خانواده های جان باختگان رویداد ولسوالی حصه اول بهسود میدان وردک از حکومت خواهان تامین عدالت شده اند.
درگیری روز جمعه هفته گذشته زمانی رخ داد که شماری از مردم در بیرون از ساختمان ولسوالی بهسود دست به تظاهرات زدند.
در این درگیری دست کم ۱۲ نفر جان باخت و ۲۵ تن دیگر نیز زخم برداشتند.
در همین حال نمایندگان میدان وردک در مجلس گفته اند که نیروهای ویژه پولیس به سوی مردم تیر اندازی کرده اند.
اما وزارت امور داخله این ادعا را رد کرده و گفته است که پولیس به سوی افراد مسلح غیرمسوول تیر اندازی کرده اند.
خانواده علی شجاعی یکی از قربانیان رویداد بهسود میگوید که علی کشاورزی می کرد و تنها نان آور خانوده ۱۰ نفری اش بود.
مادر و خواهر او میگویند که در درگیری میان نیروهای امنیتی و معترضان، علی شجاعی گلوله باران شد.
زینب شجاعی خواهر علی میگوید: " برادر من را گلوله باران کردند. تنها در صورت اش مرمی اصابت نکرده بود. حتا یک پایش نیز قطع شده بود. چکار کنیم؟ ما از دولت عدالت می خواهیم."
بسگل مادر فرد جان باخته میگوید: "از دولت عدالت می خواهم بس کند از این خون ریزی را، ما امن می خواهیم."
از علی شجاعی سه پسر و دو دختر به جا مانده است. خانم او از حکومت مرکزی میخواهد کسانی که شوهرش را تیرباران کردند محاکمه و مجازات کند.
فاطمه خانم علی میگوید: "شوهر من را شهید کردند. من خواهان عدالت هستم. پنج کودک دارم همه بی سرنوشت شدند و تنها نان آور خانه ما بود."
در همین حال هیات فرستاده شده حکومت به بهسود بررسی ها را آغاز کرده و از بی طرفی در آن اطمینان می دهند.
ایوب سالنگی عضو هیات حقیقت یاب رویداد بهسود میگوید: "دولت افغانستان متعهد به این است که عامل اصلی هرکه باشد به پنجه قانون سپرده می شود و عدالت تامین خواهد شد."
یک مقام ارشد امریکا میگوید برنامه راکتی پاکستان «تهدیدی در حال ظهور» است
فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفتهای را دنبال میکند، از سیستمهای راکتهای بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگتر را ممکن میسازد.»
یک مقام ارشد قصر سفید روز پنجشنبه گفت که پاکستان مجهز به سلاح هستهای در حال توسعه قابلیتهای راکتهای بالستیک دوربرد است که در نهایت میتواند به این کشور اجازه حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا را بدهد و این یک «تهدید در حال ظهور» برای ایالات متحده میباشد.
به گزارش رویترز، اظهارات جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی امریکا نشان میدهد که روابط میان واشنگتن و اسلام آباد تا چه حد از زمان خروج نیروهای امریکایی از افغانستان در سال ۲۰۲۱ به تیرگی گراییده است.
این اظهارات همچنین این پرسش را مطرح میکند که آیا پاکستان اهداف برنامههای تسلیحات هستهای و راکتهای بالستیک خود را که برای مقابله با هند ایجاد شده بود، تغییر داده است یا خیر.
فاینر گفته است که پاکستان «تکنالوژی راکتی پیشرفتهای را دنبال میکند، از سیستمهای راکتهای بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزات، که آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگتر را ممکن میسازد.»
فاینر گفت، اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت.»
وی با نام بردن از روسیه، کوریای شمالی و چین ادامه داد: تعداد کشورهای مجهز به سلاح هستهای با راکتهایی که میتوانند به سرزمین امریکا برسند «بسیار کم است و آنها دشمنی میکنند.»
فاینر گفت: «بنابراین، صراحتاً، برای ما سخت است که اقدامات پاکستان را چیزی جز تهدیدی در حال ظهور برای ایالات متحده بدانیم.»
این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن دور جدیدی از تحریمها را در رابطه با برنامه توسعه راکتهای بالستیک پاکستان، از جمله برای اولین بار علیه اداره دفاعی دولتی که بر این برنامه نظارت میکند، اعلام کرد.
منابع نزدیک به مذاکرات در قاهره پایتخت مصر، روز سهشنبه اعلام کردند که ممکن است در روزهای آینده، توافقنامهای درباره آتشبس و آزادی گروگانهای اسرائيلی و اسرای فلسطینی امضا شود.
مقامهای وزارت صحت غزه اعلام کردهاند که در حملههای روز چهارشنبه (۲۸ قوس) اسرائیل بر نوار غزه، دستکم ۲۰ تن کشته شدند.
این در حالی است که رویترز گزارش داده، ایالات متحده با میانجیهای عربی به دنبال دستیابی به توافقی بین اسرائیل و حماس برای توقف جنگ ۱۴ ماهه در نوار غزه هستند.
یک مقام فلسطینی نزدیک به مذاکرات روز چهارشنبه گفت که میانجیها کاستیها را در اکثر بندهای توافق کاهش دادهاند و اسرائیل شروطی را ارائه کرده که حماس آنها را نپذیرفته است.
اما این مقام فلسطینی که نامش فاش نشده، توضیح بیشتر در مورد بندهای مورد توافق و اختلاف میان حماس و اسرائيل نداده است.
ازطرفی هم منابع نزدیک به مذاکرات در قاهره پایتخت مصر، روز سهشنبه اعلام کردند که ممکن است در روزهای آینده، توافقنامهای درباره آتشبس و آزادی گروگانهای اسرائيلی و اسرای فلسطینی امضا شود.
منابع در حالی از پیشرفت در مذاکرات آتشبس سخن میگویند که به گفته داکتران در غزه، در حمله هوایی روز گذشته اسرائیل دستکم ۱۰ نفر در خانهای در شهر شمالی بیت لاهیه و شش نفر در حملههای هوایی جداگانه در شهر غزه بهشمول اردوگاه نصیرات در مناطق مرکزی و شهر رفح در نزدیکی مرز با مصر، کشته شدهاند.
در بیت حانون در شمال نوار غزه، داکتران گفته اند که چهار نفر در حمله هوایی بر یک خانه کشته شدند.
این درحالیست که سخنگوی اردوی اسرائيل تا کنون اظهارنظری در مورد این حملهها نکرده است.
با این حال داکتران در غزه روز چهارشنبه به رویترز گفتند که حمله اسرائیل به خانهای در جبالیه، حداقل ۱۰ کشته برجا گذاشته است.
گفتنی است که نیروهای اسرائیلی از ماه اکتوبر به اینسو در شهرهای بیت حانون و بیت لاهیه و همچنین اردوگاه جبالیه در مجاورت آن عملیات نظامی انجام میدهند؛ عملیاتی که به گفته اردوی اسرائيل، با هدف جلوگیری از تشکیل مجدد شبهنظامیان حماس انجام میشوند.
اما فلسطینیها اسرائیل را به انجام اقدامهای «پاکسازی قومی» برای خالی کردن سکنه شمالی این منطقه برای ایجاد یک منطقه حائل متهم میکنند، موردی که اسرائیل آن را تکذیب کرده است.