رویداد های اخیر
غنی: انتقال قدرت از طریق انتخابات غیر قابل معامله است

رییس جمهور غنی امروز (شنبه، ۱۶ حوت) در مراسم گشایش دور هفدهم شورای ملی میگوید که یگانه راه انتقال قدرت برگزاری انتخابات و طرحهای کاغذی برای صلح افغانستان کارا نیست و پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت.
این درحالی است که شماری از سیاسیون افغان ادعا میکند که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان در مورد شکلگیری حکومت مشارکتی با طالبان با آنها صحبت کرده است.
رییس جمهور غنی در این باره گفت:”انتقال قدرت از طریق انتخابات یک اصل غیر قابل معامله است و آماده استیم در مورد انتخابات تحت مدیریت جامعه جهانی بحث کنیم و در باره تاریخ آن هم می توانیم به نتیجه برسیم و کسانی که برای قدرت به دروازه این و آن میروند می گویم که به مردم افغانستان مراجعه کنند.”
رییس جمهور غنی بار دیگر از طالبان خواست تا از خشونتها دست بردارد.
غنی در این باره گفت:”هر کسی می تواند کاغذی نوشته کند برای صلح اما وثیقه ما قانون اساسی است و به وثیقه دیگری ضرورت نداریم و قانون اساسی راه تعدیل را باز گذاشته است. به طالبان پیام دارم که هیچ تهدید سر افغانان ها را خم نمی تواند و صلح قبرستان نمی خواهم و خشونت ها را رها کنید و از شعار در عمل بیایید ملت را از خود بسازید و را ملت را به دست بیاورید.”
بااین حال آقای غنی از پاکستان می خواهد تا به صلح واقعی تن دهد و افغانستان را به عنوان یک کشور مستقل بپذیرد.
غنی میگوید:”از پاکستان میخواهم که به صلح واقعی برسیم و به عنوان دو کشور مستقل یک دیگر را بپذیریم و از راه مثبت پاکستان سیاست خود را تغیر دهد و یک کشور آزاد و سربلند افغانستان را بپذیرد.”
در همین حال، میر رحمان رحمانی، رییس مجلس نماینده گان، نیز از گروه طالبان میخواهد تا خشونتها را کاهش دهند و در روند گفتگوهای صلح از ارایه خواستهای که امکان پذیر نیست، خوداری کنند.
رحمانی در این باره گفت:”شورای ملی از طالبان میخواهد که خشونتها را کاهش دهند و در گفتگوهای صلح انعطاف نشان دهند و از خواستهای که جنبه عملی ندارد پرهیز کنند و بیدون بهانه به آتش بس تن دهند.”
این گفته ها در حالی مطرح می شود که گفتوگوهای صلح دوحه تاکنون هیچ نتیجه ای نداشته است و تلاش ها برای روی دست گرفتن طرح بدیل این گفتوگوها جریان دارد.
رویداد های اخیر
وزیر دفاع جرمنی: کارمندان افغان خود را نباید تنها بگذاریم

به اساس گزارشها وزیر دفاع جرمنی تعهد کرده است که آن کشور کارمندان افغان خود را تنها نخواهد ماند.
او گفته است که قبل از خروج نیروهای جرمنی از افغانستان میخواهد امنیت کارمندان افغان اش را تامین کند.
انه گریت کرامپ کارنباور، وزیر دفاع آلمان، در یک گفتگو با خبر گزاری دی پی ای آلمان در این باره گفته است که “به نظر من این یک تعهد بزرگ آلمان است که حالا، وقتی ما این کشور را ترک می کنیم، این انسانها را در حالت بی دفاعی تنها نگذاریم.”
وزیر دفاع آلمان افزود:”ما در مورد افرادی حرف می زنیم که قسما سالهای زیادی، با وجود تهدیدهای امنیتی برای خود شان، در کنار ما کار کرده اند، حتی همدوش ما جنگیده اند و سهم شخصی خود را اداء کرده اند.”
این در حالی است که نگرانیهای وجود دارد که افغانستان پس از خروج نیروهای امریکای وارد جنگهای داخلی خواهد شد.
وزیر دفاع جرمنی گفته که حالا آن کشور ۳۰۰ افغان را در بخشها گوناگون استخدام کرده است.
این در حالی است که جرمنی به ۸۰۰ افغان و ۲۵۰۰ اعضای فامیل آنان که در این کشور با نیروهای جرمنی کار کرده بود و امنیت شان در خطر بود پناه داده است.
رویداد های اخیر
جان باختن دو پولیس درحمله گروهی طالبان در ولایت بغلان

