Connect with us

رویداد های اخیر

عربستان سعودی فعالیت‌های دیپلوماتیک خود در کابل را از سر گرفت

امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری می‌کند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.

منتشر شده

در

سفارت عربستان سعودی در کابل پس از حدود دوسال متوقف بودن، فعالیت‌های دیپلوماتیک خود را دوباره از سر گرفت.

این سفارت در اعلامیه‌ی در حساب ایکس خود گفته است که فعالیت خود را از، دوم جدی، آغاز کرده است.

اعلامیه‌ افزوده است که کلیه خدمات را به مردم افغانستان ارایه خواهند کرد.

سفارت عربستان سعودی در ۱۳ دلو سال ۱۴۰۱ در حالی که بیش از یک سال از حاکمیت دوباره امارت اسلامی در کشور می‌گذشت فعالیت خود را در کابل متوقف کرد. خبرگزاری رویترز در آن زمان به نقل از مقام‌های عربستانی گزارش داد که این سفارت به دلیل مشکلات امنیتی بسته شده است. اما از سرگیری فعالیت این سفارت چقدر بر گسترش روابط دو کشور کمک خواهد کرد.

در همین حال امارت اسلامی با استقبال از این اقدام عربستان سعودی ابراز امیدواری می‌کند که با گشایش سفارت آن کشور درکابل روابط میان دوکشور بیشتر از پیش گسترش یابد.

وزارت خارجه کشور نیز با نشر بیانیه‌ی بازگشایی سفارت عربستان سعودی در کابل را گام مهم و مؤثر در تقویت روابط میان کابل و ریاض دانسته و تأکید کرده است که این وزارت آماده هرگونه همکاری با دیپلومات‌های عربستان سعودی می‌باشد.

رویداد های اخیر

بیش از ۳۵۰ کمره امنیتی در شهر پلخمری نصب شد

Published

on

مسوولان امنیتی بغلان می‌گویند که بیش از ۳۵۰ کمره را با هزینه ۲۰ میلیون افغانی در نقاط مختلف شهر پلخمری به هدف جلوگیری از جرایم جنایی و شناسایی مجرمین نصب کرده اند.

پیش از این، کمره های امنیتی در پایتخت و برخی از ولایات دیگر نیز نصب شده بود.

عبدالحق حقانی، قوماندان امنیه ولایت بغلان می‌گوید: «۳۵۰ کمره امنیتی در مرکز بغلان که به نام شهر پلخمری یاد می‌شود، نصب شده است و این یک اقدام موثر در تامین امنیت است. می‌خواهیم که ۱۵ ولسوالی را نیز از طریق کمره به مرکز وصل کنیم.»

سیف الله، مسوول حفاظت و نظارت از کمرهای امنیتی قوماندانی امنیه بغلان می‌گوید: «شهر پلخمری پر ازدحام است و مارکیت‌های زیادی در آن وجود دارد، از این رو نصب کمره ها کمی بیشتر وقت گرفت.»

باشندگان شهر پلخمری و مسوولان محلی این اقدام نیروهای امنیتی را در جلوگیری از وقوع رویداد های ضد امنیت و جرایم جنایی مهم می‌دانند و می‌خواهند که ساحه تحت پوشش کمره های امنیتی گسترش یابد.

مصطفی هاشمی، رئیس اطلاعات وفرهنگ بغلان می‌گوید: «امنیت از هر دو طرف تامین می‌شود، ملت با نظام و نظام با ملت. اگر ملت با نظام خود نباشد، نظام هیچ است و اگر نظام با ملت نباشد، نظام بقا پیدا نمی‌کند. نظام وقتی بقا پیدا می‌کند که ملت و حاکمیت متحد باشند.»

محمد هاشم، باشنده ولایت بغلان می‌گوید: «تقاضای ما اینست که در قریه ها، کوچه ها و بازارها نیز کمره نصب شود تا اینکه شهروندان و دوکانداران در امنیت بسر ببرند.»

پولیس بغلان می‌گوید که روند نصب کمره های امنیتی را در ولسوالی های این ولایت نیز آغاز خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی می‌کنیم

Published

on

 

دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا از رهایی تجهیزات نظامی در افغانستان توسط اداره جو بایدن، انتقاد نموده و قول داد که اردو را بازسازی خواهد کرد.

او در یک گردهمایی روز یکشنبه در ایالت اریزونا گفت: «من تمام اردوی ما را در سطحی بازسازی کردم که هرگز نشده بود. متأسفانه بخش بزرگی از آن را به افغانستان دادیم. باور کنید. ما دوباره بخش‌هایی از اردوی خود را که به شدت آسیب دیده‌اند، بازسازی خواهیم کرد.»

وی همچنین به حمله بر میدان هوایی کابل در سال ۲۰۲۱ اشاره کرد که در آن ۱۳ سرباز امریکایی کشته شدند.

ترمپ گفت: «ما می‌خواهیم از برخی از این جنگ‌ها خارج شویم که هرگز اتفاق نمی‌افتاد، مانند روسیه و اوکراین. اسرائیل هرگز مورد حمله قرار نمی‌گرفت، تورم نمی‌داشتیم، نمایش وحشتناک افغانستان را نمی‌داشتیم، اینکه میلیاردها دالر تجهیزات را رها کرددیم و ۱۳ سرباز کشته شدند، وحشتناک بود. هیچ کس از آن یاد آوری نمی‌کند و من یاد آوری می‌کنم زیرا من آنها را دوست دارم و همه آنها در حال حاضر تماشا می‌کنند. ۴۸ سرباز که به گونه وحشتناکی مجروح شدند.»

پیش از این، دونالد ترمپ گفته بود که او خواستار استعفای مقام‌های بلندپایه نظامی امریکا خواهد شد که مسوول خروج آشفته از افغانستان هستند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ادارۀ بین‌المللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغان‌ها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد

سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمک‌های عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.

Published

on

اداره بین‌المللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغان‌ها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد. این اداره ملل متحد در درخواست بودجه‌اش برای سال ۲۰۲۵ میلادی گفته است که در این سال به ۸.۲ میلیارد دالر بودجه نیاز دارد که از این میان بیش از ۴۹۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دالر آن را برای افغانستان هزینه خواهد کرد.

اداره بین المللی مهاجرت افزوده است که تمرکزش در کنار شهروندان سوریه و اوکراین، افغان‌ها نیز مورد تمرکز شان قرار دارد.

در بخشی از گزارش اداره بین‌المللی مهاجرت آمده است که: «آی او ام به این بودجه نیاز دارد تا کمک هایش را در بخش‌های مختلف به  جمعیت بحران زده و بیجا شده برساند. افرادی که از جنگ اوکراین فرار می‌کنند یا سوری‌های مهاجر در ترکیه و افغان‌های که در آسیای مرکزی تا غرب بالکان در مسیر مهاجرت پراکنده اند. این نهاد متعهد است تا به زنان و افراد خوردسال محافظت و حمایت لازم را انجام بدهد.»

این درحالیست که بر اساس گزارش کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان، پناهجویان افغان پس از پناهجویان سوری و اوکراینی سومین جمعیت بزرگ آواره در جهان هستند. بر اساس این گزارش، نزدیک به ۱۰.۹ میلیون افغان به دلیل درگیری، خشونت و فقر، در سطح جهان مهاجر اند.

در همین حال، ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی می‌گوید که آوارگی مردم افغانستان در جهان زجرآور است و خواهان کمک‌های عملی و واقعی برای مهاجران افغان اند.

به باور آگاهان جوانان و مردم افغانستان خواهان وضعیتی اند که مجبور نشوند تا مهاجرت کنند. باورها این است که شرایط کاری مناسب، بهبود وضعیت اقتصادی و استفاده از همه ظرفیت‌ها در حکومت داری و اجتماع می‌تواند از مهاجرت‌ها بکاهد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!