رویداد های اخیر
سرپرست سفارت امریکا: واشنگتن به تعامل با امارت اسلامی ادامه خواهد داد
د نیو یومنیترین گزارش داده است که کرن دکر، سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان در گفتگو با این نشریه گفته است، واشنگتن اکنون در موقعیتی قرار دارد که باید «با دقت سیاست عدم به رسمیتشناختن» امارت اسلامی را دنبال کند.
او در این مصاحبه افزوده است که این سیاست نیاز به حفظ «تعادل ظریفی» دارد.
سرپرست سفارت ایالات متحده برای افغانستان همچنین گفته است: «در حالی که طالبان (امارت اسلامی) قدرت را به جای رای با زور گرفتند؛ اما مهم است که راههای برای کمک به میلیونها تنی که به کمکهای عاجل نیاز دارند، جستجو شود».
این نشریه با نشر بخشی از این مصاحبه در گزارشی گفته است: «ایالات متحده نشان میدهد که تمایل بیشتری برای تعامل با طالبان (امارت اسلامی) دارد».
این نشریه نوشته است که خانم دکر در این گفتگو تایید کرد که واشنگتن به تعامل با طالبان (امارت اسلامی) در مورد «مسائل عملگرایانه» ادامه خواهد داد؛ اما کمکهای بشردوستانه و حقوقبشر زمینههای اصلی نگرانی امریکا است.
نشریه «د نیو یومنیترین» همچنین گزارش داده است که به منظور دستیابی به این هدف، خانم دکر و تیم او که در قطر مستقر هستند، جلسات هفتگی با نمایندگان امارت اسلامی در دوحه برگزار میکنند.
در این گزارش آمده است که سرپرست سفارت امریکا برای افغانستان و تیماش، همواره جلسات تلفنی با امارت سلامی برگزار میکنند و هنگام سفر به خاورمیانه و آسیای مرکزی، با مقامهای امارت اسلامی در کابل نیز دیدارهایی داشتهاند.
بر بنیاد این گزارش، یکی از مقامهای سازمانهای غیردولتی بینالمللی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است: «تعامل ضروری است؛ اما ما باید راهی برای ایجاد توازن در تعامل بیابیم. در صورتی که اصول خود را به خطر نیندازیم».
این نشریه با استناد به اظهارات برخی مقامهای ملل متحد و چندین سازمان غیردولتی بینالمللی و محلی نوشته است که اجتناب از امارت اسلامی مسایل اقتصادی و بشردوستانه افغانستان را حل نمیکند.
یک مقام ارشد امریکایی که خواست نامش فاش نشود، در مورد محاسبات دقیقی در پیوند به محوه کمکرسانی و دخالت امارت اسلامی گفته است: «پیچیده است؛ اما این کاری است که باید انجام شود؛ تا این کمکها به مردم افغانستان برسند».
پیش از این، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در نوارصوتی که آن را تلویزیون ملی پخش کرد، تائید کرد که امارت اسلامی بر توزیع کمکهای بشدوستانه در افغانستان دخالت نه، بلکه نظارت دارد.
مجاهد دلیل این نظارت را جلوگیری از «بیعدالتی» در روند توزیع کمکها عنوان کرده بود.
این در حالی است که امار اسلامی پس از برگشت دوباره به قدرت در کشور، حکومتی را شکل دادند که همواره در سطح داخلی، منطقه و جهان با انتقادهای مبنیبر همه شمول نبودن، مورد انتقاد قرار گرفته است و همچنین دروازههای مکاتب بالاتر از صنف ششم و پوهنتونها را به روی دختران و زنان بستند و تا اکنون در این زمینه تغییر سیاست ندادهاند.
رویداد های اخیر
کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت
حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان میگوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتونها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمیتواند آینده روشن داشته باشد.
آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»
کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»
او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتونهای دخترانه بازگشایی شوند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد میکند
خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.
بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.
این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.
همزمان با این نگرانیها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.
او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.
رویداد های اخیر
بلینکن خواستار لغو فوری محدودیتها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد
انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیتها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.
او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتونها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران میتوانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.
او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتونها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»
وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمیتوانند در پوهنتونهای دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.
پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ترمپ: حتی یک پیچ هم نباید در افغانستان به جا میماند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
در دو حادثه ترافیکی در مسیر شاهراه کابل-کندهار بیش از ۱۰۰ تن کشته و زخمی شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
تلویزیون آریانا حق نشر مسابقه نهایی کریکت تست قهرمانی جهان را بهدست آورد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حاکم سوریه: تفاوتهای زیادی بین ما و امارت اسلامی وجود دارد
-
جهان4 روز ago
گزارش: حداقل ۱۰۰ هزار جسد در یک قبر دسته جمعی در سوریه وجود دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان نیروهای دفاع هستهای روسیه در انفجار مسکو کشته شد
-
ورزش4 روز ago
تلویزیون آریانا بار دیگر حق نشر مسابقات لیگ برتر هند را به دست آورد
-
رویداد های اخیر1 روز ago
فعالیت دو شرکت ترانسپورتی به دلیل حوادث ترافیکی تعلیق شد