صحت
ویروس آبله میمون وارد پاکستان شد
شکل جدیدی از ویروس آبله میمون باعث نگرانی جهانی شده است چون با تماس نزدیک به سادگی پخش میشود. یک مورد از نوع جدید روز پنجشنبه در سویدن شناسایی شد و با شیوع رو به رشد آن در افریقا مرتبط است. این اولین نشانه گسترش آن در خارج از این قاره است.
وزارت صحت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که حداقل یک مورد ابتلا به ویروس آبله میمون را در فردی که از یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس بازگشته بود، شناسایی کرده است. مقامات ایالتی این کشور نیز گزارش داده اند که حداقل سه مورد را شناسایی کرده اند.
به گزارش رویترز، سخنگوی وزارت صحت گفت که هنوز معلوم نیست که مریض چه نوع ویروس آبله میمون دارد اما تحقیقات در زمینه جریان دارد.
شکل جدیدی از ویروس آبله میمون باعث نگرانی جهانی شده است چون با تماس نزدیک به سادگی پخش میشود. یک مورد از نوع جدید روز پنجشنبه در سویدن شناسایی شد و با شیوع رو به رشد آن در افریقا مرتبط است. این اولین نشانه گسترش آن در خارج از این قاره است.
با این حال، سازمان صحی جهان توصیه کرده است که از هرگونه محدودیت مسافرتی برای جلوگیری از انتشار ویروس آبله میمون جلوگیری شود.
اوایل روز جمعه، اداره صحت در شمال ایالت خیبر پختونخوا اعلام کرد که سه مورد در مریضانی که از امارات متحده عربی آمده بودند، شناسایی شده است. مشخص نیست که آیا مورد تایید شده توسط وزارت صحت، جزو این سه نفر بوده است یا خیر.
یک داکتر در منطقه مردان خیبر پختونخوا گفت که محل اقامت یک مریض مبتلا به این ویروس، مردی که اخیراً از عربستان سعودی بازگشته بود، مشخص نیست.
داکتر جاوید اقبال به رویترز گفت که این مریض ابتدا در شفاخانهای در پیشاور تست و مشاوره دریافت کرده بود، اما بعداً چند ساعت دورتر در مردان به خانه خود بازگشت و سپس به منطقه دیگری رفت.
وزارت صحت گفت که در حال انجام ردیابی تماس با مریض است که به گفته آنها اهل مردان است. این وزارتخانه در بیانیهای گفت که آنها همچنین نظارت بر میدان هوایی را با پرسونل صحی اضافی تقویت کردند.
سازمان صحی جهان پس از شناسایی نوع جدید ویروس، شیوع اخیر این مریضی را به عنوان یک وضعیت اضطراری صحی عمومی اعلام کرد.
ساجد شاه، سخنگوی وزارت صحت پاکستان گفت که تا کنون هیچ مورد نوع جدید تایید نشده است.
سلیم خان، رئیس عمومی اداره خدمات صحی خیبر پختونخوا، گفت که سه مریض مبتلا به این ویروس قرنطین هستند.
از زمان آغاز شیوع ویروس آبله میمون در جنوری سال گذشته، ۲۷ هزار مورد ابتلا به آن گزارش شده است و ۱ هزار و ۱۰۰ نفر از اثر آن جان باخته اند.
صحت
کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات
با آنکه روزانه بیش از یکهزار مریض در شفاخانه حوزوی هرات زیر تداوی قرار میگیرند، اما مسوولان در این شفاخانه میگویند میزان مراجعه مریضان نسبت به امکانات کنونی دو برابر است، بناء مشکلات نبود جای و کمبود امکانات وجود دارد.
درحالیکه این شفاخانه ۶۵۰ بستر دارد، اما روزانه به بیش از یکهزار مریض خدمات رسانی میشود. در بخشهای مختلف این شفاخانه در هر بستر دو تن از مریضان زیر تداوی هستند.
داکتران در این شفاخانه میگویند تنها در بخش مراقبتهای ویژه نیاز است تا ۶۵ بستر وجود داشته باشد، درحالیکه حدود ده بستر وجود دارد، همینگونه در بخش هیمودیالیز نیز از هفده دستگاه حدود هشت دستگاه آن فعال می باشد.
مسوولان این شفاخانه میگویند با آنکه روزانه در تمام بخشها روند خدمات رسانی صحی جریان دارد، اما نسبت به میزان بلند مراجعه کنندگان، امکانات کافی وجود ندارد.
برخی باشندگان هرات میگویند بیشتر بخشها به ویژه هیمودیالیز و بخش اطفال این شفاخانه نیاز به امکانات کافی و جای دارد.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
صحت
نورجلال جلالی: طب سنتی باید در افغانستان معیاری شود
نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامه در سفر به چین در کنفرانس بینالمللی طب سنتی، همکاری سازمان صحی جهان و سازمان همکاری شانگهای را در عرصه طب سنتی منطقه ضروری دانسته و گفته است که در افغانستان طب سنتی باید معیاری و شامل یک بخش طبابت عصری شود.
این وزارت امروز (چهارشنبه) نوشته که آقای جلالی گفته است که به علاقهمندان طب سنتی یک نصاب درسی معیاری آماده شود.
او همچنان بر همکاریهای دو جانبه میان چین و افغانستان در زمینه طب سنتی تاکید کرده تا زمینه ایجاد ظرفیت، شریک نمودن تجربهها و فراهمشدن زمینه تحقیقات در این مورد به وجود بیاید.
گفتنی است که در حال حاضر آمریت طب سنتی در تشکیل وزارت صحت عامه ایجاد شده که روی بهبود و اصلاح کار طبیبان، پالیسیها و رهنمودها در این اداره کار میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد