رویداد های اخیر
خواست امارت اسلامی از سیاسیون پیشین برای برگشت به افغانستان
شیر محمد عباس ستانکزی معین سیاسی وزارت خارجه، از همه مخالفان امارت اسلامی میخواهد که به افغاستان بازگردند.
آقای ستانکزی در اولین سخنرانیاش به عنوان معین سیاسی این وزارت گفته است که با مقامهای پیشین در تماس است و از آنان خواسته به کشور برگردند اما انتظار دوباره وزیر شدن را نداشته باشند.
آقای ستانکزی گفته است: "با تمامی مخالفان در تماس استم، از آنان خواستهام که به حیث افغان به کشور برگردند؛ اما انتظار دوباره وزیر شدن را نداشته باشند."
عباس ستانکزی از مذاکره کنندگان ارشد امارت اسلامی با حکومت پیشین و امریکا بوده است. او از کشورهای خارجی میخواهد که سفارت های شان در کابل باز کنند و با حکومت آنان وارد تعامل خوب شوند.
این درحالی است که یک هییت امارت اسلامی به سرپرستی امیرخان متقی، در حال مذاکره با نمایندگان اتحادیه اروپا و امریکا در دوحه است.
این هییت مذاکرات با اتحادیه اروپا را مفید میداند و میگوید که به روز دوشنبه مذاکرات را با جانب امریکا آغاز میکنند.
رویداد های اخیر
مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد
دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.
ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.
ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.
سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.
سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگیها و آسیب شناسیها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»
وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.
مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه میخواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.
رویداد های اخیر
پاکستان کارش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت ملل متحد آغاز کرد
پاکستان ماموریت دو ساله اش را به عنوان عضو غیردایمی شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز کرده است.
شورای امنیت ۱۵ عضو دارد که پنج عضو آن دایمی و ۱۰ عضو دیگر آن غیر دایمی میباشند. پاکستان، دنمارک، یونان، پانامه و سومالیا کشورهایی اند که به تازگی عضویت غیردایمی این شورا را به دست آورده اند.
عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان در سازمان ملل متحد در مراسم پیوستن به شورای امنیت ملل متحد به موضوع افغانستان نیز اشاره کرد و گفت که افغانستان به عنوان یک موضوع مهم در آجندای دائمی شورای امنیت سازمان ملل باقی میماند.
او گفت: «ما به بحث در مورد افغانستان در سطوح چندجانبه و دوجانبه ادامه میدهیم. موضع ما کاملاً واضح است و ما خواهان یک افغانستان صلح آمیز و با ثبات هستیم، زیرا صلح در منطقه مستقیماً با ثبات در آنجا گره خورده است.»
مقامهای پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور در افغانستان طرح میشود. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.
رویداد های اخیر
یک فابریکه تولید و تصفیه نمک در تخار ساخته میشود
مسوولان محلی در تخار میگویند که یک فابریکه بزرگ تولید و تصفیه نمک به ارزش ۴۵ میلیون افغانی در این ولایت ساخته میشود.
به گفته آنان، این فابریکه در مدت چهار ماه بهگونه معیاری ساخته خواهد شد که سالانه ظرفیت تولید بیش از صد هزار تُن نمک خالص را خواهد داشت.
عبدالرحمان غزنوی، رئیس صنعت و تجارت تخار، در این مورد گفت: «ساخت یک فابریکه تصفیه نمک امروز اینجا افتتاح شد. از تاجران خواهش ما این است که همین گونه سرمایه خود را بیرون نبرند، فابریکه بسازند و ما آنها را حمایت میکنیم.»
در همین حال، مسوولان این فابریکه میگویند که بهبود امنیت و نبود شرکت تصفیه نمک در تخار، آنان را وادار به ساخت این شرکت کرد و مصمم به تولید نمک با کیفیت هستند.
محمد نبی منصور، مسوول فابریکه تصفیه نمک، گفت: «اطمینان به تمام تاجران و سرمایهگذاران حاصل شده، امنیت به تمام معنا موجود هست، مشکل وجود ندارد. ما با سایر شرکای کاری با اطمینان کامل مطمین هستیم که اینجا سرمایهگذاری خوب است.»
از سویی هم، شماری از باشندگان تخار از دیگر سرمایهگذاران میخواهند که برای خودکفایی کشور در ولایات گوناگون به ویژه در تخار سرمایهگذاری کنند.
گفتنی است که تخار دارای منابع معدنی مختلف است و هرگاه در این ولایت سرمایهگذاری شود، تولیدات آن میتواند به کشورهای دیگر به ویژه تاجیکستان صادر شود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مکتوب تازه وزارت اقتصاد: فعالیت انجوهای که در آن زنان کار میکنند، تعلیق خواهد شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
رئیس جمهور آذربایجان: علت سقوط طیاره مسافربری شلیک در خاک روسیه بود
-
جهان3 روز ago
امریکا کمک ۵.۹ میلیارد دالری را برای اوکراین اعلام کرد
-
جهان4 روز ago
جیمی کارتر، رئیسجمهور پیشین امریکا در ۱۰۰ سالگی درگذشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
جام قهرمانی سنوکر آریانا ماه آینده برگزار میشود
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
وزارت خزانهداری امریکا: هکرهای چینی اسناد را به سرقت بردند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پروژه بند شاه و عروس در کابل به بهرهبرداری رسید
-
اخبار ساحوی2 روز ago
امریکا علیه ایران و روسیه به دلیل تلاش برای دخالت در انتخابات تحریم جدید اعمال کرد