صحت
روز جهانی شستن دستها؛ مسوولان: بیش از ۳.۵ میلیون کودک در سال گذشته مبتلا به اسهال شدند
مسوولان وزارت صحت عامه به مناسبت روز جهانی شستن دستها میگویند که شستن دستها با آب و صابون میتواند از شیوع امراض کشنده و خطرناک به ویژه در نزد کودکان جلوگیری کند.
مسوولان این وزارت طی نشستی در کابل امروز (یکشنبه، ۱۵ اکتوبر) که مصادف به روز جهانی شستن دستها است، گفتند که در سال ۱۴۰۱ بیش از ۳.۵ میلیون کودک به اسهالات و نزدیک به دو نیم میلیون تن دیگر به سینهوبغل مبتلا شدند که یکی از عوامل بارز آن عدم مراعات حفظ الصحه دانسته میشود.
ببرک زخمی، نماینده وزارت صحت عامه، در این مورد گفت: «براساس آمار صحت عامه، بیش از سه و نیم میلیون کودک در سال ۱۴۰۱ به اسهالات و نزدیک به دو نیم میلیون طفل به سینهوبغل مبتلا شدند.»
از سویی هم، مسوولان وزارتهای معارف، احیا و انکشاف دهات در این مراسم تاکید کردهاند که این مورد باید از سوی عالمان دین، استادان مکاتب و مدارس در سراسر کشور به ویژه در مناطق دور افتاده به شهروندان آگاهی داده شود.
در همین حال، کمپاین محو کرم امعا (روده) نیز امروز در مکاتب و مدارس سراسر کشور آغاز شد.
مسوولان وزارت معارف گفتهاند که این کمپاین ۱۰ روز دوام خواهد داشت و متعلمین از صنف اول الی دوازدهم دوای ضد این کرم را دریافت خواهند کرد.
صحت
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.
یک منبع آگاه به رویترز گفته است که تیم انتقال دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا، برای خروج عاجل این کشور از سازمان صحت جهانی برنامهریزی میکند. ترمپ چندین منتقد این سازمان را برای مناصب بالا در بخش صحت عمومی امریکا نامزد کرده است.
لارنس گوستین، استاد صحت جهانی در پوهنتون جورج تاون به این خبرگزاری گفت: «من کاملا میدانم که او [ترمپ] قصد دارد در روز اول یا در اولین روزهای حکومتش از سازمان [صحت جهانی] خارج شود.»
این طرح که با انتقاد ترمپ از سازمان صحت جهانی مطابقت دارد، تغییری چشمگیر در سیاست ایالات متحده در حوزه صحت بین المللی به وجود خواهد آورد و واشنگتن از مبارزه کشورها با بیماریهای همهگیر کنار کشیده خواهد شد.
ترمپ چندین منتقد این سازمان را در حوزه صحت در حکومت خود تعیین کرده است. یکی از آنان رابرت اف کندی جونیور، یک منتقد به واکسین است که به عنوان وزیر صحت ایالات متحده نامزد شده است.
ترمپ روند خروج یک ساله از سازمان صحت جهانی را در سال ۲۰۲۰ آغاز کرد اما شش ماه بعد جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، این تصمیم را تغییر داد.
ترمپ میگوید سازمان صحت نتوانسته است چین را در مورد شیوع زودهنگام کووید-۱۹ مسئول بداند. او بارها سازمان صحت جهانی را دست نشانده چین خوانده و قول داده است که کمکهای ایالات متحده به این سازمان را صرف برنامههای صحی داخلی کند.
صحت
کمبود امکانات در شفاخانه حوزوی هرات
با آنکه روزانه بیش از یکهزار مریض در شفاخانه حوزوی هرات زیر تداوی قرار میگیرند، اما مسوولان در این شفاخانه میگویند میزان مراجعه مریضان نسبت به امکانات کنونی دو برابر است، بناء مشکلات نبود جای و کمبود امکانات وجود دارد.
درحالیکه این شفاخانه ۶۵۰ بستر دارد، اما روزانه به بیش از یکهزار مریض خدمات رسانی میشود. در بخشهای مختلف این شفاخانه در هر بستر دو تن از مریضان زیر تداوی هستند.
داکتران در این شفاخانه میگویند تنها در بخش مراقبتهای ویژه نیاز است تا ۶۵ بستر وجود داشته باشد، درحالیکه حدود ده بستر وجود دارد، همینگونه در بخش هیمودیالیز نیز از هفده دستگاه حدود هشت دستگاه آن فعال می باشد.
مسوولان این شفاخانه میگویند با آنکه روزانه در تمام بخشها روند خدمات رسانی صحی جریان دارد، اما نسبت به میزان بلند مراجعه کنندگان، امکانات کافی وجود ندارد.
برخی باشندگان هرات میگویند بیشتر بخشها به ویژه هیمودیالیز و بخش اطفال این شفاخانه نیاز به امکانات کافی و جای دارد.
صحت
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
سازمان داکتران بدون مرز هشدار داده است که تصمیم امارت اسلامی مبنی بر ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی در افغانستان عواقب گستردهای برای سلامت زنان در کشور خواهد داشت.
این سازمان در بیانیهای روز جمعه گفت که تعداد کارکنان مراقبتهای صحی زن در افغانستان از قبل ناکافی است و اقدام جدید، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود مینماید و خطرات جدی برای ارائه خدمات در آینده ایجاد میکند.
میکائیل لی پیه، نماینده سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفت: «هیچ سیستم مراقبت صحی بدون کارکنان زن تحصیل کرده وجود ندارد. بیش از ۵۰ درصد کدر طبی ما زن هستند. تصمیم ممنوعیت آموزش زنان در انستیتوتهای طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
این سازمان تاکید کرد که نیازهای طبی در افغانستان بسیار زیاد است و کدر طبی زن باید برای رسیدگی به این نیازها آموزش ببینند.
لی پیه گفت: «اگر هیچ دختری نتواند در مکاتب متوسطه درس بخواند و هیچ زنی نتواند در پوهنتونها یا انستیتوتهای طبی تحصیل کند، کارکنان صحی زن در آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت؟ برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیت ها ارائه شود.»
اخیراً گزارشهایی منتشر شده است که رهبر امارت اسلامی دستور بسته شدن انستیتوتهای طبی به روی زنان را صادر کرده است. امارت اسلامی هنوز به طور رسمی در این مورد اظهار نظر نکرده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ترمپ: رها کردن تجهیزات نظامی در افغانستان وحشتناک بود، اردو را بازسازی میکنیم
-
اخبار ساحوی5 روز ago
واکنش پاکستان به سخنان یک مقام امریکایی درباره توانایی موشکی آن کشور
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت دفاع: امارت اسلامی حملات بزدلانه پاکستان در پکتیکا را بیپاسخ نخواهد گذاشت
-
جهان5 روز ago
رویدار ترافیکی مرگبار در برازیل جان ۳۰ نفر را گرفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ادارۀ بینالمللی مهاجرت برای ادامه حمایت از افغانها به ۵۰۰ میلیون دالر نیاز دارد
-
صحت3 روز ago
تیم انتقال ترمپ در حال برنامهریزی برای خروج امریکا از سازمان صحت جهانی است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
مشاور امنیت ملی قصر سفید: ایران تضعیف شده میتواند به دنبال سلاح هستهای باشد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
دور جدید واکسین پولیو در کشور آغاز میشود