تجارت
نشست سفیران عضو «ریکا» در کابل برگزار شد
برای بهبود و رشد اقتصاد منطقه، باید همکاریهای منطقهیی در زمینه اقتصاد و امنیت افزایش یابد.
ادریس زمان، معین سیاسی وزارت خارجه در نشست سفیران عضو همکاریهای اقتصادی منطقوی "ریکا" در کابل، با ابراز این مطلب میگوید که کشورهای عضو این سازمان افزون بر افزایش فعالیتها و پروژهها، اتاق تجارت و صنایع این سازمان را هم افتتاح کردند.
آقای زمان میگوید: "ما کارها را برای همآهنگی بیشتر آغاز کرده ایم. پروژههای مانند تاپی، شبکه ریک، شبکههای انترنتی و شمار از شبکههای دیگر وجود دارد که همآهنگی در آنها باعث افزایش همآهنگی میان کشورهای عضو ریکا میشود."
در همین حال، یادگار خواجه شادمانوف، سفیر اوزبیکستان در کابل میگوید که در نشست "ریکا" افزون بر گفتوگوهای اقتصادی در مورد همکاریهای سیاسی نیز بحث میشود و از این طریق میخواهند همکاری اقتصادی خود را با افغانستان افزایش دهند.
سفیر اوزبیکستان در افغانستان اظهار میدارد: "ما می خواهیم که میان دو کشور روابط اقتصادی وسیع شود و در آینده نزدیک یک نمایشگاه بزرگ در افغانستان خواهیم داشت."
در همین حال، وزارت صنعت و تجارت میگوید که در چهارچوب فعالیتهای "ریکا" در منطقه تحول بزرگ اقتصادی رونما خواهد شد.
مقدسه یورش، معین این وزارت ابراز میدارد: "ما میخواهیم به سطح منطقه رشد اقتصادی داشته باشیم و باید برای رسیدن به این هدف زمینه را برای فعالیت بیشتر سکتور خصوصی مهیا کنیم و هم میان کشور ها ارتباطات افزایش یابد."
از سویی هم، مسئولان اتاق تجارت و سرمایهگذاری به این باوراند که همکاریهای منطقهیی، زمانی ممکن است که سرمایهگذاران در داخل کشور تشویق به سرمایهگذاری شوند.
عتیق الله نصرت، رئیس هیئت عامل اتاق تجارت و سرمایهگذاری در این زمینه میگوید: "اگر کشورها میخواهند که پروژهها از طریق سکتور خصوصی تطبیق شود باید حکومت ها سهولت ها را برای سکتور خصوص ایجاد کنند."
در نشست ریکا، اتاق تجارت و صنایع این سازمان هم در کابل گشایش یافت که از این طریق در مورد سرمایهگذاری در منطقه، فرصتها و پروژهها معلومات ضروری ارایه میشود.
تجارت
چین تجارت مستقیم ریلی با افغانستان را از سر گرفت
یو شیائویونگ، نماینده خاص چین برای افغانستان از راه اندازی مجدد خط مستقیم ریل باربری میان چین و افغانستان خبر داده است.
وی با انتشار پیامی در صفحه ایکس اعلام کرد: «نخستین محموله شامل ۵۵ واگون محصولات تجارتی است که در نانتونگ مرکز طرح کمربند و جاده در شمال شانگهای بارگیری شده و به سمت مرز حیرتان افغانستان حرکت کرده است.»
نماینده خاص چین برای افغانستان در مراسمی با حضور بلال کریمی سفیر افغانستان در بیجنگ مراسم آغاز مجدد این خط ریل را افتتاح کرد.
هفته گذشته نیز سفیر چین در کابل اعلام کرد که قرار است تعرفه گمرکی بر روی محصولات تجارتی افغانستان که به چین صادر میشوند تا پایان سال جاری میلادی لغو شود.
تجارت
قرارداد اعمار فابریکه تولید سمنت در ولایت جوزجان امضاء شد
بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایهگذاری میکند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.
وزارت معادن و پترولیم و شرکت ۷۷ ترکی، قرارداد اعمار فابریکه بزرک تولید سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان را طی مراسمی امضاء کردند.
معاونیت اقتصادی ریاستالوزرا امروز (سهشنبه، ۸ عقرب) در خبرنامهی گفته است که در این مراسم ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس الوزر، سفیر ترکیه و دیگر مقامهای بلندرتبه اشتراک کرده بودند.
بر اساس این قرارداد شرکت قراردادی در این فابریکه ۱۶۳ میلیون دالر سرمایهگذاری میکند و ظرفیت تولید روزانه ۳۰۰۰ تن سمنت را خواهد داشت.
در همین مسوولان وزارت معادن و پترولیم میگویند، این قرارداد که بر اساس آن شرکت ترکی در زمینههای اکتشاف، استخراج، تولید و خدمات اجتماعی سمنت سرمایهگذاری خواهد کرد، برای ۳۰ سال در نظر گرفته شده است.
با اعمار این فابریکه سمنت برای حدود ۱۲۰۰ تن به طور مستقیم زمینه کار مساعد میگردد.
این درحالیست که وزارت معادن و پترولیم به منظور خودکفاء ساختن کشور در عرصه سمنت، قبل از این به ارزش حدود ۴۷۶ میلیون دالر قرارداد پروژههای سمنت جبل السراج، کندهار و هرات با شماری از شرکتهای داخلی و خارجی امضاء نموده است.
تجارت
چین به امارت اسلامی تجارت بدون تعرفه را پیشنهاد کرد
بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که نماینده بیجنگ در افغانستان روز پنجشنبه (۳عقرب) گفته است که چین به امارت اسلامی افغانستان دسترسی بدون تعرفه به بخشهای ساختوساز، انرژی و مصرفکننده گسترده خود را پیشنهاد کرده است.
بیجنگ از زمانی که امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ اداره افغانستان را به دست گرفت، به دنبال توسعه روابط خود با امارت اسلامی بوده است، اما مانند همه دولتها از به رسمیت شناختن رسمی حکومت به خاطر نگرانیهای بینالمللی نسبت به سوابق حقوق بشری و نیز وضعیت ایجاد شده برای زنان و دختران خودداری کرده است.
در گزارش آمده است که در عین حال چین نمیتواند از منابع دست نخورده و غنی افغانستان بگذرد چرا که به دنبال متنوع کردن زنجیره تامین خود است. از سوی دیگر نگران است افغانستان به محل فعالیت گروههای مخالف بیجنگ – اویغورها- تبدیل شود. از طرف دیگر فروش ذخایر لیتیوم، مس و آهن افغانستان برای تغذیه صنایع عظیم باتری سازی و ساختمانی چین به امارت اسلامی کمک میکند تا اقتصاد خود را که به گفته سازمان ملل «سقوط کرده است» تقویت کنند.
در همین حال ژائو زینگ، سفیر چین در افغانستان صفحه ایکس خود، عکسی از دیدارش با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیسالوزرای منتشر کرد و نوشت: «چین برای خطوط تعرفه ۱۰۰ درصدی به افغانستان سیاست تعرفه صفر ارائه خواهد کرد».
بر اساس اطلاعات گمرکات چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دالر کالا به چین صادر کرده است که نزدیک به ۹۰ درصد آن جلغوزه بوده است.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تصاویر ماهوارهای حاکی از حمله اسرائیل به تاسیسات راکتی ایران است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ده نیروی سرحدی ایران در حملهای نزدیک مرز جنوب شرقی کشته شدند
-
جهان5 روز ago
خامنهای: باید قدرت ایران به اسرائیل فهمانده شود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان3 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران: حمله اسرائیل به ایران با پاسخ مناسب روبرو میشود
-
اخبار ساحوی2 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند