Connect with us

رویداد های اخیر

روز جهانی آزادی مطبوعات؛ امارت اسلامی بر حمایت از رسانه‌ها تاکید کرد

منتشر شده

در

به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات، امارت اسلامی افغانستان روز چهارشنبه (۱۳ثور) می‌گوید که از رسانه‌ها حمایت می‌کند و این روز را برای رسانه‌ها باارزش میداند.

بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که امروز روز جهانی آزادی مطبوعات است، آنرا برای رسانه ها باارزش میدانیم

وی در رشته از تویت‌های نگاشته است که:«رسانه‌ها میتوانند در پرتو منافع ملی و اصول اسلامی در راستای تنویر اذهان عامه و وساطت میان مردم ونظام ممد واقع شوند.»

بلال کریمی در ادامه افزوده است که امارت اسلامی از «رسانه‌های متعهد حمایت می‌کند و آنها را به تعهد بیشتر و فعالیت بهتر در میدان رسانه‌ای فرامیخواند.»

درهمین حال، سازمان ملل دریک اعلامیه‌ای به مناسبت روز جهانی مطبوعات گفته است که در حالی که جهان روز جهانی مطبوعات را تجليل می‌کند رسانه‌ها در افغانستان با مشکالت مواجه هستند.

دراین اعلامیه، سازمان ملل متحد نگرانی جدی خود را نسبت به آینده رسانه‌های افغانستان ابراز کرده و گفته است که خبرنگاران مجبور به کار در فضای تهدید آمیز و ترس در میان افزایش محدودیت‌ها توسط مقامات حاکم هستند.

در اعلامیه آمده است که از آگست ۲۰۲۱، تعداد زیادی از متخصصین رسانه‌ای از افغانستان فرار نموده اند و این بخش تحت تاثیر بحران اقتصادی کشور قرار گرفته است. «تعداد زیادی از رسانه‌ها بسته شده اند و خبرنگاران زن به طور نامتناسبی تحت تأثیر محدودیت‌های اضافی قرار گرفته اند که توانایی شان را در انجام کارهای شان تقریباً از بین برده است.»

در اعلامیه همچنان آمده است که یوناما موارد متعددی از نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ها توسط مقامات حاکم را در ۱۸ ماه گذشته مستند کرده است.

اعلامیه افزوده است که :«دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه، بدرفتاری و تهدید به عنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان به کار گرفته شده است.»

افغانستان در سال ۲۰۲۲ در فهرست جهانی آزادی مطبوعات خبرنگاران بدون مرز (RSF) از ۱۸۰ کشور در رده ۱۵۶ قرار گرفت که نسبت به رده ۱۲۲ خود در سال ۲۰۲۰ نزول کرده است.

پاتریشیا مک فلیپس، رییس یونسکو در افغانستان می‌گوید:«افغانستان در حال عبور از یک مرحله حیاتی است ومردم افغانستان مستحق دسترسی به معلومات دقیق، تازه، قابل اطمینان و بی طرف هستند. ما از مقامات حاکم می خواهیم که از آزادی مطبوعات حمایت کنند و اجازه دهند که خبرنگاران بدون ترس از توقیف معلومات را گزارش دهند.»

مقام‌های وزارت اطلاعات و فرهنگ در مراسم بزرگداشت از این روز می‌گویند که امارت اسلامی متعهد به حمایت از رسانه‌ها است و تلاش می‌شود تا به مشکلات رسانه‌ها وخبرنگاران رسیدگی صورت بگیرد.

از سوی هم مسوولان اتحادیه ملی ژورنالیستان آزاد افغانستان می‌گویند در یک سال گذشته ۱۲۳مورد خشونت از سوی مسوولین امنیتی علیه خبرنگاران به ثبت رسیده و ۱۰رسانه به دلیل مشکلات اقتصادی مسدود شده است.

درهمین حال، کمیته مصوونیت خبرنگاران نیز از روز جهانی آزادی بیان بزرگداشت کرد. شرکت کنندگان در این برنامه از عدم دسترسی به اطلاعات انتقاد می‌کنند و می‌گویند که باید کمیته‌های مشترک مانند کمیته دسترسی به اطلاعات و همچنان کمیته رسیدگی به تخطی رسانه‌ای میان رسانه‌ها و حکومت فعال شود.

