تجارت
مقامها: سیستم معاشات ان تی ای متوقف میشود
ریاست جمهوری میگوید که رییس جمهور غنی در نشست کابینه به وزارت مالیه دستور داده تا سیستم معاشات ان تی ای (کمک ملی فنی) سر از ماه حمل متوقف کند.
غنی همچنان افزوده است که با کارشیوه واضح هر بست انی تی ای به یک قرار داد نتیجه محور مبدل شده و پول صرفه جویی شده از آن به معاشات کارمندان پایین رتبه افزود شود.
فاطمه مورچل،معاون سخنگوی رییس جمهور، در این باره گفت:" پروسه ان تی ای به گونه کنونی تا ماه حمل سال آینده دوام میکند و در نشست رهبری حکومت آینده تنها در باره میکانیز تصمیم گرفته خواهد شد."
درحال حاضر کارمندان قراردادی ان تی ای که شمار شان در کشور به ۲۴ هزار نفر می رسد از معاش ۳۸ هزار تا ۲۵۰ هزار افغانی بهره مند میشود
اعضای مجلس نمایندگان تاکید میکنند که حکومت پس پذیرفتن اصلاحات در معاشات ان تی ای باید طرح اصلاحی اش را با مجلس نماینده گان شریک کنند.
سید عظیم کبرزانی، دبیر کمیسیون مالی و بودجه مجلس نماینده گان، در این باره گفت:" حکومت به گونه همه جانبه باید این موضوع را بررسی بکند و طرح خود را به پارلمان افغانستان ارایه بکند. "
پیش از این مجلس نمایندگان افغانستان ، افزایش در معاشات کارمندان پایینرتبهی دولتی را پیششرط تصویب سند بودجهی سال مالی ۱۴۰۰ گفته بود که حکومت پس از گذشت نزدیک به دو ماه از سال مالی جدید به این خواست نماینده گان مجلس پاسخ مثبت داد.
کمک ملی فنی برنامهای است که برای استخدام کارمندان فنی و تخصصی دولت با حقوق و امتیازات بالا به حمایت مالی بانک جهانی اجرا میشود.
تجارت
افغانستان بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
مرکز آگرواکسپورت، متعلق به وزارت زراعت روسیه، افغانستان را بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات این مرکز، در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۸۰ میلیون دالر آرد به افغانستان تحویل داده شد که دو برابر سال ۲۰۲۳ است.
سایت اطلاعرسانی بازار غلات روسیه سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که صادرات آرد این کشور به افغانستان از اواسط ۲۰۲۱ به بعد، ۲۰ برابر شده است.
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
کل صادرات گندم و آرد گندم چاودار روسیه در سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دالر میرسد که ۳ درصد از نظر ارزش سالانه و ۷ درصد از نظر حجمی بیشتر است.
به اساس این گزارش چین و ترکمنستان نیز در سه خریدار اصلی آرد روسیه قرار دارند.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
-
اخبار ساحوی1 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بایدن: تاریخ نشان خواهد داد که خروج از افغانستان کار درستی بود
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رهبر جماعت اسلامی پاکستان: نباید با افغانستان بجنگیم
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
جهان2 روز ago
در انفجار تانکر تیل در نایجریا ۷۰ نفر کشته شدند
-
جهان3 روز ago
کابینه اسرائیل توافق آتشبس در غزه را تایید کرد