Connect with us

رویداد های اخیر

قطعنامه سازمان همکاری اسلامی در باره افغانستان

منتشر شده

در

کشورهای اسلامی در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد در باره افغانستان قطعنامه‌ای را صادر کرد که بر اساس آن از امارت اسلامی افغانستان خواسته شده تا با بحران انسانی در افغانستان مقابله و گروه‌های تروریستی را نیز سرکوب کند.

یک نسخه این قطعنامه که به دسترس آیانانیوز قرار گرفته نشان میدهد که سازمان همکاری اسلامی از افغانستان خواسته تا با گروه‌های تروریستی به خصوص القاعده، داعش، طالبان پاکستانی و حرکت اسلامی ترکستان مبارزه کند.

سازمان همکاری اسلامی از "جامعه جهانی خواسته تا در برابر احتمال تحریک و نقش خرابکاران، داخلی و خارجی، محتاط بماند تا تلاش‌ها برای صلح و ثبات در افغانستان از مسیرش خارج نشود."

در کنار این سازمان همکاری اسلامی "نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت بحران انسانی در افغانستان" ابراز کرده و بر ادامه همکاری‌های اقتصادی برای بهبود وضعیت بشری در این کشور تاکید کرده است.

سازمان همکاری اسلامی نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی و پرداخت نشدن معاشات کارمندان دولتی در افغانستان نیز ابراز نگرانی کرده و گفته که این ارایه خدمات ضروری عمومی و اجتماعی به مردم افغانستان را با مشکل مواجه کرده است.

این سازمان همچنان هشدار داده است که سقوط اقتصادی افغانستان باعث افزایش مهاجرت، توسعه تروریسم و بی ثباتی در کشورهای منطقه و جهان خواهد شد.

سازمان همکاری اسلامی در پیش نویس قطعنامه خود به چندین نکته اشاره کرد که به شرح ذیل است:

۱- اعضای سازمان همکاری اسلامی همبستگی خود را با مردم افغانستان برای داشتن یک افغانستان صلح آمیز، متحد، با ثبات، مستقل و مرفه تایید میکنند.

۲- اعضای این سازمان از افغانستان می‌خواهد تا به اصول و اهداف مندرج در منشور ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی پابند بماند و به تعهدات خود تحت موافقتنامه‌ها و کنوانسیون‌های بین المللی، از جمله تعهدات خود تحت میثاق‌های بین المللی حقوق بشر، به ویژه در رابطه با حقوق زنان، کودکان و افراد با نیازهای ویژه و همچنین حفظ ارزش‌های خانواده، آن گونه که در اسلام تصریح شده احترام بگذارد.

۳- این سازمان افزوده که با توجه به گزارش‌های سازمان ملل متحد بحران انسانی در افغانستان با سرعت در حال گسترش است و این سازمان از این موضوع واقف است.

۴- سازمان ملل متحد به ویژه کمیساری عالی پناهند‌ه‌گان (UNHCR)، دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی در امور بشردوستانه (OCHA)، برنامه جهانی غذا (WFP)، صندوق بین المللی حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) را تشویق می کند تا برای پیگیری عملیات مشترک با سازمان همکاری اسلامی برای ارسال کمک‌های بشردوستانه فوری کمک کنند.

۵- از ابتکار ازبیکستان برای ایجاد یک مرکز لوژیستیک منطقه ای در شهر ترمز به منظور ارایه کمک‌های بشردوستانه فوری به مردم افغانستان، تحت نظارت سازمان ملل متحد استقبال کرده است.

۶- سازمان همکاری اسلامی از جامعه بین‌المللی خواسته تا به کمک‌های بشردوستانه فوری و پایدار به افغانستان و همچنان به کشورهای میزبان پناهجویان افغان ادامه بدهد.

۷- این سازمان از جامعه بین المللی به خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا اطمینان حاصل کند که تحریم‌های هدفمند موجود مانع ارایه کمک‌های بشردوستانه یا مانع ارایه منابع اقتصادی برای حفظ موسسات، مدارس و شفاخانه ها در افغانستان نمی شود و نهادهای توسعه‌ای چند جانبه، نهادهای ملل متحد و سایر سازمان‌های بشردوستانه برای هدایت کمک‌ها و دارایی‌های موجود با مانع روبرو نخواهد شد.

۸- این سازمان بر اهمیت تعامل پایدار جامعه بین المللی با افغانستان، به ویژه در حمایت از نیازهای بشردوستانه و انکشافی مردم افغانستان تاکید کرده است.

۹- قطعنامه افزوده که سازمان همکاری اسلامی نقش رهبری را در ارسال کمک‌های بشردوستانه و انکشافی به مردم افغانستان ایفا میکند.

۱۰- اعضای این سازمان از سرمنشی عمومی خواسته تا گام‌های فوری برای تقویت ماموریت این سازمان در کابل با منابع انسانی، مالی و تدارکاتی بردارد تا بتواند مشارکت های جهانی را ایجاد کند و عملیات کمک رسانی را در محل هماهنگ کند.

۱۱- سازمان همکاری اسلامی تصدیق کرده که افغانستان با چالش‌های نقدینگی جدی مواجه است و این سازمان بر اقداماتی برای سهولت دسترسی به خدمات بانکی قانونی تمرکز کرده است.

۱۲-  سازمان همکاری اسلامی بر دسترسی افغانستان به منابع مالی اش تاکید کرده و گفته که دسترسی افغانستان به این پول مهم است.

۱۳ – سازمان همکاری اسلامی تصمیم گرفته که یک صندوق وجهی کمک‌های بشردوستانه تحت حمایت بانک توسعه اسلامی ایجاد کند تا به عنوان وسیله ای برای انتقال کمک های بشردوستانه به افغانستان از جمله در مشارکت با سایر بازیگران بین المللی عمل کند.

۱۴- سازمان همکاری اسلامی گفته که دبیرخانه این سازمان، همراه با بانک توسعه اسلامی و صندوق وجهی کمک‌های بشردوستانه، مذاکراتی را با نهادهای سازمان ملل متحد برای تهیه نقشه راه برای بسیج اقدامات در مجامع مربوطه برای باز کردن کانال‌های مالی و بانکی برای از سرگیری نقدینگی به افغانستان آغاز کند.

این سازمان همچنان بر ایجاد میکانیزم برای تهیه کمک های مالی و بشردوستانه فوری به مردم افغانستان تاکید کرده است.

۱۵- اعضای این سازمان از بانک توسعه اسلامی خواسته تا صندوق وجهی کمک‌های بشردوستانه را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ به سرعت عملیاتی بسازد.

۱۶- این سازمان از کشورهای عضو، موسسات مالی اسلامی، تمویل کنندگان و سایر شرکای بین المللی خواسته تا تعهدات خود را به صندوق وجهی کمک‌های بشردوستانه برای افغانستان و نیز ارایه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان اعلام را کنند.

۱۷-  اعضای این سازمان تصمیم گرفته که دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی با سازمان جهانی صحت و سایر شرکای مربوطه برای تامین واکسین‌ها و نیز سایر تجهیزات صحی، کمک‌های تخنیکی برای مردم افغانستان در امر مبارزه با ویروس کرونا و سایر نگرانی‌های صحی دایمی و جدید همکاری کند.

۱۸- اعضای این سازمان تصمیم گرفته تا یک برنامه امنیت غذایی افغانستان را راه اندازی کند و از سازمان اسلامی امنیت غذایی (IOFS) نیز درخواست کند تا در صورت لزوم با استفاده از ظرفیت ذخایر امنیت غذایی  این سازمان کارهای لازم را در این زمینه انجام بدهد.

۱۹- سازمان همکاری اسلامی اعضای این سازمان، کمک کنندگان بین المللی، صندوق‌ها و برنامه‌های سازمان ملل و دیگر بازیگران بین المللی را تشویق کرده تا سخاوتمندانه در برنامه امنیت غذایی افغانستان مشارکت کنند.

