رویداد های اخیر
شهروندان افغان اخراج اجباری مهاجران افغان را نکوهش کردند
اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان با واکنشهای گوناگون روبهرو شده است.
باشندگان ولایتهای بلخ ، جوزجان و سرپل اخراج مهاجران افغان را از پاکستان نکوهش میکنند و از اسلام آباد میخواهند که این روند را متوقف کند و بگذارد که مهاجرین افغان به تدریج از این کشور خارج شوند.
اقدام پاکستان برای اخراج اجباری مهاجران افغان سبب خشم شهروندان کشور شده است. شماری از باشندگان ولایتهای بلخ، سرپل و جوزجان میگویند که پاکستان باید از اخراج اجباری مهاجران خود داری کند و این روند را متوقف کند.
نوید، باشنده بلخ میگوید: «پاکستان با این اقدامش حقوق بین الملل را نقض نموده است، اکنون که مهاجران از پاکستان برمی گردند مردم ما انشالله از آنها قدردانی میکنند.»
از سویهم با فرا رسیدن فصل سرما نگرانی دیگر این است که مهاجران به چالشهای جدی مواجه خواهند شد و آنان نیاز به همکاری دارند.
زیبا امینیان، باشنده بلخ میگوید: «فصل سرما هم نزدیک است و زندگی روبه سختی میرود و از حکومت میخواهیم که به مهاجران رسیدگی نمایند.»
باشندگان ولایت های جوزجان وسرپل میگویند که آنان آماده همکاری با مهاجرین هستند.
غلام سخی فروتن، باشنده سرپل میگوید: «از نهادهای کمک رسان و امارت اسلامی می خواهیم که برای مهاجران کار، لباس، غذا و سرپناه فراهم نماید.»
جمعه خان، باشنده جوزجان میگوید: «اخراج اجباری مهاجران از پاکستان یک عمل غیراسلامی و غیرانسانی است و در مخالفت با فرهنگ همسایهداری قرار دارد، از تمام هم وطنان خود خواهشمندم که دراین شرایط سخت در کنار هموطنان اخراج شده خود قرار بگیرند و از آنها از هر لحاظ حمایت کنند و در کنار شان استاده شوند.»
همزمان با این ریاست مهاجرین ولایت بلخ هم آمادگی خود را برای رسیدگی به مهاجرین برگشت کننده از پاکستان گرفته است.
اسدالله وفا، رییس امور مهاجرین بلخ میگوید: «برای تمام مهاجران که برمیگردند برای شان اطمینان میدهیم که به کشور خود برگردند و امارت اسلامی در خدمت شان است و برای شان زمینه کار و سرپناه را فراهم میکند.»
روند اخراج اجباری مهاجرین با واکنشهای جهانی نیز مواجه شده، از سازمان ملل تا دیگر نهادهای حقوق بشری. همه به صراحت گفته اند که پاکستان باید این روند متوقف کند.
باشندگان ولایتهای حوزه شمال شرق کشور هرچند از برگشت مهاجران افغان از پاکستان استقبال میکنند، اما سیاست پاکستان را در قبال مهاجران نادرست، غیر انسانی و عجولانه میدانند.
عباس، باشنده تخار میگوید: «رفتار وحشیانه که در برابر مهاجران افغان در پاکستان صورت می گیرد و به افغانستان برگشت داده می شوند، امارت اسلامی باید برای عودت کنندگان سرپناه فراهم نماید بخاطریکه افغان هستند و باید به افغانستان برگردند.»
صفان، باشنده تخار میگوید: «فعلن افغانستان در امنیت قرار دارد از مهاجران افغان میخواهم که به کشور خود برگردند.»
باشندگان حوزه شمالشرق از مردم میخواهند مانند رویداد هرات با هماهنگی و اتحاد دست مهاجرین که از پاکستان برگشت میکنند بگیرند تا آنان در وطن خود احساس بیگانگی نداشته باشند.
داود احمدی، باشنده تخار میگوید: «از حکومت فعلی افغانستان خواهشمندیم تا برای مهاجران کار ایجاد بکنند و مردم همانطور که دست زلزله زدگان هرات را گرفتند اکنون زمانش است تا دست مهاجران را بگیرند.»
احمدالله، باشنده تخار میگوید: «پاکستان بالای مهاجران افغان محدودیت وضع کرده است که هنگام بازگشت فقد ۵۰هزار کلدار پاکستانی با خود حمل کرده میتوانند.»
باشندگان ولایتهای کندز و بدخشان هم با استقبال از برگشت مهاجران از حکومت و نهادهای مدد رسان خواهان رسیدگی به مهاجران هستند.
در هرات نیز باشندگان این ولایت نسبت به موج اخراج مهاجران افغان از پاکستان واکنش نشان داده اند، آنها میگویند در شرایط که نیاز است کشورهای همسایه بیشتر با مردم افغانستان باشند و آنها را یاری برسانند، اما برعکس، بحران کنونی در کشور را بیشتر میسازند.
برخی آگاهان هم میگویند روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان بحران انسانی در افغانستان را عمیق تر میسازد، بناء نیاز است تا اداره موقت پاکستان انعطاف نشان دهد و مطابق با کنوانسیونهای بینالمللی با جامعه مهاجر افغان برخورد کند.
دولت پاکستان یک ماه پیش اعلام کرد که مهاجران غیرقانونی را از این کشور اخراج میکند حالا این روند رسماً آغاز شده است.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی در دفاع از افغانها تعلل نمیکند
معاون سیاسی رئیس الوزرا میگوید که امارت اسلامی در دفاع از افغانها تعلل نمیکند و فرمایشات هیچ طرفی را قبول نخواهد کرد.
مولوی عبدالکبیر در یک برنامه در پوهنتون کابل افزوده است که امارت اسلامی در خاک افغانستان به گروههای مسلح اجازه فعالیت نمیدهد و اتهامات نادرست علیه افغانستان، نه تنها سودی ندارد بلکه باعث وخامت روابط و خشونت میشود.
آقای عبدالکبیر در این برنامه همچنان از بازگشایی سفارت عربستان در کابل استقبال کرده است.
او نیز تصریح کرده که امارت اسلامی تسهیلات لازم را برای نهادهای تحصیلی آماده نموده است و اکنون محصلان ضمن تعلیمات عصری، با روحیه دینی تربیت میشوند.
وی علاوه نمود که نظام تحصیلی کشور در روشنایی ارزشهای اسلامی و افغانی کار میکند و تحت تأثیر هیچ جناحی نیست.
رویداد های اخیر
انس حقانی: هیچ متجاوزی بر افغانستان از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت
انس حقانی، یکی از اعضای برجسته امارت اسلامی، به مناسبت چهلوپنجمین سالروز تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان میگوید که افغانها قبل از این نیز «امپراتوریهای مغرور» را شکست داده بودند.
انس حقانی در صفحه ایکس خود نوشته باوجود این شکستها، هیچ متجاوزی از سرنوشت پیشینیان خود عبرت نگرفت و به همین دلیل، متجاوز بعدی نیز شکست خورد.
او افزوده است به نظر میرسد که بعضیها هنوز از تاریخ افغانستان پیام واضح نگرفتهاند.
وی تصریح کرده که افغانها پایان تجاوز نیروهای شوروی سابق به افغانستان را با بهدست آوردن آزادی شاد ساختند، اما بهای سنگینی پرداخته شد و رهروان آن قربانیهای بزرگ، همیشه در حافظه تاریخ بشر باقی خواهند ماند.
رویداد های اخیر
پاکستان حملات هوایی در افغانستان را تایید کرد
بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»
وزارت خارجه پاکستان روز پنجشنبه (۶جدی) تایید کرد که این کشور سه شنبه شب در افغانستان حملات هوایی انجام داده است.
سخنگوی وزارت خارجه این کشور گفته است که پاکستان برای مردمش متحد است.
روزنامه دان نیوز پاکستان به نقل از ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه آن کشور گزارش داد که پاکستان عملیاتی را در مناطق مرزی افغانستان انجام داده است.
بلوچ با بیان اینکه این عملیات مبتنی بر اطلاعات توسط پاکستان در مناطق مرزی افغانستان انجام شده است، افزود: «این عملیات بر اساس تهدید علیه امنیت شهروندان پاکستانی انجام شده است.»
با این حال، این مقام تاکید کرد که پاکستان «همیشه گفتگو در مورد روابط با افغانستان را در اولویت قرار داده است.»
خانم بلوچ تاکید کرد: «ما به تمامیت و حاکمیت افغانستان احترام میگذاریم.»
بلوچ خاطرنشان کرد که نیروهای امنیتی پاکستان و سازمانهای مجری قانون به طور معمول عملیات "علیه گروههای تروریستی در مناطق مرزی" را انجام میدهند. او تاکید کرد: «راهاندازی این عملیاتها با دقت بسیار بالایی انجام میشود."
بلوچ با بیان اینکه حفاظت از شهروندانش اولویت اصلی پاکستان است، تکرار کرد که "تهدیداتی از سوی عناصر تروریستی برای پاکستان و شهروندانش وجود داشت".
بلوچ گفت: «پاکستان به امنیت مردم خود متعهد است.»
واکنش امارت اسلامی
درهمین حال، وزارت خارجه امارت اسلامی افغانستان در واکنش به این حملات، شارژدافیر پاکستان در کابل را احضار کرد.
این وزارت با محکومیت حملات هوایی اخیر نیروهای پاکستانی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا، "یادداشت اعتراضی جدی" را به این دیپلومات پاکستانی تسلیم کرد.
در این یادداشت تاکید شده است که حفاظت از تمامیت ارضی افغانستان "خط سرخ" برای امارت اسلامی است و هشدار داده شده است که چنین اقدامات بی پروا عواقب جدی و گستردهای در پی خواهد داشت.
پاکستان ناوقت روز سه شنبه، حملاتی خوایی را در مناطقی در ولسوالی برمل ولایت پکتیکا راه اندازی کرد که منجر به کشته شدن ۴۶ تن و زخمی شدن شش تن دیگر شد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی5 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان5 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت3 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد