رویداد های اخیر
مسجدی شبیه قبة الصخره در تپه وزیر اکبر خان کابل اعمار شد
مسجدی شبیه قبة الصخره واقع بیت المقدس در تپه وزیر محمد اکبر خان شهر کابل اعمار و به بهره برداری سپرده شد.
این مسجد بنام ملا محمد عمر و شیخ محمود افندی بر اساس هدایت سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله با همکاری مالی یک سازمان ترکی ساخته شده است.
به گفته مسئولان، این مسجد روی ۲۷۰ متر مربع زمین و با هزینه ۱۲۰ هزار دالر امریکایی ساخته شده و در یک وقت ظرفیت ۳۵۰ نمازگزار را دارد.
سرپرست وزارت داخله در مراسم افتتاح این مسجد گفت: این مسجد با پیشنهاد این وزارت به دلیل محبت بی حد مسلمانان مخصوصاً افغانها با فلسطین و الأقصی به شکل قبة الصخری ساخته شده است.
سراج الدین حقانی ظلم و تجاوز یهودیان بر الاقصی و فلسطینیان مظلوم را محکوم کرد و گفت که غم شریکی و همکاری با مسلمانان وجیبه اسلامی است.
محمد توران، رئیس سازمان ترکی IDDEF گفت که مسجد الحرام، مسجدالنبوی و مسجدالأقصی از ارزش های مهم مسلمانان به شمار میآیند. او گفت که مسجد تازه شبیه قبة الصخره در کابل در حالی افتتاح میگردد که فلسطینیها برای بازپس گیری خاک شان قربانی سخت میدهند.
آقای توران ابراز امیدواری کرد که افتتاح این مسجد باعث آزادی مسجد الاقصی گردد. او گفت که سازمان IDDEF آماده است تا مساجد و دارالایتام های بیشتری در افغانستان بسازد.
رویداد های اخیر
خلیلزاد: اگر کشورها خواهان صفحه جدید در روابط با امریکا هستند، گروگانها را رها کنند
زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا برای صلح افغانستان گفته است که اگر کشورها میخواهند صفحه جدیدی در روابط با امریکا باز شود، نخست باید گروگانها را آزاد کنند.
خلیلزاد در صفحه ایکس خود امروز (شنبه) از رهایی شش شهروند امریکایی از زندانهای ونزویلا استقبال کرده و آن را یک «اقدام هوشیارانه» خوانده است.
وی افزود که رهبران امارت اسلامی، علی خامنهای، رهبر ایران و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز باید گروگانهای امریکایی را رها کنند.
او گفت که اگر زندانیان زنده نیستند، اجساد شان تحویل داده شود.
این در حالیست که امارت اسلامی اخیراً دو زندانی امریکایی را در بدل یک شهروند افغان رها کرد.
اما وزیر امور خارجه امریکا گفت که گزارشهایی وجود دارد که شهروندان بیشتر امریکایی نزد امارت اسلامی زندانی هستند.
مارکو روبیو هشدار داد که اگر این گزارشها حقیقت داشته باشد، امریکا جایزههای بزرگی را بر رهبران امارت اسلامی تعیین خواهد کرد.
رویداد های اخیر
هوتل کابل سرینا به شرکت دولتی هوتلها سپرده شد
مسوولان هوتل کابل سرینا اعلام کرده اند که این هوتل به شرکت دولتی هوتلها سپرده شده است.
این هوتل در بیانیهای گفته است که فعالیت خود را امروز (شنبه) متوقف میکند.
در بیانیه سرینا که متعلق به صندوق توسعه اقتصادی آقاخان است، آمده که هزاران شهروند افغانستان را آموزش داده، میزبان تعداد زیادی مهمانان و هیاتهای خارجی بوده و معیارهای بین المللی بالایی را در مهمان نوازی تعیین کرده است.
در بیانیه تاکید شده که هوتلهای سرینا در ۳۳ مکان دیگر در ۹ کشور همچنان به فعالیت خود ادامه میدهند.
رویداد های اخیر
کمیسیون تحقیقاتی پارلمان آلمان: راهی جز گفتگو با امارت اسلامی وجود ندارد
کمیسیون تحقیقاتی پارلمان آلمان میگوید راهی جز گفتگو با دولت سرپرست افغانستان وجود ندارد. این کمیته با نشر گزارشی گفته که با وجود عدم لزوم بازگشایی سفارت آلمان در کابل، مهم است که برلین از وضعیت کنونی افغانستان آگاهی داشته باشد.
میشائل مولر، رئیس این کمیسیون گفته است: «هیچ راه فراری از گفتگو با طالبان (امارت اسلامی) وجود ندارد. اما البته ما نمیخواهیم با این رژیم همدست شویم.»
از سویی هم، امارت اسلامی با توجه بر ضرورت تعامل با کشورها گفته است که افغانستان خواهان تعامل حسنه با همه کشورها مشمول آلمان میباشد.
به گفته سخنگوی امارت اسلامی، آلمان یکی از کشورهای است که روابط تاریخی و با اعتماد با افغانستان داشته و در حال حاضر نیاز به احیای این روابط است.
ذبیحالله مجاهد افزوده است: «امارت اسلامی افغانستان میخواهد با تمام کشورها از جمله آلمان روابط خوب داشته باشد. آلمان یک کشوری است که از لحاظ تاریخی با افغانستان روابط دیرینه و روابط پراعتماد داشته است. امارت اسلامی میخواهد این روابط احیا شود و همچنان دو کشور منحیث دو کشور مستقل تعاملات مثبت بین خود داشته باشند.»
در همین حال، برخی از آگاهان گفتهاند که امارت اسلامی در صورت پذیرفتن خواستهای جامعه جهانی، جایگاه اصلی افغانستان را در سطح منطقه و جهان دوباره تثبیت خواهد کرد.
ایجاد حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان، مبارزه با گروههای تروریستی، استفاده نشدن از خاک افغانستان به منظور حمله به کشورهای دیگر، از جمله شرایط مهم جامعه جهانی برای به رسمیت شناخته شدن حکومت کنونی افغانستان خوانده شده است، مواردی که به باور جامعه جهانی تاکنون از سوی حکومت سرپرست عملی نشده است.
در حالیکه افغانستان با ۳۸ کشور جهان روابط دیپلوماتیک دارد اما هیچ یک از این کشورها تاکنون ساختار سیاسی امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پیشرفت سریع پروژه تاپی؛ کار ۶ کیلومتر لوله گاز در خاک افغانستان تکمیل شده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
یک سرباز پیشین کانادا از زندان در افغانستان آزاد شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
معافیت امریکا برای کمک های بشردوستانه حیاتی
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تظاهرات خبرنگاران پاکستانی علیه قانون جدید نظارت بر رسانههای اجتماعی
-
جهان3 روز ago
ترمپ از نتانیاهو برای دیدار در ۴ فبروری در کاخ سفید دعوت کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شماری از دموکراتها در کانگرس خواهان از سرگیری انتقال پناهندگان به امریکا شدند
-
جهان2 روز ago
ترمپ: ۳۰ هزار مهاجر امریکا در گوانتانامو زندانی میشوند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
برنامه جهانی غذا: بسیاری مردم در افغانستان تنها با «نان و چای» زنده هستند