Connect with us

رویداد های اخیر

معاون اقتصادی ریاست الوزرا با وزیر زراعت ایران دیدار کرد

منتشر شده

در

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا و هیئت همراه‌اش در جریان سفر به ایران روز سه‌شنبه (۱۶عقرب)  با محمد علی نیکبخت، وزیر زراعت آن کشور دیدار کرد.

در این نشست، ملا برادر حین سخنان خود گفت که افغانستان و ایران در طول تاریخ روابط سیاسی، اقتصادی و تجارتی خوبی داشته‌اند و اکنون زمینه خوبی برای توسعه این روابط فراهم گردیده و نیاز است تا هر دو کشور برای تقویت هرچه بیشتر آن تلاش مشترک کنند.

 در این دیدار، مقامات بلند پایه دو کشور در مورد میکانیزه شدن زراعت در افغانستان، کمک در زمینه کشت بدیل خشخاش، افزایش سرمایه‌گذاری در توسعه محصولات اساسی زراعتی و کشت درختان میوه دار، همچنان ظرفیت سازی افغان‌ها در بخش زراعت، آبیاری و مالداری، براه اندازی نمایشگاه‌ها به منظور بازاریابی برای محصولات زراعتی میان دو کشور، افزایش سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران ایران در بخش زراعت، همکاری در بخش واردات و صادرات محصولات زراعتی بین دو کشور، کاهش تعرفه بر محصولات افغانی، همکاری در حصه انتقال محصولات زراعتی افغانستان به کشورهای مختلف از مسیر ایران و انکشاف همکاری‌های اقتصادی و تجارتی میان دو کشور صحبت‌های همه جانبه کردند.

همچنان وزیر زراعت ایران به آقای برادر از همکاری همه جانبه در مورد مسایل مطرح‌شده بین دو کشور اطمینان داد و افزود که در این راستا ادارات ذیربط دو کشور با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

رویداد های اخیر

نماینده ملل متحد: مسئله آموزش دختران افغان نیاز به گفتگو در سطوح مختلف دارد

Published

on

نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان گفته است که چالش دسترسی دختران و زنان افغان به تعلیم و تحصیل یک مسئله چند بعدی است و نیازمند گفتگو در سطوح مختلف می‌باشد.

روزا اوتونبایوا که در نشست آموزش زنان در جوامع اسلامی در اسلام اباد صحبت می‌کرد از کشورهای جهان خواست که برای دختران افغان زمینه های متفاوت آموزشی را فراهم کنند.

او گفت: «من واقعاً از تمام این وزرا و نمایندگان که از سراسر جهان آمده‌اند، می‌خواهم که بورسیه های تحصیلی برای دختران افغان فراهم کنند،‌ آموزش آنلاین فراهم کنند و انواع مختلف آموزش‌ها را برای آنها فراهم کنند. این وظیفه امروز است. شما می‌دانید که چالش تضمین دسترسی دختران افغان به تحصیل مسئله یک بعدی نیست و نیاز است در این باره تلاش و گفتگو در تمام سطوح صورت بگیرد.»

نشست دو روزه تحت نام آموزش دختران در جوامع اسلامی روز یکشنبه با صدور بیانیه‌ای در اسلام آباد پایان یافت. در این بیانیه تاکید شده است که ممانعت از آموزش دختران به منزله سوگیری اجتماعی علیه زنان است. اشتراک کنندگان این کنفرانس از مسلمانان سراسر جهان خواستند فرصت‌های برابر برای آموزش دختران فراهم کنند.

در این بیانیه آمده است: «سلب حق تحصیل دختران، سوء استفاده فاحش از اصول دینی است. آموزش دختران نتنها یک مکلفیت دینی بلکه یک ضرورت فوری اجتماعی است. ما باید تلاش‌های خود را برای محافظت از حق آموزش دختران انسجام ببخشیم چون زنان تحصیل‌کرده نقشی محوری در پرورش خانواده‌ها و جوامع پایدار دارند.»

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین کشور، با حمایت از اعلامیه پایانی این نشست بار دیگر از امارت اسلامی خواسته است تا درهای مکتب‌ها و پوهنتون‌ها را به‌روی دختران باز کنند. او تاکید کرده که ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان «خلاف منافع ملی و مصالح علیای کشور و توجیه‌ناپذیر است».

