Connect with us

اخبار ساحوی

وزیر خارجه ایران طرح قتل ترمپ را رد کرد

بر اساس اسناد محکمه فدرال منهتن نیویارک که روز جمعه علنی شد، فرهاد شاکری که اکنون در ایران است در هفته‌های اخیر حاضر شد پنج بار به صورت تیلیفونی با اف‌بی‌آی مصاحبه کند.

منتشر شده

در

یک روز پس از اعلام جرم وزارت عدلیه امریکا علیه سه نفر به اتهام ارتباط با «طرح‌های سپاه پاسداران» برای ترور دونالد ترمپ، وزیر خارجه ایران این اتهام را کرد.

عباس عراقچی روز شنبه (۱۹ عقرب) در یادداشتی به زبان انگلیسی که در شبکه‌های اجتماعی او منتشر شد، اسرائیل را به دست داشتن در موضوع جدید متهم کرد.

او با اشاره به اینکه «همه می‌دانند چه کسی و چرا» اقدام به کشتن اسماعیل هنیه در تهران «بلافاصله بعد از مراسم تحليف» کرد نوشت: «اکنون با انتخاباتی دیگر، یک سناریوی جدید با هدفی مشابه ساخته شده است».

اسماعیل هنیه، از رهبران حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته می‌شود، صبح دهم اسد امسال در تهران کشته شد.

یک روز پیشتر نیز اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، اتهام مطرح شده را توطئه‌ای از جانب اسرائیل «برای پیچیده‌تر کردن مسائل میان امریکا و ایران» خوانده بود.

وزارت عدلیه امریکا روز جمعه علیه فردی به نام فرهاد شاکری و دو همدست او به اتهام ارتباط با طرح‌های سپاه پاسداران برای به‌ قتل رساندن دونالد ترمپ و توطئه‌های دیگر اعلام جرم کرد.

عباس عراقچی اتهام مطرح شده علیه ایران را «یک کمدی پیش پا افتاده» خوانده و نوشته است مصاحبه «یک قاتل فرضی که در ایران نشسته و آنلاین با اف‌بی‌آی صحبت می‌کند» باورپذیر نیست.

بر اساس اسناد محکمه فدرال منهتن نیویارک که روز جمعه علنی شد، فرهاد شاکری که اکنون در ایران است در هفته‌های اخیر حاضر شد پنج بار به صورت تیلیفونی با اف‌بی‌آی مصاحبه کند.

بنابر این اسناد، فرهاد شاکری گفته است به این دلیل در مصاحبه با اف‌بی‌آی شرکت می‌کند تا بتواند از طریق همکاری با مجریان قانون، راهی برای کاهش مجازات فردی که در حال گذراندن محکومیت در زندان‌های امریکا است پیدا کند.

در اسناد محکمه به هویت این زندانی اشاره نشده و از او تنها با عنوان «شخص-۱» نام برده شده است.

عباس عراقچی در حالی اتهام تلاش ایران برای ترور دونالد ترمپ را انکار کرده و غیرقابل باور خوانده است که مقام‌های ایران بارها بر «قطعی بودن» انتقام از «عاملان و آمران» کشته شدن قاسم سلیمانی، قوماندان پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران» تاکید کرده‌اند.

در یکی از موارد نیز یکی از حساب‌های توییتری علی خامنه‌ای پس از انتشار پوستری که آشکارا دونالد ترمپ را به «انتقام قطعی» تهدید می‌کرد تعلیق شد.

عباس عراقچی در یادداشت جدید خود همچنین بار دیگر پیگیری ایران برای دستیابی به سلاح‌های هسته‌ای را تکذیب کرد.

او همچنین افزود: «مردم امریکا تصمیم خود را گرفته‌اند و ایران به حق آنها برای انتخاب رئیس جمهور مورد نظرشان احترام می‌گذارد».

پیش از این رهبر ایران بارها از دونالد ترمپ با استهزا سخن گفته و پیش‌بینی کرده بود که او به قصر سفید باز نخواهد گشت.

اخبار ساحوی

طیاره مسافربری آذربایجان با ده‌ها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد

خبرگزاری‌های روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.

Published

on

یک فروند طیاره‌ی مسافربری که از آذربایجان به مقصد روسیه در حال پرواز بود در قزاقستان سقوط کرد و بیم آن می‌رود که تعداد زیادی از سرنشینان آن کشته شده باشند.

مقامات قزاقستان اعلام کردند که یک فروند طیاره‌ی مسافربری امبرائر با ۶۷ مسافر و پنج خدمه که از جمهوری آذربایجان به روسیه در حال پرواز بود، روز چهارشنبه (۵جدی) در نزدیکی شهر آق‌تاو در قزاقستان سقوط کرد. گزارش‌های اولیه حاکی از آن است که ۲۷ نفر نجات یافتند.

یک تصویر ویدیویی در رسانه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که یک فروند طیاره متعلق به خطوط هوایی آذربایجان، هنگام برخورد با زمین آتش می‌گیرد و دود سیاه غلیظی از آن بلند می‌شود.

اداره وضعیت اظطراری قزاقستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که آتش‌نشانان شعله‌های آتش را خاموش کرده و بازماندگان این حادثه در شفاخانه نزدیک تحت تداوی هستند.

این اداره تا این لحظه از کشته شدن ۴۲ نفر در این سانحه خبر داده است.

خطوط هوایی آذربایجان نیز اعلام کرد که هواپیمای «امبرائر ۱۹۰» از شهر باکو، پایتخت آذربایجان به شهر گروزنی، مرکز جمهوری چچن روسیه پرواز می‌کرد، اما در حدود ۳ کیلومتری شهر آق‌تاو قزاقستان مجبور به فرود عاجل شد.

خبرگزاری‌های روسیه گزارش دادند که این طیاره به دلیل وجود غبار غلیظ در شهر گروزنی تغییر مسیر داده بود.

به گزارش خبرگزاری اینترفاکس روسیه، مقامات قزاقستان اعلام کردند که بررسی علل احتمالی مختلف سقوط از جمله نقص فنی را آغاز کرده‌اند.

سازمان نظارت هوانوردی روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اطلاعات اولیه حاکی از آن است که پیلوت تصمیم به فرود اضطراری پس از برخورد یک پرنده گرفته است.

خبرگزاری ریانو روسیه گزارش داد که در پی سقوط طیاره، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان در حال برگشت به کشورش از نشستی بود که روز چهارشنبه در روسیه برگزار شده بود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده می‌تواند به دنبال سلاح هسته‌ای باشد

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

Published

on

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید، اعلام کرده که ایران با شکست‌های پی‌هم در منطقه ممکن به دنبال ساخت سلاح هسته‌ای برود.

خبرگزاری رویترز روز یک‌شنبه (۲جدی)، گزارش داده که دولت بایدن نگران این مسأله است.

براساس گزارش، قصر سفید تصمیم دارد این نگرانی را با دونالد ترمپ، رییس منتخب امریکا، در میان بگذارد.

در گزارش آمده که پس از حملات گسترده اسراییل بر گروه‌های نیابتی ایران و سقوط حکومت بشار اسد، این کشور شکست‌هایی در نفوذ منطقه‌ای خود متحمل شده است.

مشاور امنیت ملی قصر سفید به سی‌ان‌ان گفته که حملات اسراییل بر تأسیسات ایران، از جمله کارخانه‌های موشک‌سازی و سیستم دفاع هوایی، توانایی‌های نظامی متعارف تهران را کاهش داده است.

سالیوان تأکید کرده است: «جای تعجب نیست که صداهایی در ایران وجود دارند که علاقه‌‌مند داشتن سلاح هسته‌ای هستند.»

او خاطرنشان کرده که ایران می‌گوید برنامه هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است، اما با وجود اعمال تحریم‌ها غنی‌سازی اورانیوم خود را گسترش داده است.

مشاور شورای امنیت ملی قصر سفید تصریح کرده که این خطر وجود دارد که ایران از قول خود مبنی بر عدم ساخت سلاح اتمی صرف نظر کند.

او اذعان داشته که در این مورد با دولت جدید امریکا صحبت می‌کند و این موضوع را با تل‌آویو نیز در میان گذاشته است.

انتظارهای جهانی و چشم‌ها همه به ۲۰ جنوری سال جدید میلادی دوخته شده است، روزی که ترمپ وارد کاخ سفید می‌شود.

باورها این است که او در مقایسه با دولت بایدن، سیاست‌های سخت‌گیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی‌ درباره توانایی موشکی آن کشور

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

Published

on

وزارت خارجه پاکستان در واکنش به اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا مبنی بر اینکه توانایی موشکی پاکستان تهدیدی علیه امریکاست، این اظهارات را «بی‌اساس و فاقد هرگونه منطق و درک تاریخی» دانست.

بیانیه افزود: «پاکستان و امریکا از سال ۱۹۴۵ روابط مثبت و گسترده‌ای داشته‌اند. ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یکی از متحدان عمده غیر ناتو، در شرایطی که هیچ مدرک معتبری در این زمینه وجود ندارد، به روابط کلی دو کشور کمکی نمی‌کند.

وزارت خارجه پاکستان تصریح کرد: «پاکستان هرگز نیت بدی نسبت به ایالات متحده نداشته است و این واقعیت بنیادین هیچ تغییری نکرده است. برعکس، پاکستان فداکاری‌های عظیمی برای این رابطه انجام داده و همچنان در عواقب سیاست‌های ایالات متحده در منطقه رنج می‌برد.

بیانیه در ادامه تأکید کرد: «متأسفانه مقام امریکایی پاکستان را در کنار کشورهایی قرار داده که در رابطه‌ای خصمانه با ایالات متحده هستند، در حالیکه از توانمندی‌های موشکی بسیار قدرتمندتر در همسایگی شرقی پاکستان چشم‌پوشی کرده و نگرانی‌ها درباره توانایی‌های پاکستان را به نظر می‌رسد که به تحریک دیگران مطرح می‌کند تا از این طریق ثبات استراتژیک شکننده در منطقه را بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ پاکستان در بیانیه‌ای گفت: «ما می خواهیم تکرار کنیم که قابلیت‌های استراتیژیک پاکستان به منظور دفاع از حاکمیت آن و حفظ صلح و ثبات در آسیای جنوبی است.»

این در حالی است که واشنگتن به تازگی بر نهاد‌های مرتبط با برنامهٔ توسعهٔ موشک‌های بالستیک پاکستان تعزیرات وضع کرد، به شمول ادارهٔ دفاعی دولتی که از این برنامه نظارت می‌کند.

وزارت خارجهٔ ایالات متحده به تاریخ (۲۸ قوس) با نشر اعلامیه‌ای گفت که "تاسیسات انکشاف ملی پاکستان" مستقر در اسلام‌آباد، که مسوول برنامه میزایل بالستیک پاکستان است و در زمینۀ تدارک اجزا برای پیشبرد برنامه میزایل دوربرد بالستیکی پاکستان کار می‌کند" شامل نهادهایی است که تحریم شده اند.

چند ساعت پس از آن، اسلام آباد این تصمیم واشنگتن را "متعصبانه و تاسفبار" خواند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!