Connect with us

رویداد های اخیر

خانواده‌های سربازان کشته شده امریکایی در انفجار میدان هوایی کابل، از بایدن انتقاد کردند

خانواده‌ها خاطر نشان کردند که بایدن تا هنوز نام ۱۳ سربازی را که در انفجار میدان هوایی کابل کشته شدند، به زبان نیاورده است.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

اقارب سربازان کشته شده امریکایی در انفجار میدان هوایی کابل در جریان خروج نظامیان خارجی از افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱، جو بایدن، رئیس جمهور امریکا را مورد سرزنش قرار دادند.

آنان انتقاد شان را در کنوانسیون ملی جمهوری خواهان مطرح کردند.

خانواده‌ها خاطر نشان کردند که بایدن تا هنوز نام ۱۳ سربازی را که در انفجار میدان هوایی کابل کشته شدند، به زبان نیاورده است.

شریل جولز، یکی از اقارب جان باختگان گفت: «جو بایدن گفت که خروج از افغانستان یک موفقیت فوق العاده بود. به چهره ما نگاه کنید. به درد و غم ما نگاه کنید. به خشم ما نگاه کنید. این موفقیت فوق ‌العاده‌ای نبود.»

وی افزود که بایدن باید معذرت خواهی کند.

هرمن لوپیز، پدر یکی از سربازان جان باخته از بیانیه بایدن ماه گذشته مبنی بر اینکه هیچ سرباز امریکایی در جریان اداره او کشته شده نشده است، انتقاد کرد.

لوپیز گفت: « این به همه ما عمیقاً آسیب زد.»

الیسیان لوپیز، مادر این سرباز گفت: «اکنون ما پسر دیگری داریم که در اردو خدمت می‌کند، و به بایدن در مورد حیات او اعتماد نداریم. ما به دونالد ترمپ برای رهبری اردوی ما باور داریم.»

مایکل والتز، عضو مجلس نمایندگان امریکا، نیز در سخنرانی خود خروج امریکا از افغانستان را «لکه ننگ بر وجدان ملی» ایالات متحده دانست.

آقای والتز با اشاره به کشته شدن سربازان امریکایی در میدان هوایی کابل، گفت که خانواده‌های آنها باید هر روز با «فاجعه فقدان» این سربازان زندگی کنند.

برایان مست، نماینده دیگر جمهوری‌خواه که بارها از نحوه خروج از افغانستان انتقاد کرده، بار دیگر این روند را «شرم‌آورترین» رویداد در تاریخ امریکا توصیف کرد.

او گفت که بایدن شایسته به دست آوردن احترام امریکایی‌ها به عنوان قوماندان عمومی قوای مسلح نیست.

در همین حال، نیوت گینگریچ، رئیس پیشین مجلس نمایندگان امریکا مدعی شد که ترمپ می‌خواست پایگاه هوایی بگرام را در زمانی که نیروهای امریکایی از افغانستان خارج می‌شدند، حفظ کند.

برخی رسانه‌های امریکایی اما نوشته اند که این ادعا نادرست است چون بر بنیاد توافق امضا شده با امارت اسلامی در سال ۲۰۲۰، نیروهایی امریکایی باید تمام پایگاه ها را ترک می‌کردند.

 

مطالب مرتبط:

زلمی خلیل‌زاد: بایدن بدون درنظرداشت توصیه دیپلمات‌های امریکایی افغانستان را ترک کرده است


ترمپ: خروج از افغانستان شرم‌آور ترین لحظه در تاریخ امریکا بود

رویداد های اخیر

بیکدلی: ایران مصمم به همکاری در پروژه‌های توسعه آب و انرژی با افغانستان است

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت انرژی و‌ آب می‌گوید که ایران مصمم به همکاری در اجرای پروژه‌های توسعه آب و انرژی با افغانستان است.

این اظهارات را علی رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل طی دیداری با سرپرست وزارت انرژی و آب مطرح کرده است.

آقای بیکدلی و عبداللطیف منصور در این دیدار همچنان ضمن تاکید بر توسعه و گسترش همکاری‌ها میان کابل و تهران، پیرامون مسائل کمبود آب و خشکسالی‌ها نیز گفتگو کرده‌اند.

آقای منصور در این دیدار افزود که زمینه برای سرمایه‌گذاری در افغانستان فراهم شده و امارت اسلامی از همکاری‌های انکشافی و اقتصادی با کشورهای همسایه استقبال می‌کند.

در همین حال، اعضای بخش خصوصی نیز گفته‌اند که روابط اقتصادی با ایران قابل گسترش است و این می‌تواند برای ثبات اقتصادی بین دو کشور مهم باشد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی از عمان خواست زندانیان افغان را آزاد کند

Published

on

(Last Updated On: )

سرپرست وزارت امور خارجه در جریان سفرش به عمان از حکومت آن کشور خواسته است تا در زمینه کاهش مدت حبس زندانیان افغان و آزادی آنان همکاری کند.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (جمعه) منتشر شد، امیر خان متقی با وزیر امور اداری سلطان عمان، مقامات اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری و وزیر اوقاف و امور دینی آن کشور به گونه جداگانه دیدار کرده است.

در این خبرنامه آمده است که متقی خواهان آغاز پروازهای مستقیم میان دو کشور و هماهنگی عمان با سفارت افغانستان در زمینه ارائه خدمات قونسلی به افغان‌های مقیم آن کشور شده است.

او همچنان خواستار افزایش تجارت میان دو کشور شده است.

آقای متقی به وزیر اوقاف عمان گفت که تجارب دو کشور در زمینه مساجد، حجاج و اوقاف با یکدیگر شریک شود و عمان در بخش بازسازی مساجد در افغانستان همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یونان در ملل متحد: هیچ تعاملی با امارت اسلامی نباید به ضرر زنان تمام شود

Published

on

(Last Updated On: )

معاون نماینده ویژه یونان در امور خانواده در یک نشست سازمان ملل متحد گفته است که امارت اسلامی به تبعیض جنسیتی در افغانستان ادامه داده است و هیچ تعاملی با آن نباید به ضرر زنان تمام شود.

این نشست روز پنجشنبه زیر نام از «افغانستان تا نیویارک: زنان افغان خواهان اقدام اند» در حاشیه شصت و نهمین نشست «کمیسیون جایگاه زنان» در نیویارک برگزار شد.

آینوس استماتکوس، نماینده یونان گفت که امارت اسلامی با وضع قانون امر بالمعروف و نهی عن المنکر سعی کرده تا زنان را به طور کامل از عرصه اجتماعی حذف کند.

او گفت که محدودیت‌های امارت اسلامی بر کار زنان در ملل متحد و انجوها، تاثیرات شدیدی بر روند کمک‌رسانی در افغانستان گذاشته است.

این مقام یونانی از امارت اسلامی خواست تا به «نقض سیستماتیک» حقوق زنان در افغانستان پایان دهد.

ایزابیل روم، نماینده فرانسه در این نشست نیز گفت که سلب حقوق زنان سلب حقوق نیمی از جامعه است و فرانسه در این باره خاموش نخواهد نشست.

ستیفنی کوپس کمپبل، نماینده استرالیا یاد آور شد که استرالیا، کانادا، آلمان و ندرلند اقدام علیه امارت اسلامی را آغاز کرده اند.

این کشور ها پیش از این اعلام کرده بودند که از امارت اسلامی به محکمه بین المللی عدالت به دلیل نقض حقوق زنان شکایت می‌کنند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی گفته است که حقوق زنان در افغانستان مطابق شریعت تامین است و کشورها نباید در موضوعات داخلی افغانستان مداخله نمایند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!