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی قصر سفید امریکا از تصمیم جوبایدن برای خروج از افغانستان دفاع کرد

Published

on

مشاور امنیت ملی کاخ سفید می‌گوید که تاریخ از درخواست جو بایدن برای خروج از افغانستان به خوبی یاد خواهد کرد. جیک سالیوان از تصمیم دولت بایدن برای خروج از افغانستان دفاع کرده و آن را استراتیژیک و درست خوانده است. این در حالی است که امارت اسلامی می‌گوید امریکا و ناتو در افغانستان شکست و پا به فرار گذاشته اند.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی قصر سفید در مصاحبه با سی‌‌ان‌ان تصمیم دولت تحت رهبری جوبا بایدن برای خروج از افغانستان را «استراتیژیک و درست» عنوان کرده و گفته است که اگر نیروهای امریکایی اکنون در این کشور بودند، روسیه اهرم بیش‌تری بر ایالات متحده می‌داشت.

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا گفته است: «ایالات متحده امریکا قطعا امروز در وضعیت بهتری است و سربازان امریکایی در سال ۲۰۲۵ به افغانستان فرستاده یا در آنجا کشته نمی‌شوند. تصمیمی استراتیژیک که رییس جمهور بایدن سه سال قبل گرفت در تاریخ به خوبی یاد می‌شود و خواهد شد. اگر ما همچنان در افغانستان می ماندیم سرباران ما در آنجا فرستاده و کشته می‌شدند. روسیه اهرم فشار بیش‌تری بر ایالات متحده می‌داشت.»

آقای سالیوان در پاسخ به پرسشی که آیا او نیز مسؤول خروج آشفته و فاجعه از افغانستان است، گفته که تیم امنیتی و استخباراتی امریکا به شمول خودش مسؤول است.

در همین حال، شماری از کارشناسان می‌گویند امریکا در افغانستان عملا شکست خورد و در موقعیتی نبود که به ادامه حضور یا تخلیه آرام فکر کند.

گفتنی است خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تحت رهبری دولت بایدن، با واکنش‌ها و انتقادهای گسترده در سطح جهان و در میان فعالان حقوق‌بشر نیز مواجه است. خروج سال ۲۰۲۱ امریکا از افغانستان با کشته شدن حدود ۷۰ غیرنظامی افغان و دستکم ۱۳ نظامی امریکایی به همراه بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بایدن با خانواده‌های امریکایی‌های زندانی در افغانستان گفتگو کرد

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

Published

on

جو بایدن رئیس جمهور امریکا روز یک‌شنبه (۲۳جدی) با خانواده‌های سه شهروند امریکایی‌ زندانی در زندان‌های امارت اسلامی در افغانستان گفتگو کرد.

قصر سفید در بیانیه‌ای اعلام کرد، بایدن و خانواده‌های رایان کوربت، جورج گلزمن و محمود حبیبی درباره تلاش‌های صورت گرفته برای آزادی این افراد گفتگو کردند.

رئیس جمهور امریکا در این گفتگو بر تعهد واشنگتن بر آزادی تمامی امریکایی‌هایی که به‌ناحق در خارج از کشور بازداشت یا گروگان گرفته شده‌اند، تاکید کرد.

محمود حبیبی، رییس پیشین اداره هوانوردی افغانستان است و به گفته برادرش امارت اسلامی او را در آگست ۲۰۲۲ از مقابل منزلش در کابل بازداشت و به جای نامعلومی بردند.

رایان کوربت هم در آگست ۲۰۲۲ در جریان سفر به شمال افغانستان از سوی امارت اسلامی بازداشت شد. او از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ مدیریت یک شرکت را در کابل برعهده داشت.

مدتی بعد از بازداشت کوربت و حبیبی و در همان سال، جرج گلزمن نیز که برای سیاحت وارد افغانستان شده بود، از سوی نیروهای امارت اسلامی بازداشت شد.

به گفته قصر سفید، دولت جو بایدن در چهار سال گذشته بیش از ۷۵ امریکایی را که در کشورهای مختلف از جمله افغانستان و ایران بازداشت شده بودند، به خانه بازگردانده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!