مسوولان وزارت اطلاعات ‌وفرهنگ می‌گویند کمیسیون تخطی رسانه‌ها به فعالیتش آغاز کرده و ‌این ‌وزارت در تلاش تقویت این کمیسیون است.

سوم می درتقویم‌ جهانی برابر می‌شود با روزجهانی آزادی مطبوعات که از سوی سازمان فرهنگی یونسکو سازمان ملل متحد در سال ۱۹۹۳به این نام مسمی شده است از این روز در افغانستان در حالی بزرگداشت می‌شود که بر بنیاد آمارها پس از تحولات سیاسی سال ۲۰۲۱ در حدود ۲۲۵ رسانه مسدود شده و از دوازده هزار کارمند رسانه، یک هزار آن افغانستان را ترک کرده و نیز هفت هزار تن کارخود را از دست داده است که از این میان ۲۸۰۰ تن آنان را زنان شکلیل میدهد و در حال حاضر تنها ۵۰۰ خانم در رسانه‌های افغانستان به کارمشغول اند.

رویداد های اخیر

کرزی: افغانستان بدون تعلیم دختران آینده روشن نخواهد داشت

Published

on

حامد کرزی، رئیس ‌جمهور پیشین افغانستان می‌گوید که درخواست دختران افغان برای بازگشایی مکاتب و پوهنتون‌ها حق اساسی آنان است و افزوده است که افغانستان بدون تعلیم دختران نمی‌تواند آینده روشن داشته باشد.

آقای کرزی در صفحه ایکس خود نوشته است: «خواسته و صدای دختران کشور ما برای علم و دانش، صدای برحق و برای افغانستان آباد است.»

کرزی تصریح کرده است: «توانمندسازی جوانان (دختران و پسران) تنها راه خودکفایی، رهایی از فقر، توسعه و شکوفایی جامعه است.»

او تاکید نموده که تعلیم برای شکوفایی و انکشاف افغانستان حیاتی بوده و ابراز امیدواری کرده است که هرچه زودتر درهای مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه بازگشایی شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی برای حل و فصل حقوق متقاعدین، محاکم ویژه ایجاد می‌کند

Published

on

خبرگزاری باختر گزارش داده است که مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی فرمان ایجاد محاکم ویژه را برای حل وفصل حقوق متقاعدین صادر کرده است.

بر بنیاد این فرمان، محاکم باید حقوق متقاعدین را بر اساس شرع و قانون تایید و اجرا کنند.

این در حالیست که متقاعدین همواره از تاخیر در پرداخت حقوق شان ابراز نگرانی کرده و گفته اند که مشکلات اقتصادی شان در حال افزایش است.

همزمان با این نگرانی‌ها، رهبر امارت اسلامی در اوایل سال جاری وضع پول تقاعد از معاشات کارمندان ادارات دولتی را ممنوع کرد.

او همچنان خواستار ارایه معلومات در مورد مدت خدمت کارمندان و مجموع پول وضع شده از معاشات شان زیر نام تقاعد گردیده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن خواستار لغو فوری محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان در افغانستان شد

Published

on

انتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده امریکا از امارت اسلامی افغانستان خواسته است تا فوراً محدودیت‌ها بر آموزش و کار زنان را لغو کند.

او در صفحه ایکس خود به مناسبت دوسالگی ممنوعیت آموزش زنان در پوهنتون‌ها و کار زنان در انجوها گفته است که زنان و دختران می‌توانند باعث تقویت ثبات و رفاه در افغانستان شوند.

او گفت: «دو سال است که طالبان (امارت اسلامی) زنان و دختران را از پوهنتون‌ها و زنان افغان را از کار در انجوها منع کرده اند. زنان و دختران افغان محور اصلی رسیدن به یک افغانستان با ثبات تر، صلح آمیزتر و مرفه تر هستند. ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم که فورا این فرمان ها را لغو کنند.»

وزارت تحصیلات عالی در سال ۱۴۰۱ اعلام کرده بود که زنان و دختران «تا اطلاع ثانوی» نمی‌توانند در پوهنتون‌های دولتی و خصوصی به تحصیل خود ادامه دهند.

پیش از این، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم در مکاتب تعلیق شده بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!