Connect with us

رویداد های اخیر

سازمان ملل: افغانستان جزء ۷ کشوری است که با فقر و گرسنگی حاد روبه‌رو است

منتشر شده

در

سازمان غذا و زراعت ملل متحد در گزارش جهانی بحران غذایی‌اش گفته است که افغانستان از جمله هفت کشوری است که شهروندان آن با فقر و گرسنگی حاد روبه‌رو استند.

بربنیاد این گزارش، ۵۷ درصد از گرسنه‌گان در سومالیا بودند، در حالی‌که چنین شرایط شدید در افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن نیز رخ داده است.

در گزارش این سازمان آمده است که برای چهارمین سال پی‌درپی تعداد افرادی که دچار نا امنی حاد اند نیاز به کمک فوری غذایی، تغذیه و معیشت داشتند، افزایش یافته است.

براساس یافته‌های این سازمان حدود ۲۵۸ میلیون تن در ۵۸ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ با ناامنی غذایی حاد سطوح فاز سه تا پنج مواجه بودند.

سازمان ملل و اتحادیه اورپا مشترکا گزارش درمورد مصوونیت غذایی جهان منتشرکرده است براساس این گزارش درسراسر جهان درسال ۲۰۲۲ میلادی ۲۵۸ میلیون تن به دلیل تغییرات اقلیم، اثرات گسترده همه‌ گیری ویروس کرونا و جنگ در اوکراین ۵۷ درصد مردم دنیا از جمله افغنستان را تشکیل میدهد با کمبود مواد غذایی شدید رو به رو اند.

در بخشی ازگزارش مشترک ملل متحد و اتحادیه اورپا آمده است که:«۵۷درصد از گرسنگان در سومالیا بودند، در حالی‌که چنین شرایط شدید در افغانستان، بورکینافاسو، هائیتی، نیجریه، سودان جنوبی و یمن نیز رخ داد. برای چهارمین سال پی‌درپی تعداد افرادی که دچار ناامنی حاد غذایی اند نیاز به کمک فوری غذایی، تغذیه و معیشت داشتند، افزایش یافته است. براساس یافته‌های سازمان غذا و ملل متحد، حدود ۲۵۸ میلیون تن در ۵۸ کشور و منطقه در سال ۲۰۲۲ با ناامنی غذایی حاد مواجه بودند، در حالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۱ در ۵۳ کشور و منطقه، ۱۹۳ میلیون تن بوده است.»

همزمان با این برخی از نهادها کمک‌رسان می‌گویند گرسنگی حاد در افغانستان باعث بحران بشری خواهد شد.

یان اگلند، رییس شورای پناهنده گان ناروی می‌گوید که:«ما واقعا توقع فاجعه بحران بشری بالا را در افغانستان، سودان، یمن و سومالیا را نداشتیم، حالال ببینید سودان که قبلآ هم به کمک‌های بشردوستانه نیاز داشت و اکنون پس از جنگ‌های نظامی حدود ۱۵ تا ۱۶میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.»

در همین برخی از باشنده‌گان کشورمی‌گویند؛ نبود زمینه کار گسترش دامنه فقر و اقتصاد ضعیف سبب شده برخی‌ها از سه وعده غذایی به یک وعده غذایی هم دسترسی نداشته باشند.

برخی از آگاهان اقتصادی می‌گویند؛ هرچند کمک‌های بشردوستانه میتواند مشکلات اقتصادی کوتاه مدت را از بین ببرد، اما برای از بین بردن مشکلات اثتصادی درازمدت نیاز است تا پروژه‌های اقتصادی و انکشافی از سوی جامعه جهانی در کشور آغاز شود.

براساس آمار سازمان ملل متحد در حال حاضر ۲۸ میلیون تن در افغانستان به کمک‌های بشری نیاز دارند و از این میان حدود هفده میلیون تن با گرسنگی حاد روبه رو اند.

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: امارت اسلامی از احمد الشرع یاد بگیرد

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، گفته است که امارت اسلامی در مورد اینکه چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندد، از احمد الشرع، رهبر هیئت تحریر شام یاد بگیرد.

او در صفحه ایکس خود امروز (شنبه) خاطرنشان کرد که جایزه امریکا برای بازداشت احمد الشرع حذف می‌شود.

خلیلزاد گفت : «دیگران در شرایط مشابه می توانند از احمد الشرع یاد بگیرند که چگونه به جریان اصلی نظام بین المللی بپیوندند. آیا طالبان (امارت اسلامی) متوجه هستند؟»

احمد الشرع که در حال حاضر عملا رهبری سوریه را در اختیار گرفته، گفته است که تفاوت‌های زیادی بین آنها و امارت اسلامی وجود دارد.

او گفته است که جلو آموزش زنان و دختران را نخواهد گرفت، به حقوق اقلیت‌ها احترام می‌گذارد و یک روند سیاسی همه شمول را به راه می‌اندازد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!