رویداد های اخیر
صلیب سرخ به حمایت مالی از ۲۵ شفاخانه در افغانستان پایان میدهد
صلیب سرخ اعلام کرده است که این نهاد منابع مالی کافی برای ارائه خدمات صحی در اختیار ندارد و تا دو هفته دیگر کمکهای مالیاش به ۲۵ شفاخانه افغانستان قطع میشود.
خبرگزاری رویترز به نقل از دیوگو آلکانترا، سخنگوی کمیته بینالمللی صلیب سرخ گزارش داده که این اقدام بهدلیل کمبود بودجه از سوی این نهاد گرفته شده است.
دیوگو آلکانترا میگوید که:«هرچند ما به تعامل با وزارتخانههای دولتی، کمککنندگان و سازمانها برای یافتن مکانیسمهای حمایت پایدار به شفاخانه ادامه میدهیم، انتظار میرود که حذف تدریجی برنامه شفاخانهای بهطور آزمایشی در پایان ماه آگست اتفاق بیفتد.»
سخنگوی صلیب سرخ افزود که این نهاد منابع مالی کافی برای ارائه خدمات صحی در اختیار ندارد.
این شفاخانهها چند ماه پس از تسلط دوباره امارت اسلامی بر افغانستان، توسط کمیته بینالمللی صلیب سرخ حمایت میشدند.
به گفته آلکانترا صلیب سرخ این تصمیم را در آن زمان بههدف جلوگیری از فروپاشی نظام صحی در افغانستان اتخاذ کرده بود.
این نهاد بینالمللی در ابتدا ۳۳ شفاخانه را تحت پوشش مالی قرار داد که معاش بیش از ۱۰ هزار کارمند صحی در افغانستان را پرداخت میکرد. این مراکز صحی حدود ۲۵ میلیون افغان را تحت پوشش داشتهاند.
در ماه گذشته کمیته بینالمللی صلیب سرخ از کاهش ۴۷۵٫۳۰ میلیون دالر بودجه در جریان سال ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ خبر داد.
سخنگوی صلیب سرخ میگوید که این سازمان مستقر در ژنیو به دیگر برنامههای صحی خود در افغانستان از جمله حمایت از افراد دارای معلولیت ادامه خواهد داد.
وزارت صحت حکومت امارت اسلامی تاکنون در مورد اظهار نظر نکرده است.
سازمان صحی جهان اخیراً اعلام کرد که در سال ۲۰۲۳ میلادی در افغانستان، ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تن که ۵۳ درصد آنها کودک هستند، به مراقبتها و خدمات صحی نیاز خواهند داشت.
رویداد های اخیر
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.
احمد الشرع، که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را بر عهده دارد، گفته است که تفاوتهای زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.
او در مصاحبه با بیبیسی گفته است که افغانستان یک جامعه قبیلهای است، درحالی که در سوریه ذهنیتهای مختلف وجود دارد.
حاکم سوریه با اشاره به محدودیت های موجود برای زنان در افغانستان تاکید کرده است که سوریه بر خلاف رهبران امارت اسلامی افغانستان، جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت.
احمد الشرع گفت: «تفاوتهای زیادی بین سوریه و طالبان (امارت اسلامی) وجود دارد. نحوه حکومت ما متفاوت است. افغانستان یک جامعه قبیلهای است. سوریه کاملا متفاوت است. مردم عین فکر را ندارند. حکومت سوریه و نظام حاکم با تاریخ و فرهنگ سوریه همسو خواهد بود.»
او در مورد آموزش زنان و دختران گفت: « البته در مورد آموزش زنان باید بگویم که بیش از ۸ سال است که ما در ادلب پوهنتون داریم. فکر میکنم فیصدی زنان در پوهنتونها بیش از ۶۰ درصد است.»
حاکم سوریه در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مشروبات الکولی مجاز است، گفت: «خیلی چیزها وجود دارد که من حق ندارم در مورد آن صحبت کنم زیرا مسایل قانونی میباشد.»
وی افزود که «یک کمیته سوری متشکل از کارشناسان حقوقی برای نوشتن قانون اساسی تشکیل خواهد شد. آنها تصمیم خواهند گرفت. و هر حاکم یا رئیس جمهور باید از قانون پیروی کند.»
امارت اسلامی تا کنون در مورد اظهارات احمد الشرع در باره افغانستان واکنشی نشان نداده است.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که بیش از سه سال است که دختران بالاتر از صنف ششم از حق آموزش محروم شده اند و پوهنتون ها نیز به روی دختران مسدود میباشد.
در این میان، نه تنها اقدامی برای رفع این محدودیت ها انجام نشده بلکه رهبری امارت اسلامی اخیراً تصمیم گرفته که انستیتوت های طبی نیز به روی دختران بسته شود.
رویداد های اخیر
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند
امارت اسلامی اما گفتههای انتونی بلینکن را رد میکند و میگوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده است.
