رویداد های اخیر
شکار پرندهها در ولایت بلخ ممنوع شد
همزمان با نگرانیها از انقراض برخی از پرندهها و حیوانات وحشی در بلخ، اداره محیط زیست شکار پرندهها را در این ولایت ممنوع اعلام کرده است.
مسوولان در این اداره میگویند که بر اساس فیصله رهبری حکومت، پس از این با افرادی که دست به شکار پرندهها بزنند برخورد قانونی خواهد شد.
اما شکارچیان از حکومت میخواهند که ممنوعیت شکار را تنها بر پرندگان و حیواناتی بگذارند که نسلشان در حال انقراض است.
در پی ممنوعیت شکار پرندهها و حیوانات وحشی در کشور توسط حکومت، رییس اداره محافظت از محیط زیست در ولایت بلخ میگوید که نمیگذارند تا پس از این پرندهها شکار شوند.
محمد محمدی، رییس محیط زیست بلخ با ابراز نگرانی از انقراض نسل برخی از پرندهها میگوید که مطابق فیصله رهبری حکومت شکار هر نوع پرنده و حیوان وحشی ممنوع است.
از سویی هم، به گفته رییس محیط زیست مکانی برای نگهداری و نسل گیری از پرندگان که نسلشان در حال انقراض است، ایجاد شده است.
با آنکه شماری از باشندگان شهر مزارشریف از این تصمیم حکومت استقبال میکنند اما میگویند که نباید این ممنوعیت بر کل پرندهها باشد.
بر اساس آمار ریاست محیط زیست بلخ، حدود ۱۰۸ نوع پرنده و حیوانات وحشی در حال انقراض شناسایی و شکار آنان منع شده است.
رویداد های اخیر
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
این رقابتها با اشتراک ۱۶ ورزشکار برتر کشور به مدت یک هفته بین ۲۳ الی ۲۹ ماه دلو برگزار خواهد شد.
شبکه رادیو تلویزیون آریانا مسابقات هیجان انگیز «جام قهرمانی سنوکر آریانا» را که قرار است در اواخر ماه دلو سال جاری برگزار شود، تولید و نشر میکند.
این رقابتها با اشتراک ۱۶ ورزشکار برتر کشور به مدت یک هفته بین ۲۳ الی ۲۹ ماه دلو برگزار خواهد شد.
لطف الله ستانکزی، رئیس تجارتی و معاون رادیو تلویزیون آریانا در مراسم امضای قرارداد تولید و نشر این مسابقات گفت: «امروز شاهد عقد قرارداد جهت برگزاری مسابقات سنوکر هستیم. در تلویزیون آریانا، همیشه تلاش ما این بوده که ورزشهای داخلی و ورزشهای بین المللی را چطور بتوانیم رشد بدهیم و چگونه بتوانیم که به طریقه خوب و احسن، آن را به هموطنان ما در سرتاسر افغانستان برسانیم. این به سلسله تعهدات ما برای رشد ورزش و جامعه ورزشی افغانستان است و امید است که با این کار، ما بتوانیم توجه را به سنوکر بیشتر جلب کنیم.»
وحیدالله اصغری، رئیس فدراسیون ملی سنوکر کشور گفت: «امروز با امضای این تفاهمنامه فی ما بین فدراسیون ملی سنوکر افغانستان و تلویزیون جهانی آریانا، یک گام مثبت دیگر در راستای رشد و توسعه، تشویق و ترغیب جوانان به این ورزش شاهانه و همچنین منعکس نمودن فعالیتهای این فدراسیون برداشته شده است.»
رئیس تجارتی تلویزیون آریانا برگزاری این رویداد را برای رشد ورزش سنوکر در کشور موثر دانسته است، موضوعی که رئیس فدراسیون ملی سنوکر نیز بر آن تاکید کرد.
آقای ستانکزی گفت: «در بسیاری جاهای افغانستان مردم سنوکر بازی میکنند، منتها میکانیزه نشده است. من فکر میکنم این لیگها و این مسابقات تاثیر مثبت خواهد داشت و من آینده آن را درخشان میبینم.»
آقای اصغری گفت: «نشر این مسابقات از طریق این شبکه و این رسانه معتبر جهانی میتواند که در رشد و گسترش این ورزش شاهانه از مرکز به ولایات و از ولایات به قرا و قصبات اثرات ارزندهای داشته باشد.»
گفتنی است که در جام قهرمانی سنوکر آریانا، دو ورزشکار مهاجر افغان مقیم ایران و پاکستان نیز اشتراک خواهند کرد.
رویداد های اخیر
یوناما: افغانستان یکی از کشورهای به شدت آسیب دیده از ماین است
سازمان ماینپاکی هالوترست در ماه عقرب امسال اعلام کرد که بیش از ۶۵ کیلومتر مربع از اراضی ۲۶ ولایت افغانستان به بمبهای دستساز آلوده است.
هیات معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما) در افغانستان روز یکشنبه (۹ جدی) با نشر ویدیویی در شبکه اجتماعی ایکس، نسبت به خطرات ناشی از ماینهای باقیمانده از جنگ در افغانستان هشدار داد.
یوناما نوشت: «هر روز، بقایای مواد منفجره جنگ و ماینهای زمینی زندگی انسانها، بهخصوص کودکان را که بیشتر قربانیان آن هستند، تهدید میکند.»
یوناما با اشاره به ضرورت ماینپاکی عاجل در افغانستان، داستان آرمان، کودکی را روایت کرده است که پس از انفجار مواد منفجره، بدن و صورتش آسیب دیده است.
پدر آرمان نیز از آلودگی ماین در مناطق بازی کودکان ابراز نگرانی کرده و بر لزوم افزایش آگاهیرسانی به کودکان و خانوادههای آنان تاکید میکند.
این درحالیست که سازمان ماینپاکی هالوترست در ماه عقرب امسال اعلام کرد که بیش از ۶۵ کیلومتر مربع از اراضی ۲۶ ولایت افغانستان به بمبهای دستساز آلوده است. طبق گزارش این سازمان، افغانستان یکی از چهار کشور «آلوده به ماین شدید» در جهان به شمار میرود.
رویداد های اخیر
یونیسف: ۴هزار کودک از افغانستان، سوریه و مراکش در بلغاریا به دنبال کمک هستند
براساس گزارش، یونسیف ۲۰۲۴ را فاجعهبارترین سال برای کودکان در مناطق درگیر جنگ توصیف کرده است.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که چهار هزار کودک از کشورهای افغانستان، سوریه و مراکش در سال ۲۰۲۴ به بلغاریا پناه بردهاند و نیازمند کمک هستند.
خبرگزاری بلغاریا، گزارش داده که این تعداد از کودکان به دنبال ناامنیها در کشورهایشان، به بلغاریا آمدهاند.
براساس گزارش، یونسیف ۲۰۲۴ را فاجعهبارترین سال برای کودکان در مناطق درگیر جنگ توصیف کرده است.
بربنیاد آمارهای این سازمان، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۲ هزار و ۱۶۴ تن عمدتاً از افغانستان، سوریه و مراکش نیاز به کمکهای فوری در بلغاریا داشته که از این میان چهار هزار تن آن کودکان بودند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل خاطرنشان کرده که دو هزار و ۵۶۹ تن آنان بدون همراه بودهاند.
یونیسف تصریح کرده که ۴۷۳ میلیون کودک در جهان در مناطق ناامن زندهگی میکنند که از هر شش کودک، یک تن آن زیر تأثیر جنگ قرار دارد.
این سازمان هشدار داده کودکانی که در مناطق ناامن زندهگی میکنند دو برابر شده است.
یونسیف اذعان داشته که از حدود ده درصد در دهه ۱۹۹۰ به ۱۹ درصد افزایش یافته است.
این نهاد تذکر داده که زنان و دختران نیز در مناطق ناامن به صورت گسترده مورد خشونت قرار گرفتهاند.
کاترین راسیل، مدیر اجرایی یونیسف، در بیانیهای گفته است: «از هر نظر سال ۲۰۲۴ بدترین سال در تاریخ یونیسف برای کودکانی بود که درگیر خشونتها بودند، چه از نظر شمار کودکان آسیبدیده و چه از نظر تأثیرات بر زندهگی آنان.»
خانم راسیل افزوده است: «بزرگ کردن کودکی در مناطق جنگزده یا بحرانزده، به معنای روبهرو شدن او با خطراتی همچون محرومیت از تحصیل، سوءتغذیه و آوارگی است، در مقایسه با کودکی که در مکانی آرام زندگی میکند. این وضعیت نباید عادی شود.»
بر اساس تحقیقاتی که یونیسف در مورد وضعیت کودکان انجام داد، تعداد کودکانی که حقوق آنها نقض شده در سراسر جهان در حال افزایش است.
مرگ و میر کودکان، محرومیت از مکاتب و واکسینهای نجات بخش زندگی و گرسنگی شدید از جمله مسائل عمدهای هستند که در سال ۲۰۲۴ تهدیدات بیشتری را برای زندگی کودکان در مقایسه با هر زمان دیگری ایجاد کردهاند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیمهای کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز بازی تست را آغاز میکنند
-
جهان4 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان حملات هوایی در افغانستان را تایید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: از نظر استراتژیک، سوریه برای امریکا مهم تر از افغانستان است
-
جهان3 روز ago
رویترز: طیاره آذربایجان از اثر فیر سیستم دفاع هوایی روسیه سقوط کرد
-
جهان1 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کار فاز دوم کانال قوشتیپه در شمال کشور ۸۱ درصد پیشرفت کرده است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد