تجارت
شرکت بیات پاور برنده جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» شد
شرکت «بیات پاور» با گامهای مستحکم در تسهیل پروژه تولید برق از گاز طبیعی بر قلعه بام آسیا ایستاد و توانست جایزه بزرگ «ایشین پاور۲۰۲۳» که برای بدستآوردن آن پروژههای انرژی از تمام کشورهای آسیایی نامزد بودند را به نام افغانستان کسب کند.
شهر کوالالامپور مالیزیا میزبان اهدای این جایزه بزرگ بوده است.
علی قاسمی، رییس شرکت بیات پاور، میگوید که بیات گروپ یگانه شرکتی است که بالای پروژه تولید برق از گاز طبیعی در افغانستان با ۴۵ توربین انرژی کار میکند که در جهان بی نظیر است.
رییس شرکت بیات پاور شرایط کنونی را فرصت خوب برای سرمایهگذاری در افغانستان میداند.
به گفته آقای قاسمی، افغانستان در چندین دهه اخیر این سطح از صلح و امنیت را تجربه نکرده است.
علی قاسمی در این مورد گفت: «بیات گروپ بزرگترین سرمایهگذاری خصوصی در افغانستان است و در حال حاضر تنها نیروگاه گازی در افغانستان را اداره میکند که تقریباً یک میلیارد کیلووات ساعت تاهنوز تحویل داده است. افغانستان برای سرمایهگذاری آماده است و این سطح از صلح و امنیت را افغانستان در چندین دهه اخیر تجربه نکرده است.»
آقای قاسمی افزود: «افغانستان کشوری است که با ۳ میلیارد نفر احاطه شده و حدود ۴۰ میلیون جمعیت با میانگین سنی ۱۹ سال پتانسیلهای زیادی در آنجا وجود دارد. زمان بسیار خوبی برای پیوستن به ما و سرمایهگذاری به ویژه در بخش انرژی است، زیرا افغانستان دارای منابع عظیمی میباشد.»
ترکیب چشمانداز کسب وکار خلاق، تأمین مالی جسورانه، فناوری نو آورانه و پلان و تطبیق موفقانه پروژه تولید برق از گاز طبیعی معیار کسب این جایزه بزرگ آسیایی بود که شرکت «بیات پاور» آن را برآورده کرده است.
نقیب الله احمدی، سرپرست سفارت افغانستان در مالیزیا اظهار خرسندی کرد که افغانستان با گذشت هر روز پیشرفت میکند. او گفت جای افتخار است که شرکتهای افغانستان همانند شرکتهای بزرگ بین المللی جایزه دریافت کردند.
آقای احمدی افزود که برای شکوفایی کشور، نیاز است تا شب و روز کار شود، زیرا کارها در مقایسه با زمان بیشتر است. به گفته وی، اکنون برای توسعه و آبادی افغانستان بهترین فرصت ایجاد شده است و افغانها باید دست به دست هم بدهند و به گونه مشترک برای آبادی، توسعه و رفاه کشور کار کنند.
سرپرست سفارت افغانستان در مالیزیا از تاجران افغان که در خارج سرمایه گذاری کرده اند خواست تا به کشور برگشته و در آبادی کشور سهم گیرند و در آنجا سرمایه گذاری نمایند. او همچنان از شرکت های بین المللی خواست تا از فرصت های سرمایه گذاری در کشور استفاده نمایند.
آقای احمدی از رهبری بیات پاور و شرکت ترکی ۷۷ برای سرمایه گذاری شان در کشور و انجام کار به گونه معیاری سپاسگزاری کرده پیشرفت و خدمات هرچه بیشتر آنها را آرزو نمود.
در همین حال، شرکت برشنا میگوید که کسب این جایزه بزرگ از سوی شرکت بیات پاور از اهمیت بالای برخوردار است و سکتور خصوصی را بر سرمایهگذاری در افغانستان تشویق میکند.
در عین حال، شرکت برشنا با بیات پاور قرارداد همکاری دارد و این شرکت توزیع و تنظیم برق تولیدشده برق گاز طبیعی بیات پاور را برای دستکم ۲۰۰ هزار خانواده در ولایات جوزجان، سرپل و بلخ تسهیل میکند.
فریدالله شرفمل، رییس هماهنگی سرمایهگذاری شرکت برشنا، گفته است: «بیات پاور پروژهاش را بسیار به شکل موفقانه تطبیق و خوب مدیریت کرده است و همین سبب شده که این جایزه را صاحب شود و جایزه را کسب کند. بنابراین، این جایزه نه تنها به بیات پاور و به شرکت برشنا و به شرکت ۷۷ از اهمیت خاص برخوردار است بلکه این سبب میشود که سکتور خصوصی تشویق شود و در افغانستان سرمایهگذاری کنند.»
قابل ذکر است که نیروگاه بزرگ و منحصر به فرد تبدیل گاز به برق شهر شبرغان ولایت جوزجان، با به کارگیری از توربین زیمنس SGT A-45 نمونه از مشارکت جهانی بیات پاور جهت تأمین نیازمندی انرژی برق در افغانستان است.
بیات پاور با چشمانداز برای کمک به افغانستان در دستیابی به امنیت انرژی و ایجاد مسیری برای خودکفایی انرژی تأسیس شده است.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
تجارت
طی مراحل گمرکی در تورخم از ۵۰۰ لاری در روز به ۱۰ لاری کاهش یافته است
اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان اعلام کرده که طی مراحل گمرکی در گذرگاه تورخم از ۴۰۰ الی ۵۰۰ لاری در روز به ۵ الی ۱۰ لاری کاهش یافته است.
فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنعت سرحد پاکستان این مطلب را در مراسم امضای یک تفاهمنامه با اتاق مشترک تجارت و صنعت پاکستان و افغانستان به منظور توسعه تجارت و همکاریهای دوجانبه بیان کرد.
او گفت که حجم تجارت بین پاکستان و افغانستان از سه میلیارد دالر در سال به ۱ میلیارد دالر کاهش یافته است.
به گفته وی، وضع تعرفه دو درصدی بر موترهای باربری از سوی حکومت ایالت خیبرپختونخوا به هدف توسعه زیربناها، بر تجارت و ترانزیت تاثیر گذاشته است.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی4 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
جهان4 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر1 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت2 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
دونالد ترمپ: تیکتاک ارزش ماندن برای مدتی در امریکا را دارد