مقامهای محلی ولایت بغلان می گویند که شب گذشته (یک شنبه شب ۲۹حمل) بالای شهرک فابریکه قند ولسوالی بغلان مرکزی، این ولایت حمله کرده اند که در نتیجه دو سرباز پولیس جان باخته و شش تن دیگر آنان زخم برداشتند.
سید کمال وردک، ولسوال بغلان مرکزی با تایید این خبر به آریانانیوز گفته است که این نبرد ساعت ۱۲شب در مربوطات حوزه پنجم امنیتی این ولسوالی آغاز شد و تا ساعت ۵ بامداد با آمدن فرمانده پولیس بغلان و نیروهای کمکی ادامه داشته است.
او اضافه میکند که دراین درگیری، یک عراده هاموی(تانگ زرهی) قطعه ریزرف پولیس بغلان حریق شده و یک دیگر آن هم به دست طالبان افتاده است.
سید اشرف سادات، فرمانده پولیس بغلان نیز به این ولسوالی رفته است وی وارد شدن تلفات به دو طرف را تایید می کند.
درهمین حال پولیس بغلان با نشر خبرنامهِ گفته است که در دفاع بر ضد حمله طالبان بر شهرک فابریکه قند ولسوالی بغلان مرکزی، ۶ طالب کشته شده و ۸ تن دیگر آنان زخم برداشته است.
احمد جاوید، بشارت سخنگوی پولیس بغلان افزوده است که، این نبرد تهاجمی طالبان با ضربه محکم نیروهای امنیتی و دفاعی این ولایت روبه رو شده است.
آقای بشارت، کشته شدن ۲ سرباز قطعه ریزرف پولیس بغلان و ۶ زخمی دیگر این نیروها را تایید کرده است ولی طالبان تاهنوز در این باره ابراز نظر نکرده است.
رویداد های اخیر
رییس جمهور غنی: طالبان بهانهی برای ادامه جنگ ندارند

رییس جمهور اشرف غنی در یک گفتگو با شبکه خبری سی ان ان امریکا گفته است که بهانه طالبان برای جنگ که حضور نیروهای خارجی عنوان میشد، بر طرف شده و دیگر توجیهی برای ادامه جنگ وجود ندارد.
رییس جمهور در این باره گفته است که:”بهانه اصلی برای جنگ که نیروهای مسلح بین المللی از افغانستان باید خارج شوند، تمام شد و اینک دیگر توجیهی برای جنگ وجود ندارد. راه حل سیاسی یک ضرورت است.”
آقای غنی میافزاید که طالبان باید تصمیم بگیرند که خواهان مشارکت سیاسی اند و یا ادامه جنگ.
اودراین باره افزود: “طالبان و حامیان آنان در پاکستان اکنون باید تصمیم بگیرند که آیا میخواهند “بازیگران معتبر بینالمللی” باشند یا اینکه هرج و مرج میخواهند.”
رییس جمهور همچنان احتمال سقوط دولت پس از خروج نیروهای خارجی را رد کرده است.
آقای غنی تاکید می ورزد که ۴۰هزار نیروی امنیتی ستون فقرات جمهوریت اند و توان دفاع از نظام را دارند.
رییس جمهور در این باره گفت:” دلیل هایش قرار ذیل است اول اینکه نیروهای دفاعی و امنیتی افغانستان بیشتر از ۹۰ درصد از عملیاتها را در دو سال پسین به تنهایی به پیش برده اند، نیروهای ویژه ما، کوماندوهای ما و قوای هوایی ما ۴۰ برابر قویتر نسبت به گذشته شده اند و ستون فقرات جمهوریت اند و پشتیبان ملی نیروهای امنیتی و دفاعی ما تمام مردم افغانستان است و دیگر این که شرکای افغانستان ما را رها نکردهاند.”
این در حالی است که به اساس اظهارات جوبایدن، رییس جمهور امریکا همه نیروهای خارجی باید تا ۱۱ سپتامبر افغانستان را ترک کنند.
با آنکه پرسشهای زیادی درباره دلیل حضور ۲۰ ساله نیروهای ناتو در افغانستان وجود داشت، اما آقای غنی میگوید که این حضور برای رقابت با قدرتهای دیگر نبود.
آقای غنی در این باره گفت:” اکنون منطقه باید بیدار شود و این واقعیت را که امریکا در افغانستان دیگر حضور نظامی ندارد درک کند، حضور امریکا در افغانستان برای رقابت با برنامههای بلند مدت قدرتهای دیگر نبود. اگر خدای نکرده افغانستان به یک میدان جنگ نیابتی تبدیل شود عواقب منفی آن همه را آسیب میرساند.”
از سوی دیگر مشاور امنیت ملی امریکا درگفتگو با فاکس نیوز گفته است که پس از خروج نیروها هیچ کسی آینده افغانستان را تضمین کرده نمی تواند.
جک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، در این باره گفته است که:”من نمیتوانم هیچ تضمینی بدهم که در داخل افغانستان پس از خروج چه اتفاقی خواهد افتاد، هیچ کس نمیتواند چنین تضمینی بدهد.”
نگرانیها از خروج سربازان خارجی در حالی مطرح میشوند که طالبان به تازهگی گفته اند که در نشستها در باره صلح افغانستان شرکت نخواهد کرد.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
هشدار طالبان به نیروهای خارجی: تا اول ماه می افغانستان را ترک کنید
-
جهان2 روز پیش
روسیه از ۱۰ دیپلومات امریکایی خواسته تا آن کشور را ترک کنند
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
وزیر دفاع امریکا پیش از اعلام زمان خروج نیروها از افغانستان به بروکسل رسید
-
اخبار ساحوی4 روز پیش
در حمله طالبان در بادغیس ۷ پولیس جان باختند و دو پولیس اسیر شدند
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
امریکا: احتمال افزایش نیروهای امریکایی در افغانستان وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
طالبان: امریکا به تعهدات اش در توافقنامه دوحه عمل نکرده است
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
بلینکن: نیروهای ایتلافی یکجا از افغانستان خارج خواهند شد
-
جهان4 روز پیش
امریکا تحریمهای گسترده بر روسیه وضع کرد