وزیر خارجه امریکا میگوید که امارت اسلامی به تعهداتی که کرده بود پابند نمانده است. انتونی بلینکن میافزاید که حاکمان کنونی در ابتدای تسلط بر افغانستان از خود چهره معتدلتر به نمایش گذاشتند، اما سپس از سیاست تغییر کرد.
وزیر خارجه امریکا با اشاره به حاکمان کنونی سوریه گفته است که آنان از افغانستان درس بگیرند و خود را منزوی نسازند. امارت اسلامی اما میگوید که در انزوای جهانی قرار ندارد و با کشورهای که باید رابطه داشته اند عملا رابطه دارند.
وزیر خارجه امریکا در شورای روابط خارجی در نیویارک میگوید که امارت اسلامی افغانستان به آنچه در هنگام تسلط بر افغانستان می گفتند و به نمایش می گذاشتند، عمل نکردند. انتونی بلینکن افزوده که دلیل انزوای افغانستان نیز فاصله گرفتن امارت اسلامی از تعهداتی است که قبلا کرده بود.
انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته است که: «طالبان (امارت اسلامی) در زمان بازگشت به قدرت در افغانستان، یک چهرهی معتدلتری به نمایش گذاشت یا حد اقل تلاش میکرد وانمود کنند، ولی بعدا چهره واقعی آنها آشکار شد. که نتیجهی آن را شما میبینید در سطح جهان بسیار منزوی شده اند.»
امارت اسلامی اما گفتههای انتونی بلینکن را رد میکند و میگوید که افغانستان در حال حاضر در انزوای جهانی نیست و با کشورهای که باید رابطه داشته باشند رابطه دارند. ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که حکومت سرپرست به تمامی تعهداتش که در دوحه کرده بود عمل کرده است.
در همین حال، شماری از کارشناسان باور دارند که امریکا هنوز برای رسیدن به اهداف سیاسی اش، از فشارهای سیاسی و اقتصادی در برابر امارت اسلامی استفاده میکند.
این در حالی است که وزیر خارجه امریکا با توصیه به حاکمان جدید سوریه گفته که آنان یک حکومت فراگیر بسازند و انزوای افغانستان درس بگیرند.
هرچند هم امارت اسلامی و هم هیأت تحریر شام از سوی امریکا زیر تحریمهای امریکا قرار دارند، اما واشنگتن میگوید که به خاطر تأمین منافع اش با حاکمان سوریه و افغانستان تعامل دارد.
رویداد های اخیر
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
امارت اسلامی به ارگانهای مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و بهصورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.
امارت اسلامی افغانستان در یک اعلامیه با قربانیان و خانوادههای آسیب دیده دو رویداد ترافیکی در مسیر کابل-کندهار که در آن ۵۲ تن جان باختند و ۶۵ تن دیگر زخم برداشته اند، غم شریکی نموده است.
در اعلامیه آمده است که: «با تأسف فراوان اطلاع یافتیم که در شاهراه کابل – کندهار دو حادثه مرگبار ترافیکی رخ داده که در نتیجه آن ۵۲ تن از هموطنان ما شهید و ۶۵ تن دیگر زخمی شدهاند.»
امارت اسلامی به ارگانهای مربوطه هدایت داده است که هرچه زودتر این دو حادثه را بررسی نموده، علت دقیق آن را مشخص کنند و بهصورت جدی از تکرار چنین فجایع جلوگیری نمایند.
دو رویداد ترافیکی در شاهراه کابل- کندهار ۱۲۰ کشته و زخمی برجای گذاشت
ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت غزنی در اعلامیهای گفته است که در پی دو رویداد جداگانه ترافیکی در شاهراه کابل-کندهار در مرکز غزنی ۴۷ تن جان باخته و ۷۳ نفر دیگر زخمی شدند.
در این اعلامیه آمده است که زخمیهای این رویداد به شفاخانه منتقل شده اما وضعیت تعدادی از آنان وخیم است.
این رویداد ساعت ۱۱:۰۰ شب گذشته (چهارشنبه شب ۲۸قوس)) در اثر برخورد دو بس مسافربری ۵۸۰ با تانکر تیل و موتر باربری رخ داده است.
یکی از این حادثه در منطقه شهباز مرکز ولایت غزنی و دیگری در ساحه نانَی بازار ولسوالی اندر این ولایت اتفاق افتاده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
اخبار ساحوی5 روز ago
رهبر حزب الله: مسیر تدارکاتی خود را از طریق سوریه از دست دادیم
-
ورزش3 روز ago
تلویزیون آریانا مسابقات جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ را نشر میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا میگوید اسلامآباد اکنون آماده گفتگو با کابل است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
امریکا: بی عدالتیها علیه زنان افغان، مساوات در سطح جهان را تهدید میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
اتحادیه اروپا نزدیک به ۲۰ میلیون یورو برای تقویت رشد اقتصادی در افغانستان اختصاص داد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
جهان2 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد