رویداد های اخیر
طالبان به ترجمانان افغان: در وطن بمانید و خدمت کنید
در حالی که هزاران ترجمان و کارمند نیروهای خارجی از وجود تهدیدها در برابر خود شان با بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان، ابراز نگرانی کردهاند، اما طالبان امروز (دوشنبه ۱۷جوزا) در یک خبرنامه گفته اند که این افغانان میتوانند زندهگی عادی شان را بهپیش ببرند و طالبان کاری با آنان، ندارند.
درخبرنامه طالبان آمده است که در بیست سال گذشته شماری زیادی از افغانها فریب خورده بودند و درکنار نیروهای خارجی کار نمودند و اکنون با خروج نیروهای خارجی نگران جان شان هستند و میخواهند که از کشور فرار کنند.
در خبرنامه آمده است که:"به همهی این افراد از سوی امارت اسلامی خبر داده میشود که باید با ابراز پشیمانی بر گذشتهی شان، در آینده چنین راهی را اختیار نکنند که خیانت با اسلام و کشور دانسته میشود."
طالبان به این ترجمانان اطمینان داده اند که اکنون تهدیدی در برابر آنها نیست.
طالبان درخبرنامه گفته اند:" هیچکسی از کشور فرار نه کند، امارت اسلامی با آنها کار ندارد، بلکه دعوت میدهد که به زندگی عادی شان برگردند و اگر در رشتهای تخصص دارند به کشور خود خدمت نمایند. از طرف ما تهدیدی به آنها متوجه نیست."
گروه طالبان گفته اند که زمانی این افراد را دشمن میپنداشتند که با نیروهای خارجی همکار بودند و هرگاه از آنها جدا شوند به صفت یک افغان عادی زندهگی کنند، هیچ مشکلی برای شان پیش نخواهد آمد.
طالبان گفته اند که :"اگر کسی تهدیدی را به جان خود بهانه میگیرد و برای رفتن به خارج کیس سازی جعلی مینماید، این مشکل خود اوست، نه مشکل طالبان."
هفته گذشته بریتانیا اعلام کرد به هزاران کارمند افغان که با نظامیانش همکاری کردهاند اقامت میدهد.
این درحالی است که نگرانیها از امنیت جانی کارمندان افغان نظامیان خارجی مستقر در کشور، پس از خروج این نیروها افزایش یافته است.
به تاریخ ۶ جون جنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا هم گفته بود که کشورش پیش از خروج نیروهایش از افغانستان در ماه سپتامبر، به سرعت در حال برنامهریزی برای خارجکردن آن عده از شهروندان افغانستان است که برای نیروهای امریکایی کار کردهاند.
به گفتهی او، در حال حاضر شمار قابل توجهی از مترجمان و دیگر کسانی که برای آمریکا کار کردهاند، در معرض خطر حملات طالبان قرار دارند.
طبق یک برنامهی ویژه حدود ۱۸ هزار شهروند افغان برای مهاجرت به آمریکا درخواست دادهاند، اما این روند عملا جریان نداشته و متقاضیان سالها منتظر ویزا بودهاند.
رویداد های اخیر
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران خواستار همکاری افغانستان در استمرار جریان طبیعی آب دریاهای مرزی و رفع موانع در این راستا شده است.
به گزارش خبرگزاری ایرنا، اسماعیل بقایی روز جمعه با اشاره به پیوندهای هویتی، فرهنگی، نژادی، مذهبی و تمدنی ایران و افغانستان و حضور نزدیک به پنج دههای میلیونها افغان در ایران، حفظ و تعمیق مناسبات دو کشور در زمینههای مختلف را مستلزم احترام به منافع متقابل و پرهیز از «اقدامات یکجانبه آسیبزا» دانست.
بقایی همچنان بر اهمیت موافقتنامه های دوجانبه و اصول قابل اعمال حقوق بینالملل معاهداتی و عرفی و حقوق طبیعی مردمان پاییندست دریاهای مشترک و نیز اصل حسن همجواری در بهرهبرداری منصفانه دو ملت از منابع آبی تاکید کرد.
او در رابطه با ساخت یا آبگیری بندهای جدید در افعانستان و تاثیرات آن بر میزان آب ورودی به ایران، گفت که تهران بارها به طرفهای افغان تاکید کرده است که بهره برداری از منابع آبی نمیتواند بدون رعایت حقوق ایران مطابق معاهده دوجانبه صورت گیرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایران تصریح کرد که تهران در تماس با مقامهای ذیربط افغانستان اعتراض و نگرانی شدید خود را نسبت به «محدودسازی نامتناسب» آبهای ورودی به ایران یا منحرف کردن مسیر طبیعی دریاهایی که منشا و منبع آبادانی و شکلدهی به مختصات طبیعی زیستمحیطی هر دو سوی مرزهای مشترک بودهاند، ابلاغ کرده است و انتظار دارد کشور همسایه با در نظرداشتن منافع و مصالح دو ملت و با توجه به قواعد و موازین حقوقی بینالمللی و معاهدات و تفاهمات دوجانبه و اصل حسن همجواری، تصمیمهای مناسب را اتخاذ نماید.
این درحالیست که امارت اسلامی بارها تاکید کرده که به تامین حقابه ایران مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ متعهد است، اما ایران همچنان باید وضعیت خشکسالی را درنظر گیرد.
رویداد های اخیر
نورالدین عزیزی: افغانها دهها میلیارد دالر را در کشورهای همسایه سرمایهگذاری کردهاند
سرپرست وزارت صنعت و تجارت با ابراز نگرانی میگوید که افغانها دهها میلیارد دالر در کشورهای همسایه و منطقه سرمایهگذاری کردهاند.
نورالدین عزیزی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که این وزارت تلاش میکند تا در روند جذب سرمایهگذاریها، زمینه انتقال سرمایهگذاریهای افغانها از کشورهای همسایه و منطقه را نیز به افغانستان فراهم کند.
به گفته عزیزی، گفتگوهایی در این زمینه با شماری از سرمایهگذاران افغان نیز انجام شده است.
او گفته است: «آمار بسیار دقیق گفته نمیتوانم اما ایران قبلاً یک آمار را اعلام کرد که تقریباً ۹ میلیارد دالر را افغانها در آن کشور سرمایهگذاری کردهاند.»
با این حال، عزیزی افزود: «ما الحمدالله قوانینی را ساختیم که آهسته آهسته مهاجر، سکتور خصوصی و متشبث ما بتوانند در داخل افغانستان سرمایهگذاری بکنند.»
به گفته وی، برنامههای اعطای زمین و برق رسانی به صنعتگران کشور نیز به سرعت جریان دارد و ۱۵۰ هزار جریب زمین برای فعالیتهای اقتصادی آنان توزیع خواهد شد.
سرپرست وزارت صنعت علاوه نمود: ««ما ازبکستان را متقاعد ساختیم که بیایند در بخش برق در افغانستان سرمایهگذاری داشته باشند.»
او خاطرنشان کرد که مشکلات بانکی تاجران افغان در سطح منطقه و کشورهای همسایه حل شده اما در سطوح بین المللی آنان با مشکلاتی مواجه هستند.
گفتنی است، آقای عزیزی همچنان تأکید کرد که وزارت صنعت تلاش دارد تا بازارهای جدیدی برای صادرات کشور فراهم نماید تا وابستگی تاجران افغان به برخی بازارها از جمله پاکستان کاهش یابد.
رویداد های اخیر
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام میگذارد.
بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارشها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.
او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.
بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»
او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.
او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
-
جهان4 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
جهان2 روز ago
یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
ملل متحد: مراقبتها بخش صحی غزه به دلیل حملات اسراییل در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
گنداپور: خصومت با افغانها به پشتونهای پاکستان نیز گسترش یافته است