اخبار ویژه
دیدبان شفافیت افغانستان گزارشی در مورد فساد در شورای کرکت منتشر کرد

دیدبان شفافیت افغانستان از وجود فساد گسترده در هیات رهبری کرکت «کرکت بورد» کشور خبر میدهد.
به گفته این نهاد کرکت بورد افغانستان فاقد شفافیت و حسابدهی و طرزالعملهای لازم برای جلوگیری از فساد است.
یافته های تحقیق این نهاد نشان میدهد که روند استخدام در کرکت بورد افغانستان سوال بر انگیز است.
همچنان یافته های دیدبان شفافیت نشان میدهد که علی رغم دریافت کمک های بین المللی برای ترویج کرکت در میان زنان، کرکت بورد نتوانسته است زیرساخت های فیزیکی لازم را برای بازی زنان فراهم کند.
دیدبان شفافیت گفته است که این تحقیق چندین ماه را در بر گرفته است زیرا کرکت افغانستان تمایلی برای ارایه معلومات مهم به گروه تحقیق نداشته است. از این رو کمیسیون حق دسترسی به اطلاعات در این مورد مداخله کرده است.
سید اکرام افضلی مدیر اجرایی دیدبان شفافیت افغانستان گفته است: “کرکت بورد افغانستان با چندین مشکل مدیریتی مواجه است؛ اولین و مهم ترین مساله سیاسی شدن روند استخدام در شورای رهبری این نهاد و تغییرات مکرر بیش از حد در سطح اجرایی آن است.”
در این گزارش به نقل از افضلی گفته است: “رییس جمهوری افغانستان که حق انتصاب رییس هیات مدیره را دارد، نتوانسته است شفافیت و پاسخگویی را نسبت به تغییرات رهبری در هیات مدیره حفظ کند و هرگز دلایل تغییر در رهبری را ارایه کرده است.”
بر اساس دیدبان شفافیت، رییس جمهوری در جریان شش سال گذشته چهار بار رهبر کرکت بورد را تغییر داده است و هیچ کدام از رییس های آن به جز متهم شدن به فساد سوابق خوبی از خود به جای نگذاشته اند.
در این گزارش آمده است: “علاوه بر این، دولت هیچگونه ارزیابی عملکردی از اعضای هیات مدیره یا بعد از هر یک از این تغییرات انجام نداده است.”
دیدبان شفافیت گفته است که در کشورهای دیگر رهبری کرکت توسط انتخابات برای سه تا پنج سال انتخاب میشوند.
این نهاد افزوده است که افغانستان نیاز به آوردن اصلاحات در کرکت بورد دارد.
در همین حال این نهاد از رییس جمهوری خواسته است که قانون کرکت بورد را تعدیل کند و برای اعضای این شورا دوره تصدی تعیین کند و روند استخدام در شورای رهبری این نهاد را نیز شرح دهد.
اخبار ویژه
خلیلزاد با مقامهای ترکی در مورد نشست استانبول گفتگو کرد

سفارت ایالات متحده امریکا در ترکیه روز گذشته (سه شنبه، ۱۰ حمل) گفته است که زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، سفر چهار روزه خود را روی روند صلح افغانستان به ترکیه به پایان رسانده است.
سفارت امریکا در ترکیه در یک اعلامیه گفته است که “نشست استانبول با مذاکره کنندهگان افغان کمک خواهد کرد تا تلاشهای خود را برای ختم جنگ و رسیدن به یک راه حل سیاسی و تامین آتش بس دایمی سرعت ببخشند.”
این اعلامیه افزوده است که نشست استانبول روند صلح دوحه را تکمیل خواهد کرد.
این در حالی است خلیلزاد از چند روز به اینسو در ترکیه بود و مقامهای آن کشور در مورد روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.
بر اساس این اعلامیه، مقامها امریکایی و ترکی در مورد آجندا، زمان و اهداف نشست استانبول با هم مشوره کرده اند.
اعلامیه افزوده است که ” آنها موافقه کرده اند که نشست به رهبری و مالکیت افغانها و با حمایت مقامهای ارشد جامعه جهانی، بهترین وسیله برای تسریع روند صلح افغانستان است.”
در اعلامیه آمده است که ” از طرفهای افغان نیز خواسته خواهد شد تا در این نشست شرکت کنند.”
این در حالی است که عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه ملی، هفته گذشته گفته بود که او توقع میکند تا نشست استانبول باعث پیشرفت در گفتگوهای صلح افغانستان شود تا زمینه برای راه یک حل سیاسی در افغانستان مساعد شود.
عبدالله تاکید کرده بود که نشستهای دوحه ادامه خواهد یافت، اما در نشست استانبول باید به توافقی دست یابیم.
عبدالله در این باره افزوده بود:”ما باید به یک پیشرفت واقعی دست یابیم. البته رسیدن به توافق نهایی زمانگیر است ولی ما باید حد اقل روی چند اصل با هم توافق کنیم. و توافق روی آتشبس بسیار، مهم خواهد بود.”
اخبار ویژه
وزیر خارجه پاکستان در نشست قلب آسیا شرکت میکند

