صحت
شمار مبتلایان به امراض ملاریا، کولرا و تبدنگی در ننگرهار افزایش یافته است
مسوولان شفاخانه انتانی ننگرهار میگویند که با گرمشدن هوا شمار مبتلایان به امراض ملاریا، کولرا و تبدنگی در این ولایت افزایش یافته است.
مسوولان در شفاخانه انتانی این ولایت گفتهاند که طی سه ماه گذشته ۲۰ هزار بیمار را تداوی کردهاند.
عبدالشکور عظیمی، رئیس شفاخانه انتانی ننگرهار گفته است: «۱۲ هزار و ۶۰۹ بیمار معاینه لابراتواری، ۶۰۸ مریض معاینه اولتراسوند و ۷۳۷ تن اکسری شدهاند.»
از سویی هم، مریضان که در این شفاخانه تداوی شدهاند از برخورد داکتران و روند تداوی ابراز خرسندی میکنند.
حبیبالله، باشنده ننگرهار با ابراز خوشی گفت: «من زیاد مریض بودم، در این شفاخانه آمدم و بسیار خوب تداوی شدم. از این شفاخانه و کارمندانش زیاد خوشحال هستم.»
مسوولان همچنان تصریح کردهاند که آمار مرگومیر در این شفاخانه اندک است وعرضه خدمات صحی بهگونه رایگان انجام میشود.
صحت
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.
یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامهریزی میکند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.
لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا میدانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»
این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماریهای همهگیر کنار کشیده خواهد شد.
ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.
ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.
ترمپ میگوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمکهای ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامههای صحی داخلی کند.
صحت
کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات
با آنکه روزانه بیش از یکهزار مریض در شفاخانه حوزوی هرات زیر تداوی قرار میگیرند، اما مسوولان در این شفاخانه میگویند میزان مراجعه مریضان نسبت به امکانات کنونی دو برابر است، بناء مشکلات نبود جای و کمبود امکانات وجود دارد.
درحالیکه این شفاخانه ۶۵۰ بستر دارد، اما روزانه به بیش از یکهزار مریض خدمات رسانی میشود. در بخشهای مختلف این شفاخانه در هر بستر دو تن از مریضان زیر تداوی هستند.
داکتران در این شفاخانه میگویند تنها در بخش مراقبتهای ویژه نیاز است تا ۶۵ بستر وجود داشته باشد، درحالیکه حدود ده بستر وجود دارد، همینگونه در بخش هیمودیالیز نیز از هفده دستگاه حدود هشت دستگاه آن فعال می باشد.
مسوولان این شفاخانه میگویند با آنکه روزانه در تمام بخشها روند خدمات رسانی صحی جریان دارد، اما نسبت به میزان بلند مراجعه کنندگان، امکانات کافی وجود ندارد.
برخی باشندگان هرات میگویند بیشتر بخشها به ویژه هیمودیالیز و بخش اطفال این شفاخانه نیاز به امکانات کافی و جای دارد.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تیمهای کریکت افغانستان و زیمبابوی امروز بازی تست را آغاز میکنند
-
جهان4 روز ago
چهارده سرباز پولیس سوریه از سوی نیروهای حکومت پیشین کشته شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پاکستان حملات هوایی در افغانستان را تایید کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: از نظر استراتژیک، سوریه برای امریکا مهم تر از افغانستان است
-
جهان3 روز ago
رویترز: طیاره آذربایجان از اثر فیر سیستم دفاع هوایی روسیه سقوط کرد
-
جهان1 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کار فاز دوم کانال قوشتیپه در شمال کشور ۸۱ درصد پیشرفت کرده است
-
اخبار ساحوی1 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد