رویداد های اخیر
وزارت خارجه امریکا: چین موقفش را درباره به رسمیت شناختن امارت اسلامی روشن کند
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واکنش به دریافت اعتمادنامه سفیر امارت اسلامی افغانستان از سوی رئیسجمهور چین گفت که هنوز موضع بیجینگ در قبال به رسمیتشناختن امارت اسلامی واضح نیست.
او گفت پس از شنیدن اظهارات رسمی حکومت چین، در این مورد ابراز نظر خواهد کرد.
او در نشست خبری گفت: «من آن گزارشها را دیدهام و فکر میکنم دولت چین در مورد روابط [بیجنگ با طالبان] صحبت کند و اینکه آیا آنها (چین) بهطور رسمی طالبان (امارت اسلامی) را به رسمیت شناختهاند یا خیر. من برخی از نظرات متفاوت آنها را دیدهام.»
او بار دیگر تاکید کرد که روابط کنونی چین و امارت اسلامی تغییری در سیاست امریکا در قبال شناسایی امارت اسلامی به وجود نمیآورد و این گروه باید گامهای مشخص را از جمله در راستای بهبود وضعیت زنان، برای به رسمیت شناخته شدن خود بر دارد.
او افزود: «از این رو، قبل از این که ارزیابیای از این اقدام داشته باشم، منتظر وضاحت دادن حکومت چین در این مورد خواهم ماند.»
او از چین و کشورهای دیگر خواست که از نفوذ خود برای ایجاد تغییر در رفتار امارت اسلامی استفاده کنند.
این درحالی است که وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان روز سهشنبه (۱۰دلو) با انتشار تصاویری اعلام کرد که شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، اعتمادنامه اسدالله بلال کریمی را به عنوان سفیر و نماینده فوقالعاده امارت اسلامی پذیرفته است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه در خبرنامهای نوشت که اعتمادنامه بلال کریمی در چین همراه با سفیران ٤١ کشور دیگر در مراسم خاص به شی جینپینگ تقدیم شد.
این در حالیست که گروه بینالمللی بحران روز سهشنبه در گزارشی از کشورهای غربی خواسته است که نباید مانع برداشتن گامهای عملی برای تقویت همکاری منطقهای با افغانستان به منظور بهبود وضعیت تجارت و مبارزه دربرابر شورشیان شوند.
رویداد های اخیر
نورالدین عزیزی: افغانها دهها میلیارد دالر را در کشورهای همسایه سرمایهگذاری کردهاند
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با ابراز نگرانی میگوید که افغانها دهها میلیارد دالر در کشورهای همسایه و منطقه سرمایهگذاری کردهاند.
نورالدین عزیزی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که این وزارت تلاش میکند تا در روند جذب سرمایهگذاریها، زمینه انتقال سرمایهگذاریهای افغانها از کشورهای همسایه و منطقه را نیز به افغانستان فراهم کند.
به گفته عزیزی، گفتگوهایی در این زمینه با شماری از سرمایهگذاران افغان نیز انجام شده است.
او گفته است: «آمار بسیار دقیق گفته نمیتوانم اما ایران قبلاً یک آمار را اعلام کرد که تقریباً ۹ میلیارد دالر را افغانها در آن کشور سرمایهگذاری کردهاند.»
با این حال، عزیزی افزود: «ما الحمدالله قوانینی را ساختیم که آهسته آهسته مهاجر، سکتور خصوصی و متشبث ما بتوانند در داخل افغانستان سرمایهگذاری بکنند.»
به گفته وی، برنامههای اعطای زمین و برق رسانی به صنعتگران کشور نیز به سرعت جریان دارد و ۱۵۰ هزار جریب زمین برای فعالیتهای اقتصادی آنان توزیع خواهد شد.
سرپرست وزارت صنعت علاوه نمود: ««ما ازبکستان را متقاعد ساختیم که بیایند در بخش برق در افغانستان سرمایهگذاری داشته باشند.»
او خاطرنشان کرد که مشکلات بانکی تاجران افغان در سطح منطقه و کشورهای همسایه حل شده اما در سطوح بین المللی آنان با مشکلاتی مواجه هستند.
گفتنی است، آقای عزیزی همچنان تأکید کرد که وزارت صنعت تلاش دارد تا بازارهای جدیدی برای صادرات کشور فراهم نماید تا وابستگی تاجران افغان به برخی بازارها از جمله پاکستان کاهش یابد.
رویداد های اخیر
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام میگذارد.
بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارشها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.
او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.
بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»
او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.
او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.
ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.
ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.
سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.
سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگیها و آسیب شناسیها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»
وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.
مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه میخواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان4 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان5 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
جهان2 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد