تجارت
وزارت مالیه پیش نویس بودجه سال آینده مالی را آماده کرده است
وزارت مالیه کشور میگوید که پیش نویس بودجه سال آینده (۱۴۰۱) مالی افغانستان را آماده کرده و برای تاییدی به شورای وزیران می فرستد.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه، میگوید که این بودیجه از عواید داخلی آماده شده و متکی به کمکهای خارجی نیست.
حقمل ابراز امیدواری کرده که شورای وزیران این پیش نویس بودجه را تا آخر ماه روان خورشیدی تایید خواهد کرد و آن را برای تطبیق به نهادهای مربوطه خواهد فرستاد.
او افزود:" پیش نویس بودجه در وزارت آماده است و کار آن نیز تمام شده است."
حقمل افزوده:" این نخستین بودجه حکومت افغان در ۲۰ سال گذشته است که متکی به کمکهای خارجی نیست و بر بنیاد عواید داخلی آماده شده است. وزارت مالیه کار اش را تمام کرده و بعد از این برای تاییدی به شورای وزیران فرستاده میشود..."
سخنگوی وزارت مالیه میگوید که برای تامین بودجه عملیاتی که از عواید داخلی تامین میشود، مشکلی وجود ندارد، اما در مورد بودجه انکشافی مشکلاتی وجود دارد..
وی گفت: "پروژه های عمرانی محدود اما مهم در این بودجه شامل شده است."
وزارت مالیه میگوید اگر عواید داخلی افزایش یابد، پروژههای انکشافی بیشتر در این بودجه افزوده خواهد شد.
سخنگوی وزارت مالیه گفت:" ما در باره بودجه عملیاتی مشکل نداریم، زیر از عواید داخلی آماده شده است. ما همچنان پروژههای انکشافی را در نظر گرفتیم که نسبت به سال گذشته کمتر است، اگر عواید ما زیاد شد، ما پروژههای دیگر را نیز شامل خواهیم کرد."
از سوی دیگر، آگاهان امور اقتصادی میگویند که بودجه تنها مصارف وزارتخانهها نیست، بلکه پروژهای انکشافی و خدمات برای مردم باید در نظر گرفته شود.
این درحالی است که بودجه ملی افغانستان در سالها گذشته ۴،۵ میلیارد افغانی تخمین زده شده است که ۴۰ درصد آن به پروژهها انکشافی اختصاص داده شده بود.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت4 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
طیاره مسافربری آذربایجان با دهها سرنشین در قزاقستان سقوط کرد
-
اخبار ساحوی5 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد
-
جهان2 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند