رویداد های اخیر
روسای جمهور روسیه و تاجکستان درباره افغانستان گفتگو کردند

کاخ کرملین میگوید که رهبران روسیه و تاجکستان در پیوند به تحولات افغانستان گفتگوی تیلیفونی کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تاس روسیه سران دو کشور در پیوند به تحولات نگران کننده افغانستان و وضعیت مرزهای تاجکستان صحبت کردهاند.
بر اساس اعلامیه کرملین، گفتگوی تیلیفونی پوتین و رحمان به درخواست رئیس جمهور تاجکستان صورت گرفته است.
در این اعلامیه آمده است:”روسای جمهور در مورد تحولات افغانستان و فعالیتهای اخیر گروه های تروریستی در خاک افغانستان، تبادل نظر کردند.”
دراین گفتگو همچنان تأیید شد که آژانسهای مربوطه روسیه و تاجکستان به همکاری برای تأمین امنیت در مرز تاجکستان و افغانستان ادامه خواهند داد.
هرچند در این بیانیه جزئیات بیشتر داده نشده، اما گفته شده است که قرار است نگرانیهای امنیتی تاجکستان در نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی بررسی شود.
این نشست در ۱۶ می با میزبانی روسیه برگزار شود.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از گشایش مکاتب دخترانه درآینده نزدیک خبر داد

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که مکاتب دخترانه به زودی بازگشایی میشود.
آقای مجاهد که روز گذشته (یک شنبه ۲۵ثور) با خبرنگاران در کابل صحبت میکرد گفت:” پیشرفتهای خوبی در قسمت نشست علمای کشور در ارتباط به بازگشایی مکاتب دخترانه و دیگر مسایل بزرگ سیاسی صورت گرفته و در آینده نزدیک مکاتب دخترانه بازگشایی میشود.”
وی بیان داشت در این نشست سران اقوام و متنفذین کشور حضور خواهد داشت و اجندای آن بحثهای کلان سیاسی امنیتی و مسایل مهم اجتماعی میباشد.
آقای مجاهد گفت:” مشورههای علما در قسمت بازگشایی مکاتب دخترانه جریان دارد پیشرفتهای خواهد آمد عنقریب دروازههای مکاتب باز میگردد”.
این درحالی است که انس حقانی عضو ارشد امارت اسلامی اخیرأ گفته بود که جهت بازگشایی مکاتب دخترانه در کشور نشست علمای دین برگزار میشود.
با تسلط مجدد امارت اسلامی در افغانستان دروازه مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در سراسر کشور ازسوی امارت اسلامی مسدود مانده است.
مسدود ماندن مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در کشور با واکنشهای تند ملی و بینالمللی مواجه شده و جهانیان همواره از امارت اسلامی خواسته که دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی کنند.
مقامها در وزارت معارف امارت اسلامی گفته اند که در چهارچوب اصول اسلامی در آینده نزدیک دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی میکنند.
شهروندان کشور هم انتظار دارند که امارت اسلامی نباید میلیونها متعلم دختر را که از رفتن به مکتب محروم مانده است در انتظار نگهدارند.
بحث مکاتب دخترانه یکی از بحثهای جنجالی در محافل سیاسی نیز بوده است و آگاهان باور دارند که باز شدن مکاتب دخترانه میتواند راه را برای تعامل جهان با امارت اسلامی نیز باز کند.
رویداد های اخیر
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند

ولادمیر نوروف، وزیر موقت امور خارجه ازبکستان گفته است که قرار است، تاشکنت یک کنفرانس بزرگ بینالمللی را در باره افغانستان در اواخر ماه جولای میزبانی کند.
آقای نوروف میگوید، هدف از این کنفرانس تمرکز کلیدی روی مسایل امنیتی، ثبات سیاسی و توسعه اجتماعی-اقتصادی منطقه خواهد بود.
آقای نوروف اضافه نمودند:” بدبختانه در این اواخر ما شاهد کاهش توجه جامعه جهانی در مورد وضعیت افغانستان هستیم. در حین حال، بحران شدید اقتصادی و وضعیت ناگوار بشری در این کشور امنیت و ثبات منطقوی را تهدید میکند.”
شبکه خبر رسانی تاشکنت به نقل از نوروف گزارش میدهد که وی معتقد است که جامعه جهانی باید در مورد حال و آینده افغانستان مسولیت پذیر باشد و باید کمکهای مستمر خود را برای حل مشکل این کشور ادامه دهد.
رویداد های اخیر
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست

امارت اسلامی از کشورهای همسایه افغانستان میخواهد که با امارت اسلامی وارد یک تعامل دو جانبه شوند تا برخی مشکلات مشترک با هماهنگی بیشتر حل شود.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید که موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست و کشورهای که در مورد ساختار سیاسی افغانستان ملاحظه دارند بهتر است که در مورد همکاری های مشترک وگسترش روابط تجارتی کار کنند.
آگاهان سیاسی اما تعامل افغانستان را برای رسیدن به مشروعیت جهانی یک نیاز میدانند.
دست کم ۹ ماه از روی کار آمدن امارت اسلامی میگذرد، اما کشورها به خصوص همسایههای افغانستان همچنان خواستهای یک جانبه دارند.
امارت اسلامی هم روابط با همسایهها را پر اهمیت میداند از کشورهای همسایه میخواهد که روی گسترش روابط با کابل کار کنند تا به مشکلات به گونهای مشترک رسیدگی شود.
به گفته مقامهای امارت اسلامی، موضوعات داخلی مربوط به دولت و مردم افغانستان است و روی مشورههای کشورها هم غور خواهند کرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گفت:”کشورهای همسایه باید این اطمینان را حاصل کنند که از خاک افغانستان هیچ تهدید برای شان واقع نیست و موضوعات داخلی مربوط داخل افغانستان میشود و گفتههای کشورها هم در حد یک مشوره باشد ما روی آن غور خواهیم کرد.”
تشکیل حکومت فراگیر یکی از شرطهای کلیدی جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت سرپرست افغانستان است.
آنچه که به باور آگاهان، تا کنون دولت سرپرست افغانستان نتوانسته قناعت جامعه جهانی و کشورهای منطقه را بر آورده سازد.
همین گونه برخی دیگر آگاهان میگویند؛ در تعامل سیاسی، ایجاد روابط اقتصادی و دیپلوماتیک دوجانبه با کشورها برای امارت اسلامی یک نیاز اساسی است.
هرچند تا کنون به گونه رسمی هیچ کشوری نگفته که امارت اسلامی را به رسمیت می شناسد اما در حال حاضر نمایندگیهای سیاسی افغانستان در کشورهای پاکستان، ایران، ترکیه، روسیه، ازبیکستان و چین روابط شان با کابل برقرار و از همین جا دستور میگیرند.
-
علم و تکنالوژی4 روز پیش
تولید اولین موتر برقی تویوتا در جاپان
-
جهان4 روز پیش
اوکراین: از ابتدای جنگ بیش از ۲۶هزار نظامی روس کشته شدهاند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سفیر امریکا: چرخبالهای دولت سابق افغانستان را به امارت اسلامی نمیدهیم
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
وزیران خارجه هفت اقتصاد بزرگ جهان محدودیتهای اخیر بر زنان افغان را محکوم کردند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد
-
تجارت4 روز پیش
صادرات گاز روسیه از طریق اوکراین به اروپا ۲۵ درصد کاهش یافته
-
کوید۱۹4 روز پیش
ثبت اولین مورد ویروس کووید-۱۹ و وضع قرنطین در کوریای شمالی
-
کوید۱۹3 روز پیش
کوریایی شمالی اولین موارد مرگ ناشی از ابتلا به کرونا را ثبت کرد