۲۰-  این سازمان بار دیگر از سرمنشی عمومی سازمان همکاری اسلامی خواسته تا با موسسات مالی برای ارایه کمک‌های بشردوستانه و اقتصادی لازم به افغانستان  تعامل کند و همچنان کمک‌های به پناهنده‌گان افغان در کشورهای همسایه فراهم کند.

۲۱- کشورهای عضو، جامعه بین‌المللی از جمله نهادهای سازمان ملل متحد، سازمان‌های بین‌المللی و نهادهای مالی بین‌المللی به ارایه تمامی کمک‌های ممکن و ضروری بشمول بازسازی، توسعه، مالی، آموزشی، تخنیکی و مادی برای افغانستان ادامه دهند، تا تمامی شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی های اساسی خود بهرمند شوند.

۲۲- سازمان همکاری اسلامی بار دیگر بر اهمیت مبارزه با تروریسم در افغانستان و اطمینان از عدم استفاده از خاک افغانستان به عنوان پناهگاه امن توسط هیچ گروه یا سازمان تروریستی تاکید کرده است.

۲۳- سازمان همکاری اسلامی از افغانستان خواسته تا گام‌های مشخصی را علیه همه سازمان‌های تروریستی به ویژه القاعده، داعش و گروه های وابسته به آن، حرکت ترکستان شمالی و تحریک طالبان پاکستان بردارد.

۲۴- این سازمان مجددا تاکید کرده که در تامین صلح، امنیت و ثبات در افغانستان همچنان، بازگشت امن و شرافتمندانه همه پناهنده‌گان افغان و بیجا شده‌گان داخلی و کمک در بخش توسعه افغانستان نقش سازنده ایفا خواهد کرد.

۲۵-  این سازمان افزوده که جامعه بین المللی برای صلح  و ثبات افغانستان اقدامات را برای خنثی کردن نقش مخربین روی دست بگیرد تا این تلاش‍ها هدر نرود.

۲۶- این سازمان از مقام‌های افغانستان خواسته که به کار در جهت فراگیری بیشتر از جمله تهیه نقشه راه برای تقویت مشارکت همه افغان ها از جمله زنان و دختران برای مشارکت در همه جنبه‌های جامعه افغانستان گام بردارد.

۲۷- این سازمان بر تلاش‌های هماهنگ برای بازسازی ظرفیت‌های لازم نهادهای دولتی افغانستان برای رسیده‌گی به چالش‌های ناشی از تروریسم، مواد مخدر، قاچاق، پولشویی، جنایات سازمان یافته و مهاجرت‌های غیرقانونی تاکید کرده است.

۲۸- این سازمان تصمیم گرفته تا طارق علی بخیت را به عنوان نماینده خاص خود برای افغانستان تعیین کند تا کمک‌های بشردوستانه را هماهنگی کند.

۲۹- سازمان همکاری اسلامی از سرمنشی عمومی این سازمان خواسته تا اقدام کند که یک هیات از علمای برجسته به رهبری اکادمی بین‌المللی فقه اسلامی و سایر نهادهای مذهبی مرتبط با افغانستان در مورد مسایل حیاتی، مانند مدارا و اعتدال در اسلام، حقوق مساوی برای کسب تعلیم به زنان گفتگو کند.

۳۰- اعضای این سازمان از سرمنشی عمومی خواسته تا گزارشی را با هماهنگی بانک انکشاف اسلامی و فرستاده خاص سرمنشی سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان در ۴۸مین اجلاس شورای وزیران امور خارجه در رابطه با اقدامات انجام شده برای تطبیق این قطعنامه ارایه کند.

۳۱- سازمان همکاری اسلامی از سرمنشی عمومی خواسته تا گزارشی را به جلسه ۴۸ ارایه کند که در آن تدابیری برای رسید‌ه‌گی به وضعیت انسانی و اقتصادی در افغانستان و همچنین برجسته کردن مشکلات در ارایه کمک‌های بشردوستانه یا بودجه‌های مرتبط و دارایی‌های مالی مشخص شود.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!