Connect with us

رویداد های اخیر

ستانکزی: تعلیم دختران حق مشروع آنهاست

منتشر شده

در

معین سیاسی وزارت امور خارجه گفته است که تعلیم دختران حق مشروع آنهاست و امارت اسلامی تلاش می‌کند تا با ایجاد محیطی مناسب درهای تعلیم را به روی آنان هرچه زودتر باز کند.

شیر محمد عباس ستانکزی این مطلب را در دیدار با هیئتی از نمایندگان رسانه‌ها، خبرنگاران و کارشناسان رسانه‌ای جمهوری اسلامی ایران بیان کرده است.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که روز دوشنبه منتشر شد، ستانکزی در این دیدار روابط افغانستان و ایران را به دلیل دین، فرهنگ و عنعنات شکست ناپذیر و ضروری دانست و اضافه کرد که افغانستان و ایران دو کشوری اند که در سطح بین المللی با محدودیت هایی مواجه هستند و نمی توانند آزادانه با همه کشورهای جهان تجارت کنند، بنابراین هر دو کشور می‌توانند تجارت و ترانزیت را بین خود گسترش دهند و با یکدیگر روابط خوب و صادقانه داشته باشند.

آقای ستانکزی گفت که امارت اسلامی خواهان روابط خوب با کشورهای دیگر به شمول همسایگان منطقه و جهان است و به کسی اجازه نمی دهد که از خاک افغانستان علیه کسی دیگر استفاده کند.

وی افزود که اکنون افغانستان با داشتن حکومت مرکزی قوی کاملاً امن است، فساد ریشه کن شده، از کشت خشخاش و قاچاق مواد مخدر جلوگیری شده و معتادان مواد مخدر معالجه شده اند و این روند هنوز ادامه دارد.

او در رابطه به تعلیم دختران گفت که تعلیم دختران حق مشروع آنهاست و تلاش ما در این زمینه ادامه دارد تا با ایجاد محیطی مناسب درها را هر چه زودتر باز کنیم.

او با اشاره به رسانه ها گفت که رسانه های دو کشور می‌توانند با تفاهم مشترک حقایق را درک کنند و تصویر واقعی افغانستان را به مردم جهان از جمله مردم خود ارائه کنند.

به نقل از خبرنامه، هیئت مذکور تعهد کرد که حقایق موجود افغانستان را از طریق رسانه ها با مردم و جامعه جهانی در میان بگذارند.

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است

Published

on

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است. به گفته‌ آنان، سرمایه‌گذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.

مصباح‌ الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»

در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایه‌گذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغ‌های پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت می‌کنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌ها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.

باوجود سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور می‌شود. خواست‌ها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارم‌های ماهی در این ولایت را صدمه زده است

Published

on

فارم داران ماهی در کندهار می‌گویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارم‌ها آسیب ببینند.

محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارم‌داران ماهی در کندهار می‌گوید: «تعداد فارم‌ها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارم‌های غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»

ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آب‌ها یکی از خواست‌های فارم داران ماهی است. آنان می‌گویند که باید از آب‌های جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.

توریالی، فارم دار در کندهار می‌گوید: «خشکسالی فارم‌های ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارم‌داران را صدمه زده است.»

از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمک‌های لازم به فارم داران ماهی خبر می‌دهند.

توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار می‌گوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامه‌های آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»

بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارم‌ها به دست می‌آید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش امارت اسلامی افغانستان به ادعای اخیر وزیر دفاع پاکستان

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد می‌کنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»

Published

on

خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، می‌گوید که امارت اسلامی از پاکستان خواسته‌ است که برای انتقال اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان از بخش‌های مرزی به بخش‌های دیگر افغانستان، ده میلیارد روپیه پاکستانی پرداخت کند.

خواجه آصف روز چهارشنبه (۱۲ جدی) به جیو نیوز گفته است که پاکستان با این درخواست موافقت کرده اما از امارت اسلامی خواسته است ضمانتی ارائه دهند که اعضای تی‌تی‌پی دیگر به پاکستان باز نگردند.  

به گفته خواجه آصف، امارت اسلامی تاکنون به این خواسته پاسخ مثبتی نداده‌اند.

وی تصریح کرد: در این نشست، ملا یعقوب، امیرخان متقی، سراج‌الدین حقانی و ملا شیرین حضور داشتند. به آنان گفتم که اگر تی‌تی‌پی متوقف نشود، ما ناچار به اقدام خواهیم بود و بعد نباید گلایه کنید. شما می‌گویید که آن‌ها را به ولایت‌های غربی منتقل می‌کنید، اما چه ضمانتی هست که بازنگردند؟»

درهمین حال، امارت اسلامی این ادعا وزیر دفاع پاکستان را رد و گفته است که امارت اسلامی چنین خواستی از پاکستان نه کرده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد می‌کنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»

آقای فطرت افزوده است که: «جای تاسف است که مقام‌های پاکستانی نمی‌دانیم بخاطر کدام اهداف چنین ادعاها را می‌کنند.»

این درحالیست که پاکستان دو هفته پیش، ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کرد.

 امارت اسلامی اعلام کرد که در این حمله ۴۶ تن به شمول زنان و کودکان جان باختند، اما رسانه‌های پاکستانی مدعی‌اند که در این حمله اعضای تی‌تی‌پی کشته شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!