رویداد های اخیر

وزارت اطلاعات و فرهنگ: هم اکنون ۲۸۰ دستگاه رادیویی در کشور فعال اند

Published

on

(Last Updated On: )

امروز سیزدهم فبروری روز جهانی رادیو است، رسانه‌ای که در سیر تحولات جهان نقش اساسی داشته و دارد.

بر بنیاد آمار وزارت اطلاعات و فرهنگ هم اکنون ۲۸۰ دستگاه رادیویی در سراسر کشور فعال اند و امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانه‌ها است.

مهاجر فراهی، مُعین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید که: «هم اکنون در کشور ما در حدود ۲۸۰ رادیو به شمول کابل در تمام ولایات و ولسوالی‌های کشور فعالیت دارند.»

رادیو در افغانستان پس از رسانه‌های چاپی، دومین رسانه‌ای است که پا به عرصه وجود گذاشت هم اکنون هم صدها دستگاه رادیویی با محتوای مختلف در کشور فعال هستند. یکی از این رادیوها آریانا اف ام است. رادیویی که در کنار اطلاع رسانی کمک می‌کند تا صدای مردم را به گوش مسؤولان برساند.

نبیلا محمدی، کارمند آریانا اف ام می‌گوید که: «نسبت به این که در بعضی از خانه‌ها تلویزیون نیست، برق نیست شنوینده رادیو ما به همین خاطر است که می‌تواند رادیو را حتی از طریق تیلیفون هم بشنوند و در موترهای خود بشنوند.»

علی حیدری، کارمند آریانا اف ام می‌گوید که: «بعد از اینکه تحولات آمد شماری از رادیوها هم خصوصی و هم دولتی دوباره به فعالیت آغاز کردند و رادیوها جایگاه بسیار عالی پیدا کردند.»

دفتر معاونت سازمان ملل در کابل نیز گفته است که تصور دنیای بدون رادیو دشوار است و این نهاد از آزادی بیان در افغانستان حمایت می‌کند.

این درحالیست که در یک سال پسین ۲۴ دستگاه رادیویی جدید تاسیس شده و ۱۹ رادیوی دیگر که نشرات شان متوقف شده بود، دوباره فعال شده اند.

حجت‌الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گوید که: «روز جهانی رادیو را ما در حالی تجلیل می کنیم که در افغانستان از جمله ۳۵۸ رسانه، ۲۵۸ رسانه فعال است که در این حدود ۱۸۰۰ کارمند مرد و ۲۷۰ خانم مصروف اطلاع رسانی به مردم افغانستان هستند.»

عبدالقدیم ویار، رئیس کمیته مصونیت خبرنگاران می‌گوید که: «فعلن در افغانستان در حدود بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ رادیو نشرات دارد.»

با این حال دسترسی نداشتن به موقع به اطلاعات، مهم‌ترین مشکل خبرنگاران محسوب می‌شود و همچنان بسیاری از رسانه‌ها با دشواری‌های مالی نیز دچار هستند.

نخستین‌بار رادیو در افغانستان به‌نام «رادیو کابل» در سال ۱۳۰۴ خورشیدی تأسیس شد و در سال ۱۳۰۶ خورشیدی نُخستین برنامه‌اش پخش شد و تاکنون نزدیک به یک قرن می‌شود که در کشور فعالیت دارد.

Trending

خروج از نسخه موبایل