Connect with us

رویداد های اخیر

محکمه هالند: حمله هوایی نیروهای هالندی در افغانستان غیرقانونی بود

منتشر شده

در

یک محکمه در هالند روز چهارشنبه (۲ قوس) فیصله کرد که یک حمله هوایی نیروهای هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان انجام شد، غیرقانونی بوده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز بر اساس حکم محکمه، به خانواده‌های افراد ملکی کشته شده در این حمله که در ولایت ارزگان صورت گرفته است، باید غرامت پرداخته شود.

چهار شهروند افغانستان که در اسناد محکمه نامی از آنان برده نشده است، به خاطر این حمله علیه دولت هالند در محکمه عارض شده بودند.

صبح تاریخ ۱۷ جون ۲۰۰۷ جت‌های جنگی اف-۱۶ قوای هالند ۲۸ بم رهبری شده را در مربوطات ولسوالی چورۀ ولایت ارزگان پرتاب کردند که به گفتۀ محکمۀ هالند ۱۸ بم در ساحات احاطه شده اصابت کرده است.

محکمۀ هالند گفته است که چندین بم در یک محوطه‌ای اصابت کرده است که در آن کم از کم ۱۸ نفر که نزدیکان یک دیگر اند، کشته شده اند. محکمه گفته است که نیروهای هالندی در این حمله اهداف نظامی و ملکی را با هم به گونۀ مناسب تفکیک نکرده اند.

بر اساس این حکم: "محکمه فیصله کرده است که دولت هالند در آن زمان مدارک کافی را ارایه نکرده است...معلومات کافی در دست است که یک قومندان نظامی این ساحه را به عنوان هدف نظامی تشخیص داده است."

رویترز گزارش داده است که اسناد محکمۀ هالند حاکی است که قربانیان این بمباردمان مرگبار شامل همسر، دو دختر، سه پسر و یک عروس یکی از افرادی است که به محکمه شکایت درج کرده اند.

وکیلان مدافع حکومت هالند گفته اند که طالبان (امارت اسلامی) از محوطه‌ای که در آن افراد ملکی زنده‌گی می‌کردند، برای اهداف نظامی استفاده می‌کردند و از این رو حملۀ نظامیان هالندی بر این محوطه موجه بوده است.

اما قضات گفته اند که کم از کم ۱۵ ساعت پیش از وقوع حمله هیچ گونه گلوله‌باری از این محوطه صورت نگرفته بود.

به اساس گزارش رویترز محکمۀ هالند گفته است که در مورد مبلغ دقیق غرامتی که باید به قربانیان این حمله پرداخته شود، در مراحل بعدی تصمیم گرفته خواهد شد.

وزارت دفاع هالند گفته است که در مورد حکم محکمه بررسی خواهد کرد.

دو سال پیش نیز یک نظامی هالندی که در سال ۲۰۰۷ در افغانستان ایفای وظیفه کرده بود، مدعی شده بود که نیروهای هالندی در سال ۲۰۰۷ با فیر اسلحۀ سنگین بر خانه‌های رهایشی در ولسوالی چوره ولایت ارزگان ممکن سبب تلفات افراد ملکی افغان شده باشند.

این نظامی هالندی در آن زمان به یک رسانۀ هالندی گفته بود که به وی دستور داده شد تا بر خانه‌ها در ولسوالی چوره ولایت ارزگان با سلاح سنگین فیر کند چون به گفتهٔ او آمرین وی به حضور طالبان (امارت اسلامی) در آنجا مشکوک بودند.

به گفته این سرباز پیشین هالندی، دستور انجام حملات توپخانه‌ای بر قریه ولسوالی چوره ارزگان تنها به اساس سمع مکالمات رادیویی طالبان (امارت اسلامی) گرفته شد و در جریان انجام این حملات، هیچ شلیکی از این روستا به سوی سربازان هالند نشد.

پس از ادعاهای این نظامی پیشین، وزارت دفاع هالند از سارنوالان آن کشور خواست تا در مورد تحقیق کنند.

رویداد های اخیر

یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته می‌شود

Published

on

مسوولان محلی در تخار می‌گویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته می‌شود.

به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه به‌گونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.

عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آن‌ها را حمایت می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان این فابریکه می‌گویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.

محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایه‌گذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایه‌گذاری خوب است.»

از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایه‌گذاران می‌خواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایه‌گذاری کنند.

گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایه‌گذاری شود، تولیدات آن می‌تواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است

Published

on

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است. به گفته‌ آنان، سرمایه‌گذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.

مصباح‌ الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»

در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایه‌گذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغ‌های پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت می‌کنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌ها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.

باوجود سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور می‌شود. خواست‌ها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارم‌های ماهی در این ولایت را صدمه زده است

Published

on

فارم داران ماهی در کندهار می‌گویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارم‌ها آسیب ببینند.

محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارم‌داران ماهی در کندهار می‌گوید: «تعداد فارم‌ها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارم‌های غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»

ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آب‌ها یکی از خواست‌های فارم داران ماهی است. آنان می‌گویند که باید از آب‌های جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.

توریالی، فارم دار در کندهار می‌گوید: «خشکسالی فارم‌های ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارم‌داران را صدمه زده است.»

از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمک‌های لازم به فارم داران ماهی خبر می‌دهند.

توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار می‌گوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامه‌های آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»

بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارم‌ها به دست می‌آید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!