وزارت خارجه پاکستان میگوید که شاه محمود قریشی، وزیر خارجه آن کشور، در نهمین نشست وزیران خارجه قلب آسیا- پروسه استانبول شرکت خواهد کرد.
وزارت خارجه پاکستان افزوده است که قریشی در این نشست “بیانیه را ایراد خواهد کرد که در آن نقش مثبت پاکستان در روند صلح افغانستان و همکاری آن کشور در توسعه و اتصال افغانستان در یک چارچوب مشخص را برجسته خواهد کرد.”
پاکستان همچنان گفته است که در حاشیه این نشست قریشی با مقامهای تاجیکستان و همکاران بین المللی نیز در مورد روند صلح افغانستان مشوره خواهد کرد.
نشست قلب آسیا- پروسۀ استانبول در سال ۲۰۱۱ میلادی در استانبول ترکیه راه اندازی شد تا در باره منافع و چالشهای مشترک افغانستان با منطقه همکاران بین المللی رای زنی کند.
در این نشست ۱۵ کشور به عنوان اعضای دایمی، ۱۷ کشور بحیث کشورهای حمایت کننده و نمایندهگان ۱۲ سازمان منطهیی و بین المللی نیز به عنوان حمایت کننده شرکت میکنند.
به اساس گزارش ها روسیه، چین، هند، پاکستان، افغانستان، ایران، قزاقستان، قرغزستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عربستان سعودی، امارات متحده عرب، آذربایجان، ازبیکستان و ترکیه اعضای دایمی این نشست است.
این در حالی اس که قرار فردا نشست قلب آسیا با اشتراک رییس جمهور غنی در دوشنبه تاجیکستان آغاز شود.
اخبار ویژه
امریکا: یکجا با متحدین ناتو از افغانستان خارج میشویم

انتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا، روز گذشته (یکشنبه، ۸ حمل) گفته است که نیروهای امریکایی در هماهنگی نزدیک با متحدین سازمان ناتو از افغانتسان خارج خواهند شد.
بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان امریکا در این باره گفته است که ” این برای ما بسیار واضح است، برای ناتو نیز واضح است که یکجا روی یک رویکرد کار میکنیم. ما با هم در این باره سازگار بودیم و در زمان مناسب یکجا خارج میشویم.”
بلینکن افزوده است که “چیزی که ما در مورد آن تمرکز میکنیم مهلت اول ماه می است. چیزی مهم دیگر این است که ما توافقنامه را بشمول مهلت اول ما می بررسی میکنیم. ما میخواهیم از متحدین ما بشنویم که در این باره نظر، تحلیل و فکر کرده اند.”
درحالیکه به مهلت خروج سربازان امریکایی از افغانستان چند هفته مانده ، اما امریکا تاکنون بررسی توافقنامه دوحه را نهایی نکرده است.
جوبایدن، رییس جمهور امریکا، در این اواخر گفته است که خروج سربازان امریکایی تا اول ما می از لحاظ فنی مشکل است.
بایدن افزوده است که در سال آینده میلادی نیروهای امریکایی در افغانستان حضور نخواهد داشت.
این در حالی است که امریکا میگوید که ۲۵۰۰ سرباز در افغانستان دارد، اما نیویارک تایمز گزارش کرده است که شمار نیروهای امریکایی در افغانستان نزدیک به ۳۵۰۰ سرباز است.
در کنار این سازمان ناتو نزدیک به ۷۰۰۰ سرباز در افغانستان دارد.
بلینکن در باره حضور نیروهای امریکایی گفته است که ” اکنون شمار نیروهای کشورهای اروپایی در افغانستان نسبت به نیروهای امریکاییها بیشتر است. آنها در این مورد همرای ما سرمایه گذاری عمیق کرده اند و آنها از آغاز تاکنون همراه ما شانه به شانه استند.”
وزیر خارجه امریکا میگوید که ” این بسیار مهم است که راههای دیپلوماتیک را سرعت ببخشیم، بخاطریکه حالا هر کس درک کرده که راه حل نظامی وجود ندارد. راه حل سیاسی باید وجود داشته باشد. و باید خود افغانها به یک راه حل سیاسی برسند.”
از سوی دیگر، زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان، به ترکیه سفر کرده تا با مقامهای آن کشور در مورد روند صلح افغانستان گفتگو کند.
این در حالی است که امریکا با همکاری سازمان ملل نشست را روی روند صلح افغانستان در ترکیه راه اندازی کرده است که در طالبان، حکومت افغان، و نمایندهگا کشورهای دیگر شرکت خواهند کرد.
-
جهان4 روز پیش
روسیه از ۱۰ دیپلومات امریکایی خواسته تا آن کشور را ترک کنند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
امریکا: احتمال افزایش نیروهای امریکایی در افغانستان وجود دارد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
غنی میگوید افغانستان در معرض فروپاشی قرار ندارد
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
گزارش: امریکا از احیای مجدد القاعده در افغانستان نظارت خواهد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
حکمتیار: نیروهای خارجی باید از افغانستان مسوولانه خارج شوند
-
اخبار ساحوی4 روز پیش
وزارت دفاع: ۲۰ نیروی امنیتی از زندان طالبان در نیمروز آزاد شدند
-
کوید۱۹4 روز پیش
هند در ۲۴ ساعت بیشتر از ۲۰۰ هزار واقعه کرونا را ثبت کرد
-
اخبار ساحوی5 روز پیش
۹ طالب بشمول مسوول استخبارات در بلخ کشته شدند