Connect with us

رویداد های اخیر

درانی: تی‌تی‌پی «خط سرخ» پاکستان است، امارت اسلامی علیه آن اقدام کند

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان همچنان گفت که کشورش خواهان شرایط اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در افغانستان است که بازگشت بیش از سه میلیون مهاجر افغان را تسهیل کند.

منتشر شده

در

آصف درانی، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان گفته است که تحریک طالبان پاکستان «خط سرخ» اسلام آباد است و امارت اسلامی باید اقدامات مؤثری را علیه این گروه انجام دهد.

آقای درانی در نشستی با موضوع «روابط پاکستان و افغانستان: چالش ها و فرصت ها» در انستیتوت مطالعات منطقه‌ای در اسلام آباد گفت: «تروریزم نشات گرفته از افغانستان نتنها برای پاکستان بلکه برای سایر کشورهای همسایه مانند چین، ایران، تاجیکستان و ازبکستان نیز نگران کننده است.»

وی از امارت اسلامی خواست تا علیه گروه های تروریستی گام بردارد.

درانی در عین حال گفت: «ما باید با صبر و استقامت با حکومت افغانستان برخورد کنیم. پاکستان خواهان صلح و ثبات در افغانستان است.»

این اظهارات یک روز پس از آن بیان می‌شود که اردوی پاکستان اعلام کرد سه تروریست را که قصد نفوذ از افغانستان به پاکستان داشتند، در منطقه دیر ایالت خیبرپختونخوا از بین برده است.

نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان همچنان گفت که کشورش خواهان شرایط اجتماعی-اقتصادی و سیاسی در افغانستان است که بازگشت بیش از سه میلیون مهاجر افغان را تسهیل کند.

وی از جامعه جهانی به ویژه کمیساریای عالی امور پناهندگان ملل متحد خواست تا استراتژی‌هایی را برای بازگشت آبرومندانه مهاجران افغان به وطن خود ارائه دهند.

آقای درانی تصریح کرد که تلاش‌های حکومت افغانستان برای ریشه‌کنی خشخاش در نشست اخیر سازمان ملل متحد در دوحه، تأیید شد.

او همچنان خواستار رفع موانع تجارت بین پاکستان و افغانستان، ترانزیت کالاهای پاکستان به آسیای مرکزی، و تسریع پروژه های ارتباطی منطقه‌ای مانند پروژه خط لوله گاز تاپی و خط انتقال برق کاسا- ۱۰۰۰ شد.

در همین حال، ابرار حسین، سفیر پیشین پاکستان در افغانستان نیز در این نشست بر اهمیت مدیریت مرزها در روابط دو کشور تاکید کرد.

او از ارتباطات مردم به مردم و همچنین تماس های دیپلوماتیک بین افغانستان و پاکستان در بالاترین سطوح قدردانی کرد.

حسین از کشورهای منطقه خواست تا به امارت اسلامی در امر رسیدگی به مسائل مربوط به مبارزه با تروریزم کمک کنند.

مقام‌های پاکستانی بارها مدعی شده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد، اما امارت اسلامی این ادعاها را رد کرده و گفته است که پاکستان مشکل را در خاک خود جستجو کند.

مطالب مرتبط:

پاکستان: سه تروریست را در مرز با افغانستان کشتیم

فضل الرحمن: پاکستان ضعف امنیتی خود را به دوش افغانستان می‌اندازد

رویداد های اخیر

یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته می‌شود

Published

on

مسوولان محلی در تخار می‌گویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته می‌شود.

به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه به‌گونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.

عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آن‌ها را حمایت می‌کنیم.»

در همین حال، مسوولان این فابریکه می‌گویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.

محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایه‌گذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایه‌گذاری خوب است.»

از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایه‌گذاران می‌خواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایه‌گذاری کنند.

گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایه‌گذاری شود، تولیدات آن می‌تواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت زراعت: در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است

Published

on

مسوولان وزارت زراعت و مالداری می‌گویند که در بخش تولید مرغ در کشور یک میلیارد دالر سرمایه‌گذاری شده است. به گفته‌ آنان، سرمایه‌گذاری در این بخش با گذشت هر روز بیشتر می‌شود و در حال حاضر ۱۵ هزار فارم مرغ در کشور فعال اند.

مصباح‌ الدین مستعین، سخنگوی وزارت زراعت در این مورد گفته است: «در حال حاضر حدوداً ۱۵ هزار فارم مرغداری در تمام افغانستان فعال اند که اضافه تر از یک میلیارد دالر ارزش دارند.»

در همین حال، اتاق زراعت و مالداری همچنان گفته که روند سرمایه‌گذاری در این بخش در حال گسترش است اما هنوز افغانستان در تولید مرغ به خودکفایی نرسیده است.

میرویس حاجی‌زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری گفت: «سکتور مرغداری جلو واردات را بیشتر گرفته و همچنان جلو واردات مرغ‌های پیر را به کشور گرفته است. ما این سکتور را حمایت می‌کنیم. فعلاً واردات تخم مرغ جریان دارد چونکه کاهش تخم مرغ وجود دارد.»

از سویی هم، آگاهان اقتصادی باور دارند که ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش تولید مرغ وجود دارد و سرمایه‌گذاری‌ها باید افزایش یابد تا کشور به خودکفایی برسد.

باوجود سرمایه‌گذاری‌ها در این بخش، هنوز مرغ و تخم آن از کشورهای همسایه وارد کشور می‌شود. خواست‌ها این است که حکومت در این بخش توجه کند تا افغانستان به یک کشور صادر کننده مبدل شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کاهش سطح آب در کندهار ۵۰ درصد فارم‌های ماهی در این ولایت را صدمه زده است

Published

on

فارم داران ماهی در کندهار می‌گویند که سطح آب در این ولایت کاهش یافته و آنان آب کافی برای پرورش ماهی در اختیار ندارند، مشکلی که سبب شده تا ۵۰ درصد فارم‌ها آسیب ببینند.

محمد ابراهیم، مسوول اتحادیه فارم‌داران ماهی در کندهار می‌گوید: «تعداد فارم‌ها ۵۰ الی ۶۰ فیصد کاهش یافته است. در گذشته تا ۱۸۰۰ فارم وجود داشت، اما اکنون تا حدود ۲۵۰ فارم فعال باقی مانده است. فارم‌های غیر فعال نیز وجود دارند، اما تعداد شان کم است.»

ساخت بندهای آب گردان برای مدیریت آب‌ها یکی از خواست‌های فارم داران ماهی است. آنان می‌گویند که باید از آب‌های جاری برای پرورش ماهی استفاده شود نه آب های زیر زمینی.

توریالی، فارم دار در کندهار می‌گوید: «خشکسالی فارم‌های ماهی را بسیار خشک کرده است. سطح آب خیلی کاهش یافته است و این مشکل فارم‌داران را صدمه زده است.»

از سویی هم، مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار از کمک‌های لازم به فارم داران ماهی خبر می‌دهند.

توریالی آقا، مدیر بخش ترویج مالداری ریاست زراعت و مالداری کندهار می‌گوید: «برخی از موسسات به آنان کمک کرده اند، وسایل و برنامه‌های آموزش پرورش ماهی را فراهم کرده اند.»

بربنیاد معلومات مسوولان ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت کندهار، حدود ۱۵۲ فارم بزرگ و ۷۰۰ فارم کوچک پرورش ماهی در این ولایت فعالیت دارند که روزانه ۷۰۰ کیلوگرام گوشت ماهی از این فارم‌ها به دست می‌آید. این در حالی است که روزانه هزاران کیلو گرام گوشت ماهی از پاکستان وارد کشور می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!