اخبار ویژه
خاطره کارمند پولیس که در یک حمله چشمان خود را از دست داد

پولیس میگویند که یک زن ۳۳ ساله، که با پولیس ملی در ولایت غزنی وظیفه انجام میداد، در یک حمله افراد مسلح بعد از زخمی شدن هر دو چشم خود را از دست داده است.
این خانم خاطره نام دارد و به تازهگی به خبرگزاری رویترز گفته که سه مرد موترسایکل سوار بر وی حمله کردند و بعد از حمله هر دو چشم وی را با کارد کور ساختند.
خاطره میگوید:” وقتی در شفاخانه بیدار شدم همه چیز تاریک بود و از داکتران پرسیدم چرا من چیزی را دیده نمیتوانم؟ آنها گفتند که چشمان تو با بنداژ پوشیده شده است. در این وقت من فهمیدم که چشمان خود را از دست داده ام.”
خاطره و مقامهای امنیتی، طالبان را مسوول این رویداد میدانند و میگویند که پدر خاطره با وظیفه وی در صفوف پولیس ملی سخت مخالف بود.
بر بنیاد گزارش رویترز خاطره چندین ماه با پولیس غزنی در بخش مبارزه با جرایم ایفای وظیفه میکرد و همیشه آرزو داشت که در صفوف پولیس ایفای وظیفه کند.
خاطره به رویترز گفت: ” من میخواستم با پولیس حد اقل یکسال کار کنم و اگر این حادثه برای من بعدأ اتفاق می افتاد کم دردناک میبود، اما این حادثه برای من بسیار زود واقع شد. من برای سه ماه به آرزوی خود که انجام وظیفه با پولیس بود رسیدم.”
درهمین حال، فعالان حقوق بشر میگویند که حمله بر جان خاطره نشان میدهند که هنوز هم مخالفتها با داشتن وظیفه زنان وجود دارد.
خاطره گفت که او نتوانست در جریان چندین سال پدر خود را قناعت بدهد که تا مانع کار او نشود، اما این کار نتیجه نداد و بعدا شوهر خاطره توافق کرد تا وی در صفوف پولیس ایفای وظیفه کند.
اما رویترز می افزاید که پدر خاطره مخالف سرسخت وظیفه وی بود.
خاطره میگوید: ” وقتی که به وظیفه میرفتم چندین بار پدر خود را دیدم که مرا تعقیب میکرد. بعد او با طالبان تماس میگرفت و از آنها میخواست تا مانع وظیفه من شوند.”
خاطره میگوید که مخالفت پدر وی تا این اندازه بود که بلاخره وی کاپی تذکره خاطره را به طالبان سپرده بود تا به آنها به اثبات برساند که خاطره با پولیس کار میکند.
سخنگوی پولیس غزنی این رویداد را تایید میکند و میگوید که طالبان دراین رویداد دست دارند.
به گفتهی پولیس غزنی پدر خاطره نیز بازداشت شده است.
از سوی دیگر، سخنگوی طالبان میگوید که این یک موضوع خانوادهگی است و دست داشتن شان را دراین رویداد رد کرده است.
اخبار ویژه
جوبایدن: جنگهای طولانی را مسوولانه خاتمه میدهیم

جوبایدن، رییس جمهور ایالات متحده امریکا، هنگام دیدار از وزارت دفاع آن کشور یا پنتاگون گفته است که یکجا با رهبران جهان به جنگها طولانی مسوولانه خاتمه میدهند.
بایدن افزوده است که برای دفاع امریکا از استفاده زور دریغ نخواهد کرد.
او در این باره گفت:” به حیث سرقوماندان اعلی شما، من برای دفاع از منافع ملی امریکا، مردم امریکا و متحدین ما در سراسر جهان از استفاده زور دریغ نخواهم کرد. “
بایدن افزود:” ماموریت اصلی وزارت دفاع جلوگیری از تهاجم دشمان است و در صورت لزوم جنگ میکنیم تا برنده شویم و امریکا را حفظ کنیم.”
او همچنان افزود که با وزیر دفاع امریکا و رهبران جهان کار میکند تا به جنگها طولانی خاتمه دهد.
او در این باره گفت:”من با وزیر دفاع و رهبران جهان کارمیکند تا جنگها طولانی را مسوولانه پایان دهم.”
بایدن تاکید کرد که تهدیدهای هراس افگنان نمی توانند امنیت شهروندان امریکا را به خطر مواجه کنند.”
بایدن در مورد خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تا ماه می چیزی نگفت.
این در حالی است که بر بنیاد توافقنامه امریکا با طالبان قرار است همه نیروهای خارجی در تا ماه می افغانستان را ترک کنند.
اخبار ویژه
سفیر پشین پاکستان در امریکا: عناصر صلح در توافقنامه دوحه وجود نداشت

