رویداد های اخیر
نماینده ملل متحد در نشست شورای امنیت: افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است
به گفته وی، گفتگوهای دوحه امیدواریها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آنرا تضعیف کرد.
نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان در نشست اخیر شورای امنیت این سازمان در باره افغانستان گفته است که این کشور از جامعه جهانی جدا شده است.
در این نشست که روز چهارشنبه (۲۸ سنبله) برگزار شد، رزا اتونبایوا گفت که پس از دهه ها جنگ در افغانستان حالا ثبات آمده و اقدامات مثبت در عرصههای اقتصاد، زیربنا و روابط خارجی صورت گرفته است.
به گفته وی، گفتگوهای دوحه امیدواریها را برای نزدیکی روابط کابل با جهان بیشتر کرده بود اما قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر آنرا تضعیف کرد.
او گفت: «ما در تلاش هستیم تا به میراث سیاسی درگیری طولانی افغانستان بپردازیم. در شرایط کنونی، افغانستان از جامعه جهانی جدا شده است. افراد طالبان (امارت اسلامی) که بسیاری از آنها بالفعل وزیر هستند، تحت تحریم هستند و نمیتوانند بدون اجازه این شورا سفر کنند. دارایی های بانک مرکزی افغانستان مسدود شده است که پتانسیل توسعه بخش خصوصی را محدود میکند. مقامات بالفعل در نهادهای چندجانبه نماینده ندارند.»
نمایندگان امریکا و بریتانیا هم بیشترین تمرکز را روی وضعیت حقوق بشری داشتند و تاکید کردند که شرط عادی سازی روابط با امارت اسلامی، رعایت حقوق بشری زنان و قوانین بینالمللی است.
دوروتی شی، معاون نماینده امریکا در ملل متحد گفت: «سازمان ملل متحد نباید از قطعنامه ۲۷۲۱ غافل باشد که بر ارزیابی مستقل و نقشه راه سیاسی که افغانستان هم با خود و هم با همسایگانش در صلح باشد، تأکید می کند و اینکه عضو کامل جامعه جهانی باشد. این قطعنامه خواستار انتصاب یک فرستاده ویژه شده تا به این موضوع بپردازد. طالبان (امارت اسلامی) در چنین مسیری قرار ندارند. با صدور فرمان ها یک قدم از مردم و جامعه بین المللی دور تر میشوند. ما به گونه واضح گفته ایم که هر قدم به سوی عادی سازی، ربطی به مسایل حقوق بشری دارد.»
در این نشست نمایندگان چین و روسیه گفتند که آنان نگران فعالیت شاخه خراسان داعش و القاعده هستند و هرگاه با آنان مبارزه جدی نشود میتواند به یک تهدید بزرگتر مبدل شوند.
فو کونگ، نماینده چین در ملل متحد گفت: «گروه های تروریستی داعش و القاعده در افغانسان فعال هستند و این تهدید برای امنیت منطقه است. از دولت سرپرست افغانستان میخواهیم در برابر این گروه ها مبارزه کنند تا افغانستان به پناه گاه تروریستان مبدل نشود. جامعه جهانی نیز افغانستان را حمایت کند تا این کشور را به جامعه جهانی برگرداند.»
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در ملل متحد گفت: «روسیه خواهان رویکرد واقع بینانه در مورد افغانستان است. گفتگوی بردبارانه داشته باشیم با مقام های طالبان (امارت اسلامی)، بدون تهدید و بدون باجگیری و باج خواهی واین را در فارمت دوحه شاهد بودیم. در این نشست دیده شد که بازیگران منطقهای هم موافق بودند. تحمیل خواستها و اراده خود بر طالبان (امارت اسلامی) پیشرفت در گفتگوها را غیر ممکن می سازد.»
نماینده پاکستان در این نشست مدعی شد که تحریک طالبان پاکستان از سوی برخیها در امارت اسلامی حمایت میشوند.
منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد گفت: «تحریک طالبان پاکستان با بیش از ۶ هزار جنگجو و ۵۰ هزار عضو خانواده، بزرگترین سازمان تروریستی در افغانستان است و برای آنها در نزدیک سرحدات جا داده شده وتقریبا هر روز حملاتی را در پاکستان انجام میدهند. ما اسناد کافی داریم که برای برخی نفوذیهای تی تی پی، برخی حلقات طالبان (امارت اسلامی) سهولت فراهم میکنند.»
اما امارت اسلامی همه این اتهامها و نقض حقوق بشر را رد میکند و میگوید که هرگاه کسی درمورد حضور هراس افگنان اسناد داشته باشد میتواند ارایه کنند.
امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه گفت: «ما شش همسایه داریم. هیچ کشور همسایه فریاد و صدا نکرده. فقط یک کشور که بعضی اوقات اتهام وارد میکند. متاسفانه که سرمنشی ملل متحد به جای اینکه معلومات بگیرد و حقایق را بیان کند، یک اتهام را وارد کرد که به شان شان مناسب نبود.»
به گفته وی، هرگاه گروه های تروریستی در افغانستان حضور میداشتند آنان برضد کشورهای همسایه اقداماتی را انجام میدادند که چنین نشده است.
رویداد های اخیر
نمایندگان ویژه گروه ۷ بر ضرورت ثبات درازمدت در افغانستان تاکید کردند
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» مشمول اتحادیه اروپا بر ضرورت گفتگوی ملی برای دستیابی به ثبات درازمدت در افغانستان تأکید کردهاند.
این نمایندگان پس از نشستی در مورد افغانستان در جنوا سویس در یک اعلامیه مشترک همچنان خواستار احیای حقوق زنان و مقابله امارت اسلامی با هراسافگنی شدند.
در بخشی از اعلامیه آمده است: «دستیابی به صلح و ثبات پایدار نیازمند حکمرانی معتبری است که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد.»
این نمایندگان همچنان گفتهاند که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی، عواقب ویرانگری برای شهروندان کشور بهویژه مادران و نوزادانشان خواهد داشت.
در اعلامیه این ممنوعیت ناپذیرفتنی پنداشته شده و از نظام حاکم در افغانستان خواسته شده است که آن را فوراً لغو کند.
پیشتر کشورها و سازمانهای بینالمللی خواستار لغو محدودیتها بر آموزش و کار زنان و دختران شده و بر برگزاری گفتمان ملی تأکید کردهاند.
با این حال، در واکنش به این موضوعات امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه مداخله در امور داخلی کشور را به کسی نمیدهد.
نمایندگان ویژه گروه «جی هفت» همچنان نگرانی خود را نسبت به حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که هراسافگنی همچنان تهدیدی جدی برای امنیت افغانستان است.
آنها اقدامات امارت اسلامی علیه گروه داعش را تایید اما بر انجام اقدامات قاطعتری تأکید کردهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
-
اخبار ساحوی5 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش5 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
جهان3 روز ago
دستکم ۱۰۰ سرباز کوریای شمالی طی درگیریها در اوکراین کشته شدهاند