Connect with us

رویداد های اخیر

معاون سرمنشی سازمان ملل در پی ممنوعیت فعالیت زنان در انجوها به افغانستان می‌آید

منتشر شده

در

مارتین گریفیتس معاون سرمنشی سازمان ملل در امور بشردوستانه، برای گفتگو با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان در پی ممنوعیت کار زنان در انجوها به افغانستان سفر می‌کند.

یک مقام ارشد سازمان ملل روز پنج‌شنبه (۸جدی) اعلام کرد که مارتین گریفیتس، در هفته‌های آینده به افغانستان سفر خواهد کرد تا با مقام‌های بلند رتبه امارت اسلامی افغانستان در خصوص ممنوعیت کار زنان در انجوها گفتگو کند.

رامیز الاکبروف، هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل در افغانستان، به خبرنگاران گفت:«ما از اینکه تصمیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) بر کمک‌رسانی‌های سازمان ملل تاثیر گذاشته است متاسف هستیم.»

وی تصریح کرد که نیازهای بشردوستانه در افغانستان بسیار زیاد بوده و سازمان ملل متعهد به ماندن در این کشور و ارائه کمک است.

این مقام سازمان ملل گفت که سازمان ملل فعالانه در تلاش است تا ممنوعیت کار زنان کمک رسان در افغانستان را لغو کند.

اخیرا سر وزیر وزارت تحصیلات عالی افغانستان با نشر خبرنامه‌ای از تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها خبر داد؛ خبری که واکنش گسترده جامعه جهانی را بدنبال داشت.

مولوی ندامحمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی در گفت‌وگویی با تلویزیون ملی، به چهار دلیل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اشاره کرده است: «رفت‌وآمد دختران از راه‌های دور به پوهنتون‌ها بدون محرم، یکی از دلایل مسدود شدن پوهنتون‌ها به روی دختران اعلام شده است.

به گفته این مقام امارت اسلامی، عدم رعایت حجاب از سوی محصلین دختر، ادامه‌ اختلاط میان محصلین دختر و پسر در برخی پوهنتون‌ها و حضور دختران در لیلیه‌ها، سه دلیل دیگر برای تعلیق تعلیم دختران در پوهنتون‌ها است.

در پی واکنش‌های داخلی و بین‌المللی به این تصمیم، مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان با تاکید بر اینکه این کشور در بخش‌های مختلف به کدرهای متعهد نیاز دارد، گفت که امارت اسلامی مخالف تعلیم زنان نیست و تلاش می کند که تاخیر به وجود آمده به زودی خاتمه یابد.

امارت اسلامی افغانستان پس از آن نیز، به سازمان‌های غیردولتی داخلی و بین‌المللی در افغانستان دستور داد که فوراً کارمندان زن را تا اطلاع ثانوی از آمدن سر کار منع کنند.

وزارت اقتصاد در نامه‌ای رسمی هشدار داد که مجوزهای کاری سازمان‌هایی که این فرمان را اجرا نکنند، لغو خواهد شد.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!