Connect with us

جهان

دیدار رهبر کوریای شمالی و وزیر دفاع روسیه

منتشر شده

در

به نقل از رویترز، خبرگزاری دولتی کی‌سی‌ان‌اِی کوریای شمالی با انتشار خبر دیدار رهبر کوریای شمالی و وزیر دفاع روسیه از بازدید آنها از یک نمایشگاه دفاعی راکت‌های بالستیک ممنوعه پیونگ یانگ گزارش داد.

در این گزارش آمده است که شویگو نامه‌ای از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به کیم جونگ اون تحویل داده است.

کیم جونگ اون از پوتین به خاطر اعزام هیات نظامی به رهبری شویگو تشکری کرده و افزوده  است که:«این دیدار روابط استراتژیک و سنتی بین کوریای شمالی و روسیه را تعمیق بخشید.»

هیات روسی و یک هیات چینی شامل لی هنگ جونگ عضو دفتر سیاسی حزب کمونیست چین این هفته به مناسبت هفتادمین سالگرد پایان جنگ کوریا که در کوریای شمالی به عنوان «روز پیروزی» جشن گرفته می‌شود، وارد کوریای شمالی شدند.

این دو هیات، اولین بازدیدکنندگان عمومی بلند رتبه خارجی از کوریای شمالی از زمان شروع همه‌گیری ویروس کووید-۱۹ به شمار می‌روند و در حالی وارد این کشور می‌شوند که پیونگ یانگ به دنبال تعمیق روابط خود با بیجنگ و مسکو است و زمینه‌های مشترکی در رقابت‌های خود با واشنگتن را جستجو می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دولتی کی‌سی‌ان‌اِی کوریای شمالی، کیم جونگ اون، شویگو را در بازدید از نمایشگاه دفاعی که به مناسبت سالگرد جنگ برگزار شده بود، همراهی کرد و ضمن بازدید از سلاح‌ها و تجهیزات نظامی جدید توسعه‌یافته پیونگ یانگ، نظرات خود را در مورد روند جهانی توسعه تسلیحات و استراتژی آن با شویگو به اشتراک گذاشت.

عکس‌های منتشر شده توسط خبرگزاری کی‌سی‌ان‌اِی، کیم و مهمانانش را در حال بازدید از یک صالون نمایشگاهی بزرگ نشان می‌دهند که برخی از راکت‌های بالستیک کوریای شمالی را روی پرتابگرهای حمل‌ونقل چند محوره نشان می‌دهد. همچنین تصویر دیگری نیز در گزارش‌ها منتشر شده که به گفته تحلیلگران به نظر می‌رسد تصویر یک طیاره بدون سرنشین جدید است.

در ادامه این گزارش آمده است که کیم جونگ اون نظرات خود را در مورد موضوعات مورد توجه دوجانبه در مبارزه برای حفاظت از حاکمیت، توسعه و منافع دو کشور در برابر اقدامات بلندپایه و خودسرانه امپریالیست‌ها و تحقق عدالت و صلح بین‌المللی بیان کرد.

این گزارش می‌افزاید: «وی بارها ابراز عقیده کرد که اردو و مردم روسیه به موفقیت‌های بزرگی در مبارزه برای ساختن یک کشور قدرتمند دست خواهند یافت.»

در ادامه این گزارش آمده است: «شویگو در ضیافتی در پیونگ یانگ از اردوی کوریای شمالی به عنوان قدرتمندترین ارتش جهان تمجید کرد.»

بر اساس این گزارش کانگ سون نام، وزیر دفاع کوریای شمالی نیز در جریان این ضیافت گفت:«پیونگ یانگ به طور کامل از جنگ روسیه برای عدالت و حفاظت از حاکمیت خود حمایت می‌کند.»

به گزارش خبرگزاری دولتی کی‌سی‌ان‌اِی کوریای شمالی، کیم جونگ اون به طور جداگانه میزبان لی هنگ جونگ از چین بود که نامه شخصی شی جین پینگ، رئیس جمهور چین را به کیم جونگ اون تحویل داد.

جهان

یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان در حمله با موتر بر جشن سال نو ۱۵ نفر را کشت

Published

on

یک سرباز سابق امریکایی در افغانستان با استفاده از یک موتر بر اشتراک کنندگان مراسم جشن سال نو در ایالت نیو اورلیان حمله کرد که در نتیجه آن ۱۵ تن جان باختند. حمله کننده بیرق داعش را حمل می‌کرد.

به گزارش رویترز، مظنون ۴۲ ساله به نام شمس الدین جبار شهروند امریکایی اهل تگزاس بوده که زمانی در افغانستان کار می کرد. او پس از هجوم به مردم در تیراندازی با پولیس کشته شد.

در این حمله حدود ۳۰ نفر دیگر از جمله دو افسر پولیس از اثر فیر مرمی از سوی مظنون زخمی شدند.

پولیس و رهبران سیاسی امریکا اعلام کرده اند که همدستان وی را دستگیر می‌کنند.

اداره تحقیقات فدرال امریکا گفت که پولیس اسلحه و یک وسیله انفجاری احتمالی را در موتر پیدا کرده است. دو وسیله انفجاری احتمالی دیگر نیز در محل پیدا شده است.

آلته دانکن، معاون مامور ویژه اداره تحقیقات فدرال به خبرنگاران گفت: «ما معتقد نیستیم که جبار به تنهایی مسوول بوده است. ما به شدت در حال نابودی همه سرنخ‌ها، از جمله همکاران شناخته شده او هستیم.»

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده، آنچه را اقدامی «نفرت‌انگیز» خواند، محکوم کرد و گفت که تحقیق کنندگان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا ممکن است ارتباطی با آتش‌سوزی موتر تسلا در خارج از هوتل ترمپ در لاس‌وگاس وجود داشته باشد یا خیر. بایدن گفت که تاکنون هیچ مدرکی دال بر ارتباط این دو رویداد وجود ندارد.

یک سخنگوی اردوی امریکا گفت که جبار از مارچ ۲۰۰۷ تا جنوری ۲۰۱۵ در نیروی عادی و سپس از جنوری ۲۰۱۵ تا جولای ۲۰۱۵ در نیروی احتیاطی اردوی امریکا بود. او از فبروری ۲۰۰۹ تا جنوری ۲۰۱۰ در افغانستان کار کرده بود.

Continue Reading

جهان

امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

Published

on

امریکا روز دوشنبه (۱۰ جدی) از اعطای کمک ۵.۹ میلیارد دالری دیگر به اوکراین در حالی خبر داد که به پایان دورۀ ریاست جمهوری جو بایدن فقط سه هفتۀ دیگر باقی مانده است.

بایدن از کمک اضافی امنیتی ۲.۵ میلیارد دالری و جنیت یلن، وزیر مالیۀ ایالات متحده، از مساعدت ۳.۴ میلیارد دالری برای رفع نیازهای بودجوی حکومت ملکی اوکراین، به‌خصوص پرداخت معاش کارمندان ملکی آن کشور، خبر دادند.

از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین در فبروری ۲۰۲۲، تا کنون ایالات متحده ۱۷۵ میلیارد دالر کمک نظامی و ملکی را به اوکراین فراهم کرده است.

بایدن روز دوشنبه با صدور بیانیه‌ای گفت: «با دستور من، ایالات متحده در مدت زمان باقیماندۀ ریاست جمهوری‌ام، به گونۀ پیوسته برای تقویت موضع اوکراین در جنگ با روسیه ادامه خواهد داد.»

حدود نیمی از کمک ۲.۵ میلیارد دالری که بایدن آن را اعلام کرد، از ذخایر نظامی ایالات متحده تامین شده و به سرعت در اختیار کیف قرار خواهد گرفت، اما نیم دیگر آن که در طول‌ ماه‌ها و حتا سال‌ها فراهم خواهد شد، از طریق صنایع دفاعی امریکا یا شرکایش تهیه می‌شود.

ولادمیر زیلینسکی، رییس جمهور اوکراین، روز دوشنبه گفت که کمک‌های نظامی ایالات متحده در یک برهۀ حیاتی در اختیار اوکراین قرار گرفته و سبب تقویت نیروهای اوکراینی در خطوط مقدم جنگ می‌شود.

زیلینسکی در یک پیام در ایکس نوشت: «هرگونه عمل همبستگی از سوی شرکای ما جان مردم را نجات داده، استقلال ما را تقویت کرده و مقاومت ما را تحکیم می‌بخشد. همچنان نشان می‌دهد که دموکراسی‌ها در مقابل پرخاشگران خودکامه نیرومندتر اند.»

از سوی دیگر، با گذشت حدود سه سال از تهاجم نظامی روسیه بر اوکراین، روسیه به منظور تحکیم مواضع خود به تازگی از کمک نیروهای نظامی کوریای شمالی در میدان‌های جنگ بهره برده است.

ایالات متحده به تازگی اعلام کرد که نیروهای کوریای شمالی در خطوط مقدم جنگ روسیه علیه اوکراین متحمل تلفات سنگینی شده و هزار سرباز کوریای شمالی در مدت یک هفته در ساحۀ کورسک کشته و زخمی شده اند.

دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب ایالات متحده، تاکید کرده است که قصد دارد جنگ میان اوکراین و روسیه را به سرعت پایان دهد.

ترمپ در زمان کمپاین‌های انتخاباتی ضمن انتقاد از میزان بلند کمک ایالات متحده به اوکراین، پیشنهاد کرده بود که متحدان اروپایی باید بار بیشتر مالی این جنگ را به دوش بکشند.

Continue Reading

جهان

جیمی کارتر، رئیس‌جمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت

رییس جمهور سابق امریکا با بیماری‌های متعددی از جمله سرطان پوست دست‌وپنجه نرم می‌کرد. روزالین کارتر، همسرش یک سال پیش در سن ۹۶ سالگی درگذشت.

Published

on

جیمی کارتر؛ سی‌ونهمین رییس جمهور امریکا و برنده جایزه «صلح» نوبل، روز یک‌شنبه (۹  جدی) به عمر ۱۰۰ سالگی درگذشت.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که کارتر بعد از ظهر روز گذشته به وقت محلی در خانه‌اش در شهر «پلینز» ایالت جورجیا جان داده است.

چیپ کارتر، پسر جیمی کارتر، درگذشت او را تأیید کرده است.

چیپ کارتر در بیانیه‌ای گفته: «پدرم نه تنها برای من، بلکه برای همه کسانی‌که به صلح، حقوق بشر و عشق فداکارانه اعتقاد دارند یک قهرمان بود.»

کارتر در سال ۱۹۷۶ میلادی به‌عنوان رییس جمهور امریکا، انتخاب شده بود.

او برای یک دوره از جنوری ۱۹۷۷ تا جنوری ۱۹۸۱ به حیث رییس جمهور ایالات متحده کار کرد.

کارتر در سال‌های اخیر چندین‌بار در شفاخانه بستری شد.

رییس جمهور سابق امریکا با بیماری‌های متعددی از جمله سرطان پوست دست‌وپنجه نرم می‌کرد. روزالین کارتر، همسرش یک سال پیش در سن ۹۶ سالگی درگذشت.

دیدبان جهانی حقوق بشر از نقش کارتر در حمایت از حقوق بشر ستایش کرده و گفته که او حتی پس از ریاست جمهوری خود نیز به دفاع از حقوق بشر ادامه داد.

کارتر همچنین نقش مهمی در سیاست جهانی و منطقه‌ای داشته است.

پس از انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۹۷۹، کارتر میانجی‌ توافق صلح بین اسرائیل و مصر بود و همچنین به شاه محمدرضا پهلوی، شاه ایران که از حمایت امریکا برخوردار بود، پناهندگی سیاسی داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!