رویداد های اخیر
متقی به پاکستان: برف خودرا به بام دیگران نیاندازید
وزیر امور خارجه امارت اسلامی با اشاره به نگرانی پاکستان درمورد تهدید تروریزم در افغانستان از اسلام آباد میخواهد برف بام اش را به بام دیگران نیاندازد.
امیرخان متقی در مراسم افتتاح یک مرکز تداوی معتادان در کابل روز چهارشنبه (۱۲ دلو) گفت که ریشه مشکلات امنیتی پاکستان در خود پاکستان است و نباید آنرا به افغانستان نسبت داد.
او به حکومت پاکستان پیشنهاد کرد که در باره این حمله تحقیقات بیشتر کند زیرا حملهای با این میزان تلفات و تخریبات، حملهای عادی نیست که توسط یک فرد انتحاری یا هم با یک بشکه بمب صورت گرفته باشد.
آقای متقی گفت: «از وزرای محترم پاکستان میخواهیم که برف بام خود را به بام دیگران نیاندازند. مشکلات تانرا در خانه خود ببینید. ما مشوره میدهیم انفجار پشاور را بررسی دقیق کنید. امکان ندارد که یک انتحاری یا یک بشکه این قدر تخریبات داشته باشد. انگشت انتقاد به سوی افغانستان دراز نشود.»
وزیر امور خارجه افزود که هرگاه افغانستان مرکز تروریزم باشد، کشورهای دیگر نیز نا امن خواهند شد.
او گفت: «اگر کسی میگوید که افغانستان مرکز تروریزم است، این را نیز میگوید که تروریزم مرز نمیشناسد. اگر تروریزم در افغانستان میبود، به چین، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران نیز گسترش مییافت. امروز تمام این کشورها امن اند. افغانستان نیز امن است.»
با این حال وزیر امور داخله نیز از جهانیان انتقاد کرد که با موضوع حقوق بشر رفتار دوگانه میکنند.
سراج الدین حقانی خطاب به جامعه جهانی گفت: «شما شب و روز داد میزنید که حامیان حقوق بشر هستید. اگر به این افراد معذور (معتادان) سه میلیارد کمک کرده نمیتوانید حد اقل یک میلیارد کمک کنید.»
معاون اداری ریس الوزرا همچنان از کشورهای منطقه واسلامی انتقاد کرد که با افغاسنتان در ارائه کشت بدیل کوکنار تا کنون همکاری نکرده اند.
عبدالسلام حنفی گفت: «بخاطر ارائه کشت بدیل برای دهاقین، نه از طرف کشورهای همسایه، نه از طرف کشورهای اسلامی و نه هم از طرف کشورهای جهان هیچ نوع کمکی با ملت افغانستان و با حکومت افغانستان تا به امروز صورت نگرفته است.»
هزاران تن از معتادان قرار است در مرکز حمایوی «آغوش» در قدم نخست تداوی و سپس برای شان زمینه آموزش فراهم شود.
عبدالحق همکار، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله گفت که ایجاد این مرکز در حدود ۷۵ میلیون افغانی هزینه برداشته است.
امارت اسلامی از نظام جهموریت بیش از سه میلیون معتاد به میراث گرفته است. حالا انتظارها از جامعه جهانی و تاجران ملی هم این است که با حکومت در امر تداوی معتادان همکاری کنند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
رویداد های اخیر
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیتها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.
او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتونها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران میتوانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.
او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتونها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»
وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در پوهنتونهای دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.
پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد