Connect with us

رویداد های اخیر

خلیلزاد و جامعه جهانی حمله بر کارمندان کمیسیون حقوق بشر را محکوم کردند

منتشر شده

در

زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان حمله بر کارمندان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان را محکوم کرده و آنرا عمل «غیر انسانی»  عنوان کرده است.

آقای خلیلزاد گفته در تویتی گفته است: "قتل هدفمند فاطمه خلیل و جاوید فولادی، دو افغانی که زندگی خود را وقف تامین حقوق بشر کرده اند، یک اقدام غیر انسانی است. ما این حمله هراس افگنانه را به شدیدترین الفاظ محکوم میکنیم."

 به گفته وی: "کسانی که مخالف صلح هستند، آتش جنگ را افروخته و آزرو دارند که به سرعت شعله‌ی آن گسترش پیدا کند."

 

فاطمه خلیل، همکار فنی و هماهنگ‌کننده تمویل‌کنندگان کمیسیون حقوق بشر و جاوید فولاد، راننده او صبح روز گذشته در حالی‌که به ‌طرف دفتر کار خود در حرکت بودند، در چهارراهی بتخاک مربوط ناحیه دوازدهم شهر کابل هدف ماین مغناطیسی قرار گرفتند.

آقای خلیلزاد گفته است: "من شخصا آنها (قربانیان) را نمیشناسم. من می فهمم که فاطمه یک جوان شجاع بود که عمیقا به حقوق بشر برای تمام مردم افغانستان حقوق متعهد بود. جاوید نیز کارمند دایمی کمیسیون حقوق بشر افغانستان بود که نقش مهم خود را انجام میداد."

تا هنوز فرد و یا گروهی مسوولیت این حمله را به عهده نگرفته است. طالبان نیز در اعلامیه ای دست داشتن این گروه در حمله را رد کرده است.

این حمله در داخل و خارج کشور محکوم شده است.

رییس جمهور غنی روز گذشته ضمن محکوم کردن این «حمله‌ی هراس افگنی» به نهاد های امنیتی دستور داده است که این رویداد را به صورت همه جانبه بررسی کند.

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی این حمله را محکوم کرده است، "من از مقام‌ها میخواهم که حملات پی هم را جدی بگیرند و تلاش کنند تا از غیرنظامیان محافظت و علیه هراس افگنی مبارزه کنند."

در همین حال کمیسیون حقوق بشر نیز از حکومت خواسته است که عاملان این حمله را به پنجه قانون بگذارد.

در اعلامیه این نهاد آمده است: " تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است و عامل/عاملان هنوز شناسایی نشده‌اند. افراد مسوول باید پس از تحقیقات، شناسایی و به جرم ارتکاب این جنایت هولناک محاکمه شوند."

راس ویلسن شارژدافیر سفارت امریکا در کابل گفته که این حمله غیر قابل قبول است.

 

آقای ویلسن گفته است: "ما از تمام کسانی که افغانستان را دوست دارند، می خواهیم تا این چرخه خشونت و مرگ را بشکنند، به مصونیت و تحقیر چنین حملات علیه کسانی که از حقوق بشر و آزادی دفاع می کنند، پایان دهند، و برای صلح تلاش کنند."

از سوی هم یوناما گفته است که این حمله هیچ توجیهی ندارد و به طور فوری بررسی شود و عاملان آن باید حساب ده باشند.

 

رویداد های اخیر

نورالدین عزیزی: افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر را در کشورهای همسایه سرمایه‌گذاری کرده‌اند

Published

on

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با ابراز نگرانی می‌گوید که افغان‌ها ده‌ها میلیارد دالر در کشورهای همسایه و منطقه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

نورالدین عزیزی در گفتگوی ویژه با آریانانیوز گفته است که این وزارت تلاش می‌کند تا در روند جذب سرمایه‌گذاری‌ها، زمینه انتقال سرمایه‌گذاری‌های افغان‌ها از کشورهای همسایه و منطقه را نیز به افغانستان فراهم کند.

به گفته عزیزی، گفتگوهایی در این زمینه با شماری از سرمایه‌گذاران افغان نیز انجام شده است.

او گفته است: «آمار بسیار دقیق گفته نمی‌توانم اما ایران قبلاً یک آمار را اعلام کرد که تقریباً ۹ میلیارد دالر را افغان‌ها در آن کشور سرمایه‌گذاری کرده‌اند.»

