رویداد های اخیر
غنی و رییس جمهوری ترکمنستان در مورد پروژه های منقطهای گفتگو کردند

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور و قربان قلی بردی محمدوف رییس جمهور ترکمنستان پس از چاشت امروز صحبت تیلفونی کردند.
ارگ ریاست جمهوری در اعلامیه ای گفته است که در این تماس تیلفونی، دو طرف در مورد تقویت روابط و همکاری دو جانبه و پروژه های منقطهی گفتگو کرده اند.
بر اساس اعلامیه، “روسای جمهور دو کشور در خصوص کارهای انجام شده و پروژه های تاپی و تاپ و تمدید شبکه فایبر نوری نیز صحبت کردند.”
دو طرف برای تکمیل کردن این پروژه ها، روی میکانیزم های سه جانبه و چهارجانبه نیز به توافق رسیده اند.
در اعلامیه آمده است: “سران دو کشور همچنان در خصوص واردات برق به افغانستان صحبت کردند و در این زمینه توافق شد که شرکت برشنا با جانب ترکمنستان، وارد گفتگو شود تا مشخصات و جزئیات واردات برق را به افغانستان، نهایی سازند.”
در این تماس تیلفونی، رییس جمهور ترکمنستان گفته است که به کمک این کشور یک مسجد جامع در بندر آقینه که گنجایش ۵۰۰ نمازگزار را دارد، اعمار گردیده که در روزهای آینده افتتاح می گردد.
رییس جمهور غنی در این خصوص گفت: “وزیر ارشاد، حج و اوقاف افغانستان در مراسم افتتاح مسجد مذکور، اشتراک خواهد کرد.”
رویداد های اخیر
جو بایدن ممنوعیت متقاضیان گرین کارت را لغو کرد

جو بایدن، رییس جمهوری امریکا یکی از فرمانهای رییس جمهوری پیشین کشورش را که بسیاری از متقاضیان دریافت گرین کارت را از ورود به امریکا منع میکرد، لغو کرد.
به نقل از خبرگزاری رویترز، دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین امریکا سال گذشته این ممنوعیت را صادر کرد و گفت، این ممنوعیت برای حفاظت از کارگران امریکایی در بحبوحه نرخ بالای بیکاری به خاطر بیماری کرونا لازم و ضروری است.
جو بایدن، روز چهارشنبه در اعلامیهای این استدلال را رد و این ممنوعیت ویزا را لغو کرد.
آقای بایدن گفت:” این ممنوعیت مانع به هم پیوستن مجدد خانوادهها در امریکا شده و به کسب و کارهای کشور لطمه زده است.”
بایدن متعهد شده تا بسیاری از سیاستهای مهاجرتی تندرو ترامپ را لغو کند.
طرفداران مهاجرت در هفتههای اخیر بایدن را تحت فشار گذاشتند تا این ممنوعیت ویزا را که قرار بود ۳۱ مارچ منقضی شود، لغو کند.
بایدن ممنوعیت دیگری را نیز درخصوص کارگران موقت خارجی لغو کرد.
رویداد های اخیر
نگرانی پاکستان از افزایش خشونتها در افغانستان

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان امروز (پنج شنبه ۷دلو) در دیدار با محمد عمر داوودزی، نماینده ويژه رییس جمهور غنی در امور پاکستان از افزایش خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
وی در دیدار با داودزی گفته است که کشورش به دنبال راه حل سیاسی در افغانستان است و همه طرفها باید در روند صلح افغانستان مسوولیت پذیر باشند.
همچنان دراین دیدار قریشی گفته است که پاکستان خواهان یک راه حل سیاسی برای مسئله افغانستان از طریق یک فرایند گفتگوی جامع است.
همزمان با آغاز دوباره گفتوگوهای دوحه، مقامهای حکومت افغانستان سفرهای شانرا به کشورهای منطقه آغاز کرده اند.
محمد عمر داودزی نماینده ویژه رییس جمهور غنی در امور پاکستان به اسلام آباد سفر کرده و با وزیر خارجه این کشور دیدار کرده است. وزیر خارجه پاکستان میگوید که افزایش خشونت ها سبب نگرانی مقامهای این کشور شده و مذاکرات صلح دوحه باید منتج به پایان خشونتها در افغانستان شود.
در سوی دیگر ارتش پاکستان از احتمال ایجاد یک خلای سیاسی در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
سخنگوی ارتش پاکستان در نشستی خبری گفته است که اسلام آباد از برگشت امارت طالبان در افغانستان پشتیبانی نمیکند.
همزمان با این محمد حنیف اتمر وزیر خارجه کشور به دعوت رسمی سرگی لاوروف همتای روسیاش وارد مسکو شده است. وزارت خارجه میگوید که این سفر به هدف تقویت اجماع منطقهای در مورد صلح افغانستان، مبارزه با هراسافگنی و روابط دو جانبه صورت گرفته است.
ارتش پاکستان همچنان حکومت افغانستان را به حمایت از گروههایی متهم کرده است که در پاکستان حملات هراسافگنی انجام میدهند. ادعای که بارها از سوی حکومت افغانستان بیبنیاد خوانده شده است.
رویداد های اخیر
روزانه حدود ۱۰۰۰شهروند افغان کشور را ترک میکنند

وزارت مهاجرین و عودت کننده گان میگوید که روزانه حدود یک هزار شهروند افغان از راههای غیر قانونی کشور را ترک میکنند.
این وزارت علت سفر غیرقانونی بیشتر شهروندان افغان به ویژه جوانان را فقر، بیکاری و نا امنیها در کشور میداند.
ناامنی و فقر روز به روز بیشتر دامنگیر مردم افغانستان میشود از همین رو بیشتر شهروندان کشور به ویژه جوانان با پذیرفتن راههای پر مشقت پناهندگی به کشورهای بیرونی دست به مهاجرت از راههای غیر قانونی میزنند.
عیسی محمد، جوانی که به دلیل نا امنی و بیکاری می خواهد به صورت غیر قانونی از طریق ولایت نیمروز به کشور ایران مهاجر شود ، میگوید نبود کار و افزایش جنگها در کشور سبب شده است که جانش را به خطر انداخته ترک وطن کند.
عیسی محمد، باشنده غزنی میگوید که :” از راه غیرقانونی به ایران میروم مشکلات دارد در راه گشنگی است چند روز پیش دوستهای ما را آوردن زخمی و کشته شده بودند.”
این درحالی است که شش میلیون و هفت صد هزار شهروند افغان در کشورهای بیرونی در مهاجرت به سر میبرند که از این جمله در ایران سه میلیون افغان، در پاکستان دو میلیون و هفت صد هزار، مهاجر اند و در کشورهای اروپایی هفت صد و نه هزار و در آسترالیا پنج صد هزار شهروند افغان در خواست پناهندهگی دانده اند.
وزارت مهاجرین میگوید روزانه حدود یک هزار شهروند افغان به دلیل بیکاری و نا امنی از ولایتهای هرات و نیمروز به گونه قاچاق به کشورهای بیرونی ترک کشور میکنند.
رضا باهر، معاون سخنگوی وزارت مهاجرین و عودت کنندهگان میگوید که :” روزانه حدود یک هزار تن به شکل قاچاقی از هرات و نیمروز مهاجر میشوند و پس حدود یک هزار نفر بازگشت میکند و این مهاجرت و برگشت بخاطر وضعیت اقتصادی یا پیدا نمودن کار است.”
پیش از این وزیرعدلیه افغانستان در سفری به ولایت نیمروز گفته بود که اگر جلو قاچاق انسان و قاچاق مهاجرین گرفته نشود امریکا افغانستان را تحریم خواهد کرد.
امان ریاضت، سخنگوی وزارت عدلیه دراین باره میگوید که :” تلاش ها جریان دارد تا بتوانیم جلو قاچاق انسان و مهاجرت غیرقانونی را بگیرم تا مهاجرتها در یک چارچوب تعریف شده آن صورت گیرد.”
با رسیدن سال نو نگرانیها این است که یک موج بزرگ از شهروندان کشور از ترس افزایش خشونتها کشور را ترک کننده. چنانکه به تازگیها ریاست پاسپورت کشور اعلام کرده است که روزانه حدود پنج هزار پاسپورت در کشور توزیع میشود.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
مبارز برازیلی: در پی تهدید مسابقه در برابر هوتک را واگذار کردم
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
طالبان دستور حفظ و مراقبت آثار قدیمی را داده است
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
مقامهای ارتش: جنگجویان خارجی در کنار طالبان در جنگ کندهار حضور دارند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
وزارت داخله ۱۸۶ کارمندش را به اتهام فساد برکنار کرد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
غنی: موج پسین خشونتها هجوم سیستماتیک علیه افغانها است
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
در انفجار کابل دو نفر جان باختند و پنج تن دیگر زخمی شدند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
غنی: زمان آن است تا طالبان اراده به صلح نشان دهد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
دستور طالبان به جنگجویانش برای پناه ندادن به جنگجویان خارجی