رویداد های اخیر
راشد خان از کاپیتانی تیم کرکت ۲۰ آورهای افغانستان استفعا کرد
راشدخان آرمان، ستاره کرکت افغانستان به عنوان کاپیتان افغانستان در مسابقات جام جهانی ۲۰ آوره از مقام اش استعفا کرد و محمد نبی جانشین او شد.
به اساس گزارشها راشد خان در اعتراض به تصمیم کرکت بورد افغانستان مبنی بر اعلام کردن فهرست بازیکنان کشور برای مسابقات جام جهانی ۲۰ آوره، از کاپیتانی تیم ملی استعفا نمود.
راشد خان در این باره گفته"من به عنوان کاپیتان و مسوول در قبال ملت، این حق را برای خود محفوظ میدارم که بخشی از تیم منتخب باشم. کمیته انتخاب و ACB رضایت من را برای تیمی که توسط مطبوعات ACB [کرکت بورد افغانستان] اعلام شده، دریافت نکرده است. من تصمیم میگیرم که فوراً از سمت کاپیتان تیم T20 افغانستان کنار بروم. بازی برای افغانستان همیشه برای من افتخارآمیز است."
قبل از این راشد خان رسما به عنوان کاپیتان کشور در بازیهای ۲۰ آوره جام جهانی معرفی شده بود.
کرکت بورد کشور تاکنون در این باره چیزی نگفته است.
این در حالی است که فهرست بازیکنان ملی پوش کشور برای بازیهای جام جهانی ۲۰ آوره کرکت اعلام شد که قرار است این مسابقات از ۱۷ اکتوبر تا ۱۴ نوامبر در کشورهای عمان و امارات متحده عربی میزبانی شود.
تیم ملی افغانستان در این بازیها به عنوان یکی از اعضای اصلی شورای بین المللی کرکت، حضور خواهد یافت.
رویداد های اخیر
وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است
مسوولان وزارت زراعت و مالداری میگویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایهگذاری شده است. به گفته آنان، سرمایهگذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر میشود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.
مصباح الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»
در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایهگذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.
میرویس حاجیزاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغهای پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت میکنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»
از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایهگذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایهگذاریها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.
باوجود سرمایهگذاریها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور میشود. خواستها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.
رویداد های اخیر
کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارمهای ماهی در این ولایت را صدمه زده است
فارم داران ماهی در کندهار میگویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارمها آسیب ببینند.
محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارمداران ماهی در کندهار میگوید: «تعداد فارمها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارمهای غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»
ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آبها یکی از خواستهای فارم داران ماهی است. آنان میگویند که باید از آبهای جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.
توریالی، فارم دار در کندهار میگوید: «خشکسالی فارمهای ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارمداران را صدمه زده است.»
از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمکهای لازم به فارم داران ماهی خبر میدهند.
توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار میگوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامههای آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»
بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارمها به دست میآید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور میشود.
رویداد های اخیر
واکنش امارت اسلامی افغانستان به ادعای اخیر وزیر دفاع پاکستان
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد میکنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»
خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، میگوید که امارت اسلامی از پاکستان خواسته است که برای انتقال اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان از بخشهای مرزی به بخشهای دیگر افغانستان، ده میلیارد روپیه پاکستانی پرداخت کند.
خواجه آصف روز چهارشنبه (۱۲ جدی) به جیو نیوز گفته است که پاکستان با این درخواست موافقت کرده اما از امارت اسلامی خواسته است ضمانتی ارائه دهند که اعضای تیتیپی دیگر به پاکستان باز نگردند.
به گفته خواجه آصف، امارت اسلامی تاکنون به این خواسته پاسخ مثبتی ندادهاند.
وی تصریح کرد: در این نشست، ملا یعقوب، امیرخان متقی، سراجالدین حقانی و ملا شیرین حضور داشتند. به آنان گفتم که اگر تیتیپی متوقف نشود، ما ناچار به اقدام خواهیم بود و بعد نباید گلایه کنید. شما میگویید که آنها را به ولایتهای غربی منتقل میکنید، اما چه ضمانتی هست که بازنگردند؟»
درهمین حال، امارت اسلامی این ادعا وزیر دفاع پاکستان را رد و گفته است که امارت اسلامی چنین خواستی از پاکستان نه کرده است.
حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی در پیامی صوتی به آریانانیوز گفته است که: «ما این ادعا را رد میکنیم. امارت اسلامی هم چنین یک خواستی از پاکستان نه کرده است.»
آقای فطرت افزوده است که: «جای تاسف است که مقامهای پاکستانی نمیدانیم بخاطر کدام اهداف چنین ادعاها را میکنند.»
این درحالیست که پاکستان دو هفته پیش، ولسوالی برمل ولایت پکتیکا را بمباران کرد.
امارت اسلامی اعلام کرد که در این حمله ۴۶ تن به شمول زنان و کودکان جان باختند، اما رسانههای پاکستانی مدعیاند که در این حمله اعضای تیتیپی کشته شدند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان5 روز ago
سقوط طیاره مسافربری در کوریای جنوبی ۶۲ کشته برجا گذاشت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
یک قوماندان پولیس ایران در حمله انتحاری کشته شد
-
جهان2 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی2 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند