رویداد های اخیر
معاون سرمنشی سازمان ملل: خواست امارت اسلامی از جامعه جهانی به رسمیت شناختن حکومت شان است
معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید که دو هفته را برای گفتگو در مورد زنان افغان، در افغانستان و چندین کشور جهان سپری کرد.
امینه محمد شام روز چهارشنبه (۵ دلو) به خبرنگاران در نیویارک گفت که در دیدار با مقامهای امارت اسلامی افغانستان تلاش کرد تا صدای تمامی زنان و دختران افغان را به گوش آنها برساند.
به گفته او، امارت اسلامی یگانه تاکیدی که داشتند، به رسمیت شناختن و داشتن نماینده در سازمان ملل متحد بود.
"خانم محمد گفت: «میدانم که باید برای به رسمیت شناختن بر اساس معیارهای ما خیلی محتاط باشیم، چون راه خیلی باریک و لغزنده است و اگر مسائل را درست بدست نیاورید، باعث لغزش خواهد شد. چیزی که ما به کشورهای عضو گفته میتوانیم همین که چگونه به وسیله داد و گرفتها، میتوانیم طالبان (امارت اسلامی) را در جامعه جهانی داشته باشیم و آنها معیارها را رعایت کنند.»
معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که در سفرش به افغانستان، در کابل و کندهار با مقامهای امارت اسلامی دیدار کرد و در ولایت هرات با شماری از زنانی که کارهایشان در نتیجه محدودیت امارت اسلامی از دست داده اند، دیده است.
امینه محمد افزود که سی درصد نیروی کاری در افغانستان زنان استند و موسسههای غیردولتی، زنان کارمند در این ادارهها را که اکنون خانه نشین شده اند، با مردان تعویض نمیکنند.
او در بخشی از اظهاراتش از امارت اسلامی نقل کرد که برایش گفته اند، میخواهند زنان را از فرهنگ غربی به دور نگهدارند.
وی گفته است که:«آنها به تقویت باورهایشان ادامه دادند و تلاش کردند برای من درس بدهند که معیارهای بشری چیست؟ پاسخ من همین بود که برایشان یادآوری کردم که معیارهای حقوق بشری شامل محو تبعیض میشود و کاری را که آنها میکنند، تبعیض در برابر هر زن و دختر است.»
امینه محمد گفت که مشکل برای زنان و دختران در افغانستان روز افزون شده است.
در مجموع، او گفت که مطمئن نیست چه زمانی امارت اسلامی در اقدامهای جدیشان تغییر وارد میکنند. اما تاکید کرد که کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی به تشویق امارت اسلامی جهت پذیرش خواستههای جامعه جهانی کار کنند.
به دنبال وضع محدودیت بر کار زنان در موسسههای غیر دولتی و ممانعت دانشجویان دختر از پوهنتونها در افغانستان، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد به این کشور رفت و با مقامهای امارت اسلامی دیدار کرد.
امینه محمد در نشست خبری روز گذشته گفت که دو هیئت منطقهیی به شمول نمایندههای سازمان همکاری اسلامی در نیمههای ماه مارچ امسال به افغانستان خواهند رفت و در مورد حق آموزش و کار زنان با مقامهای امارت اسلامی گفتگو خواهند کرد.
رویداد های اخیر
معاون وزیر خارجه هند با امیرخان متقی در دبی دیدار کرد
ویکرام میسری، معاون وزیر امور خارجه هند با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه افغانستان در دبی دیدار کرده است.
براساس خبرنامه وزارت خارجه هند، در این دیدار که امروز (چهارشنبه) انجام شده، دو طرف درباره تحولات منطقهای و گسترش همکاریهای بشردوستانه گفتگو کردهاند.
آقای میسری با اشاره به دوستی تاریخی میان دو کشور، از آمادگی هند برای پاسخگویی به نیازهای فوری توسعهای مردم افغانستان خبر داده است.
در این دیدار، دو طرف توافق کردند که هند در کنار کمکهای بشردوستانه کنونی، در آینده در پروژههای توسعهای در افغانستان نیز مشارکت کند.
هند گفته که این کشور تاکنون محمولههای متعددی مشمول ۵۰ هزار تن گندم، ۳۰۰ تن دوا، ۲۷ تن کمک زلزله، ۱۰۰ میلیون دوز واکسن فلج اطفال و سایر اقلام ضروری به افغانستان کمک کرده است.
معاون وزیر خارجه هند و متقی درباره تقویت همکاریهای ورزشی بهویژه در حوزه کریکت و استفاده از بندر چابهار برای حمایت از تجارت و کمکهای بشردوستانه به توافق رسیدند.
وزارت خارجه هند تصریح نموده که در این دیدار آقای متقی به حساسیتهای امنیتی هند اشاره کرده است و توافق شده که تماسها و گفتگوها در سطوح مختلف ادامه یابد.
خبرنامه علاوه کرده که هر دو طرف در این دیدار به توافق رسیدهاند که تماسها و گفتگوها در سطوح مختلف میان دو کشور ادامه داشته باشد.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: مسئله حقابه ایران با تفاهم حل شده است
معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با علیرضا بیگدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل گفته است که مسئله حقابه میان دو طرف با تفاهم حل شده و اظهارات غیرمسوولانه در این خصوص میتواند بر روابط دو کشور تأثیر منفی وارد کند.
براساس خبرنامه ارگ، مولوی عبدالکبیر در این دیدار که امروز (چهارشنبه) انجام شده، گفته است عواملی در افغانستان وجود ندارد که روابط ایران و امارت اسلامی را خراب کند.
آقای عبدالکبیر افزوده است: «اکنون کشت و قاچاق مواد مخدر در افغانستان از بین رفته و مسئله حقابه میان افغانستان و ایران با تفاهم حل شده است.»
بربنیاد خبرنامه، سفیر ایران در کابل مولوی عبدالکبیر را به تهران دعوت کرده است.
در همین حال، آقای بیگدلی در این دیدار بر توسعه مناسبات و افزایش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور تأکید کرده و گفته است که فعال سازی بندر چابهار و افتتاح آن در اولویت قرار دارد.
مولوی عبدالکبیر نیز گفته است که امارت اسلامی خواستار توسعه همکاریهای اقتصادی و سیاسی با ایران است.
او گفته است: «امارت اسلامی اجازه نمیدهد که روابط اش با کشورها تحت تأثیر جوانب دیگر قرار بگیرد، اما افغانستان بهخاطر رسیدن به ثبات منطقوی و قدرت اقتصادی در تلاش است.»
معاون سیاسی ریاست الوزرا ضمن تشکر از ایران بهخاطر میزبانی از مهاجران افغان، گفته است که برای مهاجران افغان تسهیلات لازم فراهم و با آنان با نرمی رفتار شود. او خواستار توقف اخراج اجباری مهاجران نیز شد.
رویداد های اخیر
امریکا برای مبادله زندانیان درحال مذاکره با امارتاسلامی است
امارت اسلامی در این مورد چیزی نمیگوید؛ اما در گذشته بازداشت محمود شاه حبیبی را رد کرده بود.
روزنامهی وال ستریت ژورنال در یک گزارش تازه گفته که اداره جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده، برای تبادله زندانیان، با امارت اسلامی سرگرم مذاکرات است.
بربنیاد این گزارش، حکومت بایدن در ازای رهایی "محمد رحیم" به دنبال باز گرداندن رایان کوربت، جورج گلزمن و محمودشاه حبیبی، سه شهروند امریکایی است که در سال ۲۰۲۲ در افغانستان دستگیر شده اند.
در گزارش روزنامه وال ستریت ژورنال آمده است که: «اداره بایدن به تاریخ ۱۴ نوامبر به گروه طالبان (امارت اسلامی) گفت که اگر آنان جورج گلزمن، راین کاربیت و محمود شاه حبیبی، شهروندان ایالات متحده، را که در جریان سال ۲۰۲۲ در افغانستان بازداشت شدند، رها کنند، واشنگتن نیز محمد رحیم الافغانی را آزاد خواهد کرد.»
امارت اسلامی در این مورد چیزی نمیگوید؛ اما در گذشته بازداشت محمود شاه حبیبی را رد کرده بود.
با این حال سیاستگران میگویند که اگرچه کابل و واشنگتن روابط رسمی ندارند اما امارت اسلامی از طریق دفتر سیاسی قطر، مناسبات را تحکیم بخشیده، اگرچه امریکاییها نمیخواهند این مورد فاش شود.
پارسال خانوادهی "محمد رحیم" در برابر رسانهها از امارت اسلامی خواسته بود که برای آزادی او با امریکا وارد مذاکرات شود.
مادر محمد رحیم این را هم گفته بود که با پسرش از رهگذر صلیب سرخ در تماس است و هرازگاهی با فرستادن نامه جویایی احوال یک دیگر میشوند. به گفته او، پسرش هجده سال است که در گوانتانامو زندانی است.
به دنبا آن امارت اسلامی نیز گفته بودکه این موضوع را دنبال میکند و در نشستهای که با امریکایی ها داشته اند رهایی این زندانی را مطرح کرده اند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر3 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران: از همه ابزارها برای احیای حقابه خود از افغانستان استفاده میکنیم