Connect with us

تجارت

علاقه‌مندی شرکت‌های بیرونی برای ایجاد تصفیه‌گاهای معیاری نفت در افغانستان

مسؤولان اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری نیز از وزارت معادن و پترولیم می‌خواهند که به جای تمرکز به جلب سرمایه‌گذاری بیرونی، بلندبردن ظرفیت کارخانه‌های فعال به خصوص در حوزه تصفیه گاهای نفت خام را در محراق توجه خود قرار دهند.

منتشر شده

در

وزارت معادن پترولیم می‌گوید که روند استخراج نفت کشور به گونه‌ی روزافزون در حال گسترش است. مقام های‌این وزارت می‌افزایند که با توجه به ظرفیت بالای افغانستان در بخش نفت شماری از شرکت‌های ترکی، ایرانی، روسی و ازبکستانی برای ساخت کارخانه‌های معیاری در تصفیه‌گاهای نفت کشور علاقه‌مندی دارند.

مقام‌های این وزارت می‌افزایند که افغانستان در بخش استخراج و پروسس نفت از ظرفیت بالای برخوردار است و از همین‌رو روند استخراج نفت کشور در حال گسترش است.

وزارت معادن همچنان به سرمایه‌گذاران کشور فراخوان می‌دهد تا از فُرصت های سرمایه‌گذاری در بخش معدن بهره جُسته و دامنه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها را گسترش دهند.

درهمین حال، اعضای اتحادیه تصفیه گاهای نفت خام می‌گویند که اگر امارت اسلامی سرمایه‌گذاران افغان را پشتیبانی کند آنان با ایجاد تصفیه گاه‌های معیاری مشکلات در راستای پروسس نفت خام در کشور را برخواهند چید.

ذبیح‌الله نظری، معاون اتحادیه تصفیه گاه‌های نفت می‌گوید که: «تاجران ما بیشتر سرمایه‌گذاری می‌کنند و ما به سرمایه‌گذاران خارجی مثل ایرانی، ازبکستانی نیاز نداریم چون تاجران بسیار خوب داریم و سرمایه‌گذاران بسیار قوی داریم که می‌توانند از هر کشوری فابریکه‌های معیاری در افغانستان ایجاد بکنند و برای تولید تیل با کیفیت آغاز بکنند.»

مسؤولان اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری نیز از وزارت معادن و پترولیم می‌خواهند که به جای تمرکز به جلب سرمایه‌گذاری بیرونی، بلندبردن ظرفیت کارخانه‌های فعال به خصوص در حوزه تصفیه گاهای نفت خام را در محراق توجه خود قرار دهند.

یونس مهمند، معاون اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری می‌گوید که: «خواست ما این است که تصفیه گاه‌های که مردم در افغانستان سرمایه‌گذاری کرده اند برای بقا شان باید حمایت شوند.»

اتحادیه‌ی فابریکه‌های پروسس یا تصفیه گاهای نفتی آمار می‌دهد که در این راستا بیش از ۳۰۰ میلیون دالر امریکایی در کشور سرمایه‌گذاری شده است و در حال حاضر هزاران تن در این فابریکه‌ها مشغول کار هستند.

 

 

خبرهای مرتبط: 

 

تلاش وزارت صنعت و تجارت برای ایجاد پالایشگاه معیاری

 

وزارت صنعت و تجارت به پالایشگاه‌ها نفتی زمین اختصاص می‌دهد

تجارت

روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده می‌کند

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

Published

on

به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکت‌های روسی استفاده از بیت‌کوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداخت‌های بین‌المللی آغاز کرده‌اند. این اقدام بعد از تحریم‌های غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.

تحریم‌ها تجارت روسیه با شرکای اصلی‌اش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانک‌های محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.

سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی می‌توان از بیت‌کوین‌هایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کرده‌ایم.»

وی گفت: «چنین معاملات‌‌ در حال حاضر انجام می‌شوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بین‌المللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»

دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.

اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روش‌های جایگزین روی بیاورند.

پوتین معامله با بیت‌کوین را یکی از این روش‌ها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت می‌کند.

Continue Reading

تجارت

طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است

Published

on

اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاری‌های دوجانبه بیان کرد.

او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.

به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.

Continue Reading

تجارت

بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد

Published

on

بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.

به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.

بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگله‌دیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.

این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!