای صلح میان طالبان و امریکا از سرگرفته میشود.
وزارت خارجه امریکا در یک اعلامیه گفته است که: “زلمی خلیلزاد در مورد گامهای بعدی با جمهوری اسلامی، رهبران افغان و نمایندهگان طالبان و همچنان با کشورهای منطقه که منافع شان در صلح دوامدار، راه حل سیاسی و آتش بس دایمی و جامع نهفته است بحث خواهد کرد.”
این در حالی است که جویایدن، رییس جمهور امریکا بعد از آغاز کارش در قصر سفید گفته بود که توافقنام دوحه را بررسی میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
گزارش: پاکستان از تلاشها برای تصرف دوباره کابل بدست طالبان حمایت نمیکند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
پاکستان پروازهای بین المللی اش را به افغانستان افزایش میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
غنی: جامعه جهانی افغانستان را از حق صلح محروم کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
افغانستان با شورای امنیت روی عملی شدن تحریم ها علیه طالبان کار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
مارشال دوستم پس از ۲۰ ماه به کابل برگشت
-
علم و تکنالوژی2 روز پیش
هند ماهواره برازیلی رصدکننده زمین را به فضا فرستاد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
جو بایدن ممنوعیت متقاضیان گرین کارت را لغو کرد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
گفتگوی غنی با نخست وزیر بریتانیا در مورد روند صلح افغانستان