حسین حقانی، سفیر پیشین پاکستان در امریکا، میگوید که در توافقنامه امریکا و طالبان توافق صلح و جود نداشت این تنها برنامه خروج نیروهای امریکایی بود.
او گفته است که طالبان به این باورند که با بازگرداندن امارات اسلامی صلح بر قرار میشود.
حسین حقانی در این باره گفت:” توافقنامه امریکا با طالبان زیر یک فشار کلان از سوی ترمپ که می خواست به وعده انتخاباتی خود که خروج نیرو های خارجی بود انجام شد. بناء توافقنامه یک توافقنامه خروج نیروها بود نه توافقی که در آن عناصر از صلح وجود داشته باشد.”
ظاهرا پاکستان هر چند پشتیبانی اش را از روند صلح افغانستان اعلام کرده است اما هیچگونه تغییری قابل ملاحظه در عملکرد طالبان در میز مذاکره با دولت افغانستان نیامده است.
منصور احمد خان، سفیر پاکستان در کابل، در این باره میگوید:”روند پیشرفت های داشته است حالا تمرکز و تلاش پاکستان، شرکای افغانستان و متحدان بین المللی برای پشتیبانی از این روند است و حالا بر تمام جریانهای در افغانستان است که تلاش نهایی خود را برای پیشرفت بیشتر این گفتگو های به خرچ دهند. “
در همین حال، سفیر افغانستان در امارات متحده عرب میگوید که اداره جدید امریکا در تلاش ایجاد تعادل میان دیدگاهها و خواستهای حکومت افغانستان و طالبان است.
او میگوید که امریکا به زودی هیاتی را برای هماهنگی روند صلح افغانستان به کابل خواهد فرستاد.
این در حالی است که نزدیک به یک ماه از توقف گفتگو های صلح در دوحه می گذرد، اما هیات طالبان سرگرم دیدارها از کشورهای منطقه و همسایه است.
برخیها میگویند که طالبان در انتظار واکنش تازهی دولت تازه امریکا است.
جاوید احمد، سفیر افغانستان در امارات متحده این باره میگوید:” ما از نزدیک با شرکای امریکایی ما کار میکنیم که آنها در روز های آینده یک گروه را به کابل خواهند فرستاد که در هماهنگی با دولت افغانستان روی گام بعدی گفتگوهای صلح کار خواهند کرد.”
سفیر افغانستان در امارات می گوید پاکستان همواره بر خورد سنتی با افغانستان داشته است.
این سو معاون سیاسی گروه طالبان به دعوت رسمی ترکمنستان به عشق آباد رفته و با معاون نخست وزیر این کشور روی امنیت مرزها و ازادی زندانیان طالب گفتگو کرده ست.
دولت تازه امریکا توافق نامه ۲۹ فبروری دوحه را به بازنگری گرفته است.
طالبان گفته اند که اگر واشنگتن به تعهد خود در این توافق نامه پابند نماند، این گروه در برابر نظامیان خارجی دوباره به جنگ خواهد پرداخت.
اخبار ویژه
سه عضو پیشین مجلس سنا به اتهام رشوه به حبس و جزای نقدی محکوم شدند

مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین دادستانی کل میگوید که سه عضو پیشین مجلس سنا به اتهام اخذ رشوه به بیش از ده سال زندان محکوم شدند.
این در حالی است که یک نوار ویدیویی نشان میدهد که سه عضو پیشین مجلس سنا “حین اخذ ۴۰ هزار دالر امریکایی رشوه” از سوی منسوبین امنیت ملی در ولایت بلخ بازداشت میشوند.
مرکز عدلی و قضایی مبارزه با جرایم سنگین میگوید که لیاقت الله بابکرخیل، محمد عظیم قویاش و محمد انور باشلیق باالفعل از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شده اند.
پاینده محمد عادلی، دادستان موظف، در این باره میگوید: ” قبلا به اساس پلان تمام پول ها یعنی ۴۰ هزار دالر ترتیب و نشانی شده بود. اینها فکر میکنند که این همه گپها عادی است. یک نفر نمیتواند که پول را در اتاق کسی بیاندازد و فرار کند.”
اعضای پیشین مجلس سنا نیز متهم استند که در نشست قضایی حضور نیافتند، اما وکیل مدافع آنان، عدم حضور موکلین خود را حضور رسانهها در این نشست عنوان میکند.
وکیل مدافع این سناتوران میگوید که این پرونده از قبل طرح ریزی شده بود و دست های در درون حکومت و حلقات مافیایی در آن دخیل میباشند.
احمد فرید عرب زی، وکیل مدافع، در این باره گفت: ” هیچ کدام از موکلین من اصلا مطالبه پول نکرده است. این پرونده از قبل طرح ریزی شده و دست های در آن دخیل است.”
این مرکز میگوید که این سناتوران همچنان به پرداخت ۴۰ هزار دالر امریکایی نیز محکوم به مجازات شدند.
شیر محمد، رییس هیات قضایی، در این باره گفت: ” متهمین به ده ده سال و یک ماه حبس تنفیذی و جزای نقدی به پرداخت ۴۰ هزار دالر امریکایی محکوم به مجازات شدند.”
هیات قضایی میگوید که فیصله دادگاه نهایی نیست و متهمین میتوانند خواستار استیناف خواهی شوند.
قابل یاد آوری است که این سه عضو پیشین حدود یک ماه قبل از سوی مجلس سنا برای بررسی فساد در بندر حیرتان به ولایت بلخ فرستاده شده بودند، اما به تاریخ ۷ جدی به اتهام اخذ رشوه از سوی نیروهای امنیت ملی بازداشت شدند.
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
غنی: جامعه جهانی افغانستان را از حق صلح محروم کرده است
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
افغانستان با شورای امنیت روی عملی شدن تحریم ها علیه طالبان کار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
مارشال دوستم پس از ۲۰ ماه به کابل برگشت
-
علم و تکنالوژی2 روز پیش
هند ماهواره برازیلی رصدکننده زمین را به فضا فرستاد
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
جو بایدن ممنوعیت متقاضیان گرین کارت را لغو کرد
-
تجارت1 روز پیش
سیگار: بیش از دو میلیارد دالر از کمکهای امریکا به افغانستان ضایع شده است
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
گفتگوی غنی با نخست وزیر بریتانیا در مورد روند صلح افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
آغاز دور تازه سفر خلیلزاد در مورد صلح افغانستان