Connect with us

تجارت

مصارف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» ۷ میلیارد دالر برآورد شد

منتشر شده

در

خبرگزاری ملی ازبکستان به نقل از مقامات اسلام‌آباد، تاشکند و کابل اعلام کرده است که مصرف ساخت خط آهن «افغان-ترانس» به تازگی حدود هفت میلیارد دالر برآورد شده است.

پیش از این، مصرف ساخت این خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر بیش از چهار و نیم میلیارد دالر برآورده شده بود.

حکومت افغانستان، ازبکستان و پاکستان اواخر ماه جولای سال جاری تفاهمنامه مسیر خط آهن «افغان-ترانس» را در اسلام‌آباد‌ امضا کردند.

مقامات ازبکستان نیز گفته‌اند که این خط آهن در همکاری با بخش خصوصی و دولتی ساخته خواهد شد.

این خبرگزاری همچنین نوشته که کشورهای دخیل در این پروژه درباره وضعیت امنیتی افغانستان هنوز نگران هستند.

طرح ساخت خط آهن «افغان-ترانس» میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان با هدف ایجاد دهلیز اقتصادی که آسیای مرکزی را به آب‌های اقیانوس هند وصل می‌کند، در سال ۲۰۱۸ ارایه شد.

ظرفیت حمل‌ونقل بار سالانه از طریق این خط آهن در سال ۲۰۱۸، حدود ۲۰ میلیون تُن برآورد شده بود.

این خط راه آهن از ترمذ آغاز می‌شود و پس از عبور از شهرهای مزارشریف و کابل به پیشاور در پاکستان می‌رسد.

این درحالی است که روز سه‌شنبه (۲۳عقرب) نشست سه جانبه تجارتی میان افغانستان، پاکستان و ازبکستان در شهر اسلام‌آباد برگزار شد و شرکت کنندگان بر تقویت روابط اقتصادی میان این کشورها تأکید کردند.

در این نشست، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان، گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان و جمشید خواجه‌یوف، معاون صدراعظم ازبکستان اشتراک داشتند.

سفارت افغانستان در اسلام‌آباد گفت که در این نشست، مراحل بعدی پروژه خط آهن «ترانس-افغان»، تجارت و ترانزیت سه جانبه، مشکلات موجود فرا راه اتصال منطقه‌ای و موضوعات مربوطه مورد بحث قرار گرفت.

صورت جلسه تجارت و ترانزیت سه جانبه که میان این کشورها به امضا رسید، در آن روی تقویت روابط اقتصادی سه جانبه و اتصال منطقه‌ای از طریق توسعه تجارت، تسهیلات بیشتر ترانزیتی، افزایش سرمایه‌گذاری‌های مشترک، کاهش مصرف‌ها، تسهیلات ترانسپورتی، برقی سازی سیستم‌های گمرکی، تقویت و گسترش سیستم بانکی، مصئونیت غذایی، صدور ویزه و همچنان رفع مشکلات ترانزیتی و تقویت ترانزیت سه جانبه تاکید شده است.

گوهر اعجاز، وزیر تجارت پاکستان در صفحه ایکس اش نوشت: «این گام مهمی در جهت تقویت روابط اقتصادی و اتصال منطقه‌ای است. آینده روشنی برای منافع متقابل این کشورها در بخش تجارت، سرمایه‌گذاری و اتصال دیده می‌شود.»

تجارت

روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده می‌کند

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

Published

on

به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکت‌های روسی استفاده از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداخت‌های بین‌المللی آغاز کرده‌اند. این اقدام بعد از تحریم‌های غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.

تحریم‌ها تجارت روسیه با شرکای اصلی‌اش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانک‌های محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.

سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی می‌توان از بیت‌کوین‌هایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کرده‌ایم.»

وی گفت: «چنین معاملات‌‌ در حال حاضر انجام می‌شوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بین‌المللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روش‌های جایگزین روی بیاورند.

پوتین معامله با بیت‌کوین را یکی از این روش‌ها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت می‌کند.

Continue Reading

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!