رویداد های اخیر
دانش: افغانستان برای رسیدن به صلح نیاز به دولت موقت ندارد

سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری، در نشست زیر نام قانون اساسی، حقوق شهروندی و صلح پایدار گفت که افغانستان برای رسیدن به صلح به دولت موقت نیاز ندارد.
دانش میگوید کسانی که زیر چتر جمهوریت زندگی میکنند، مطرح کردن طرح دولت موقت از سوی آنها منطقی و معقول نیست.
دانش در این باره گفت:” کسانی که خود را طرفدار جمهوریت و مخالف امارت می دانند و در عین حال شعار دولت موقت سر میدهند، یا شاید با مفاهیم سیاسی و حقوقی و واقعیت های تاریخی ناآشنا استند و یا اصلا به نظام جمهوریت و قانون اساسی وفاداری و پایبندی ندارند و یا این که در بدترین حالت به دنبال منافع شخصی اند و یا حلقاتی هم ممکن است با حلقاتی در خارج از افغانستان در تبانی و همسویی باشند.”
معاون دوم رییس جمهور هشدار میدهد که هیچ گونه توافقنامه سری نباید حاوی شرایطی باشد که به شعلهور ساختن جنگ بیانجامد.
او در این باره افزود:” اگر در پروسه صلح آرای عمومی و حقوق شهروندی معیار قرار نگیرد و نظم جمهوری حاکم نگردد، صلح پایدار به وجود نخواهد آمد.”
در همین حال عنایت الله بابر فرهمند، معاون نخست شورای عالی مصالحه ملی، میگوید که در شرایط فعلی که افغانستان به سوی صلح میرود، نیاز به تعدیل قانون اساسی است و چارچوب فعلی نظام جمهوریت نمیتواند منافع مردم را تامین کند.
عنایت الله بابر فرهمند، معاون شورای عالی مصالحه ملی، در این باره گفت:” ما مودل همچنین جمهوریت را به نفع مردم نمیدانیم که مشارکت سیاسی در روی ورق باشد.”
از سوی دگر، وزیر عدلیه میگوید، هیچ طرفی با زور نمیتواند در روند صلح به هدف برسد.
این در حالی است که قبل از این برخی سیاستگران گفتند که تشکیل حکومت موقت نخست ازسوی زلمی خلیلزاد، فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان مطرح شد.
اما راس ویلسن شارژ دادفیر امریکا در کابل این ادعا را رد کرد.
تجارت
امضای تفاهمنامه برای حمایت از تولیدات داخلی کشور

در سال آینده تمامی اداره های حکومت از تولیدات داخلی استفاده خواهند کرد.
به همین منظور اداره تدارکات ملی و اتاق صنایع و معادن برای خرید تولیدات داخلی تفاهم نامهای امضا کردند.
این تفاهم نامه اداره های دولتی را مجبور میکند تا از آغاز سال ۱۴۰۰ به بعد از تولیدات داخلی استفاده کنند.
تدارکات ملی از صنعت کاران نیز می خواهد که برای عملی شدن این تصمیم تولیدات شان را معیاری بسازند.
محمد عمر الهام هوتکی رییس اداره تدارکات ملی میگوید: “ما می خواهیم از تمام راه ها استفاده برای تقویت تولید داخلی استفاده کنیم. تمام اداره های دولتی مکلف اند که در سال ۱۴۰۰ از تولیدات داغلی استفاده کنند.”
در همین حال مسوولان اتاق صنعت و معادن کشور نیز می گویند که اگر حکومت استفاده از تولیدات داخلی را افزایش بدهد، آنان نیز آماده سرمایه گزاری های بیشتر در کشور استند.
شیر باز کمین زاده رییس اتاق صنعت و تجارت میگوید: “اگر از تولیدات داخلی در قراردادهای دولتی استفاده شود؛ ما می توانیم تعادل تجاری را حفظ کنیم. ما در کنار تولیدات در قسمت های دیگر نیز آماده سرمایه گذاری استیم در صورت که حکومت از ما حمایت کند.”
از سوی هم آگاهان اقتصادی باور دارند که اگر مصرف تولیدات داخلی در اداره های حکومتی بیشتر شود، جلو مارکیت قاچاق گرفته شود، کشور از حالت بحران اقتصادی بیرون خواهد شد.
رویداد های اخیر
وزارت صحت: طالبان مانع تطبیق واکسین پولیو به ۳.۵ میلیون کودک شده اند

بیش از سهونیم میلیون کودک به دلیل مخالفت طالبان در چندین ولایت کشور از واکسین پولیو بازمانده اند.
وزارت صحت میگوید که طالبان مانع روند کارزار واکسین خانه به خانه در ساحه تحت کنترول شان شده است و در سه سال گذشته این مخالفت از سه درصد به بیش از ده درصد افزایش یافته است.
میرجان راسخ مسوول برنامه محو پولیو در این وزارت میگوید که هرچند طالبان در پی تطبیق این واکسین وعده همکاری داده بودند. اما بر حلاف انتظار مانع تطبیق این روند شده اند.
آقای راسخ میگوید: ” کودکان در ولایتهای پکتیا و میدان وردک نیز به دلیل مخالفت طالبان واکسین پولیو را دریافت نکردهاند.”
هفته پیش کارزار سراسری واکسین فلج کودکان در افغانستان آغاز شد ولی گروه طالبان نه تنها که زمینه را برای تطبیق آن فراهم نکردند؛ برعکس با روند این کارزار در ولایت های میدان وردک، غزنی، هلمند، کندهار، کندز، تخار، پکتیکا و پکتیا مخالفت کردند.
سید جمال آصفخیل فعال مدنی پکتیا میگوید:” طالبان در مناطق تحت کنترول شان مانع این کارزار شده اند و خواست ما این است که اجازه واکسین کودکان را بدهند.”
از سوی هم در این کارزار یک هفتهای وزارت صحت، واکسین پولیو در ولایت های بامیان، دایکند و غور به دلیل سردی هوا تطبیق نشده است.
پیشتر سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در توییترش نوشته بود که طالبان در تطبیق این واکسین همکاری میکنند و زمینه را برای دریافت این واکسین برای کودکان مساعد میکنند، اما بعدا این گروه گفتهاست که آنها به دلیل سو استفادهها مانع تطبیق کارزار واکسین فلج کودکان شده اند.
رویداد های اخیر
اندرابی: طالبان در روند صلح وقت کشی میکنند

مسعود اندرابی وزیر امور داخله کشور میگوید که طالبان در روند صلح افغانستان وقت کشی میکند.
به نظر میرسد که طالبان منتظر موقف اداره جوبایدن رییس جمهوری امریکا در قبال روند صلح افغانستان است.
آقای اندرابی در گفتگویی با بیبیسی گفته است که طالبان در انتظار خروج نیروهای امریکایی از افغانستان اند و با افزایش خشونت ها و ترورهای هدفمند، در تلاش رهایی زندانیان بیشتر و همچنان تحمیل مفکوره طالبانی در شیوه حکومتداری اند.
آقای اندرابی گفته است: ” طالبان منتظر خروج نیروهای امریکایی است. این گروه با ترور فعالان مدنی و خبرنگاران در تلاش رهایی زندانیان بیشتر و همچنان تحمیل مفکوره طالبانی در شیوه حکومتداری اند.”
انداربی میگوید که طالبان به هیچ ارزشی و دستآوردی ۱۹ ساله مردم افغانستان پایبند نیستند و این گروه با افزایش خشونت ها این دست آورد ها را صدمه زده اند.
مسعود اندرابی افزوده است: “ارزش های که ما برای آن صد ها و هزارن قربانی دادیم این گروه چقدر به آن پایدار هستند؟”
طالبان هرچند در مورد این اظهارات وزیر اظهارات وزیر امور داخله چیزی نگفته اند اما پیش ازین، این گروه از پابندی و تلاش برای دست یافتن افغانستان به یک صلح واقعی سخن گفته بودند.
-
جهان5 روز پیش
اف بی آی از احتمال سرقت لپ تاپ پلوسی برای فروش آن به روسیه خبر داد
-
اخبار ویژه4 روز پیش
ایران از امریکا خواست به برجام بازگردد
-
اخبار ویژه4 روز پیش
بلینکن: امریکا توافقنامه اش را با طالبان بازنگری میکند
-
اخبار ویژه4 روز پیش
سازمان همکاری اسلامی: کشتار، خشونت و هراسافگنی در تضاد با جوهر اسلام است
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
منابع: سه سرباز ارتش در حمله طالبان در بدخشان جان باختند
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
فرودگاه هرات به «خواجه عبدالله انصاری» نامگذاری شد
-
اخبار ساحوی3 روز پیش
سقوط چند روستا به دست طالبان در بدخشان
-
تجارت5 روز پیش
لین دوم سرک کندهار- سپین بولدک در حالی تکمیل شدن است