با این حال، عزیزی افزود: «ما الحمدالله قوانینی را ساختیم که آهسته آهسته مهاجر، سکتور خصوصی و متشبث ما بتوانند در داخل افغانستان سرمایه‌گذاری بکنند.»

به گفته وی، برنامه‌های اعطای زمین و برق رسانی به صنعت‌گران کشور نیز به سرعت جریان دارد و ۱۵۰ هزار جریب زمین برای فعالیت‌های اقتصادی آنان توزیع خواهد شد.

سرپرست وزارت صنعت علاوه نمود: ««ما ازبکستان را متقاعد ساختیم که بیایند در بخش برق در افغانستان سرمایه‌گذاری داشته باشند.»

او خاطرنشان کرد که مشکلات بانکی تاجران افغان در سطح منطقه و کشورهای همسایه حل شده اما در سطوح بین المللی آنان با مشکلاتی مواجه هستند.

گفتنی است، آقای عزیزی همچنان تأکید کرد که وزارت صنعت تلاش دارد تا بازارهای جدیدی برای صادرات کشور فراهم نماید تا وابستگی تاجران افغان به برخی بازارها از جمله پاکستان کاهش یابد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم

Published

on

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان گفته است که اسلام آباد به تمامیت ارضی و خودمختاری افغانستان احترام می‌گذارد.

بلوچ در آخرین نشست خبری خود روز پنجشنبه گزارش‌ها در مورد ورود نیروهای پاکستانی به ولسوالی واخان ولایت بدخشان را رد کرد.

او گفت که پاکستان خواستار روابط دوستانه با همه کشورهای همسایه از جمله افغانستان است و گفتگو بین اسلام آباد و کابل جریان دارد.

بلوچ در پاسخ به سوالی در مورد حملات نیروهای امنیتی افغانستان بر خاک پاکستان گفت: «ما به گفتگو با حکومت افغانستان در مورد همه ابعاد روابط دوجانبه از جمله وضعیت مرز ادامه خواهیم داد. پاکستان به دیپلوماسی اعتقاد دارد و به تعامل با حکومت افغانستان ادامه خواهد داد.»

او در پاسخ به سوالی درباره حمله هوایی پاکستان در ولایت پکتیکا گفت که سربازان پاکستانی حملاتی را در منطقه مرزی انجام دادند تا هر گونه تهدید تروریستی را خنثی کنند.

او گفت: «هر تروریستی که بخواهد وارد خاک پاکستان شود، پاسخ دریافت خواهد کرد. نیروهای ما آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت سرزمین خود را دارند.»

مقام‌های پاکستانی همواره ادعا کرده اند که حملات در این کشور ریشه در افغانستان دارد. امارت اسلامی اما این ادعا را رد کرده و گفته است که افغانستان مسوول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مشاور امنیت ملی امریکا به دلیل خروج آشفته از افغانستان استعفا کرد، اما پذیرفته نشد

Published

on

دیوید ایگناتیوس، مقاله نویس روزنامه واشنگتن پست، گفته است که جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی امریکا، پس از خروج آشفته نظامیان این کشور از افغانستان استعفا کرد، اما رئیس جمهور جوبایدن آن را نپذیرفت.

ایگناتیوس با سالیوان و همکارانش صحبت کرده است. همکاران او گفته اند که سالیوان استعفای خود را ارائه کرد، اما رئیس جمهور بایدن اصرار داشت که او در سمت خود بماند.

ایگناتیوس گزارش داده که خروج از افغانستان باعث ایجاد اختلاف بین سالیوان و وزیر امور خارجه امریکا انتونی بلینکن شد.

سیزده سرباز امریکایی در یک انفجار در میدان هوایی کابل هنگام خروج در سال ۲۰۲۱ کشته شدند و پس از خروج، امارت اسلامی قدرت را به دست گرفت.

سالیوان گفته است: «شما نمی توانید به جنگی مانند افغانستان پایان دهید، جایی که شما وابستگی‌ها و آسیب شناسی‌ها را ایجاد کرده اید، بدون اینکه پایان آن پیچیده و چالش برانگیز باشد. انتخاب این بود: یا خارج شوید، و این آسان نبود، یا برای همیشه بمانید.»

وی افزود که خروج از کابل راه امریکا را برای مقابله با تهاجم روسیه به اوکراین باز کرد.

مقاله نویس واشنگتن پست همچنان نوشته است که پنتاگون مخالف برنامه بایدن برای خروج همه نظامیان امریکایی از افغانستان بود، بلکه می‌خواست ۲۵۰۰ سرباز در این کشور باقی بمانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!