رویداد های اخیر
حنفی خواستار همکاری چین در تولید برق و تجهیز شفاخانهها در افغانستان شد
عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس الوزرا، در دیدار با سفیر چین در کابل خواستار همکاری این کشور در بخش تولید برق و تجهیز شفاخانهها شده است.
بر بنیاد خبرنامه ارگ، در این دیدار که امروز (یکشنبه) صورت گرفت، آقای حنفی گفت که چین به عنوان یک همسایه خوب از دیرزمانی روابط تجارتی، اقتصادی و سیاسی با افغانستان داشته و در این مدت حتی یک مشکل کوچک بین دو کشور ایجاد نشده است، بلکه برای گسترش روابط تلاش صورت گرفته است.
وی افزود که امارت اسلامی افغانستان خواستار روابط خوب با همه کشورها به ویژه همسایگان خود بوده و از آنها نیز میخواهد که با افغانستان روابط حسنه داشته باشند.
در این دیدار سفیر چین در کابل گفت که هفتاد سال است که چین و افغانستان باهم روابط دارند و این نشاندهنده عمق روابط میان دو کشور است.
جاو شینگ همچنین با اشاره به رونق تجارت و سرمایه گذاری بین دو کشور افزود که سفارت چین در کابل در یک سال گذشته تعداد زیادی ویزه برای تاجران و شهروندان افغانستان صادر کرده است که این خود نشان دهنده گسترش و تقویت روابط دوجانبه است.
سفیر چین بر آمادگی کشورش برای ساخت خانه برای مهاجران افغان اخراج شده توسط کشورهای همسایه، ساخت سردخانه در برخی ولایات برای محصولات زراعتی، ارائه خدمات صحی، سروی و استخراج مواد معدنی در افغانستان تاکید کرد.
رویداد های اخیر
نگرانی گزارشگر خاص حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان از اخراج مهاجران افغان از پاکستان
بنت روز گذشته (سهشنبه، ۱۸جدی) با اشاره به گزارشهای اخیر از پاکستان مبنی بر بازداشت و اخراج مهاجران افغانستان، از دولتها خواست تا رفتار انسانیتری با این مهاجران، بهویژه با گروههای آسیبپذیر داشته باشند.
ریچارد بنت، گزارشگر خاص حقوق بشر ملل متحد برای افغانستان، در واکنش به اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان، بر لزوم محافظت از این افراد و جلوگیری از بازگشت آنها به افغانستان تاکید کرده است.
آقای بنت روز گذشته (سهشنبه، ۱۸جدی) با اشاره به گزارشهای اخیر از پاکستان مبنی بر بازداشت و اخراج مهاجران افغانستان، از دولتها خواست تا رفتار انسانیتری با این مهاجران، بهویژه با گروههای آسیبپذیر داشته باشند.
او همچنین فراخوان خود را برای عدم بازگشت مهاجران افغانستان تکرار کرد و بر لزوم حمایت از این افراد در کشورهای میزبان تاکید کرده است.
گزارشگر خاص ملل متحد اظهار داشت که مهاجران افغانستان در کشورهای میزبان منطقه باید از رفتار بهتری برخوردار شوند و از تمامی کشورهای عضو خواست تا منابع مالی و امکانات لازم را برای حمایت از این مهاجران افزایش دهند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان طی روزهای اخیر افزایش یافته است.
رویداد های اخیر
ترمپ: روسیه به دلیل خروج امریکا از افغانستان به اوکراین حمله کرد
ترمپ مدعی شد که در دورانی که در قدرت بود «ما هیچ جنگی نداشتیم»، اما اکنون «به دنیایی میرود که در جنگ میسوزد».
دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده ادعا کرده است که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان "بسیار بد" انجام شده است و با مشاهده این موضوع، روسیه تصمیم به حمله گسترده به اوکراین گرفت.
ترمپ مدعی شد که در دورانی که در قدرت بود «ما هیچ جنگی نداشتیم»، اما اکنون «به دنیایی میرود که در جنگ میسوزد».
رئیس جمهور منتخب امریکا از چگونگی خروج امریکا از افغانستان انتقاد کرد. به گفته ترمپ، او زودتر از رئیس جمهور جو بایدن، نیروهایش را از افغانستان خارج می کرد و این کار را «با عزت و قدرت» انجام میداد.
ترمپ افزود: «راهی که آنها بیرون آمدند ظالمانه بود. گذاشتن میلیاردها دالر تجهیزات نظامی کاملاً جدید که من خریدم در دست افغانها. و به طور خاص به دست طالبان (امارات اسلامی) است".
وی تاکید کرد که خروج ایالات متحده از افغانستان "بد" بوده است.
وی افزود که: «به همین دلیل، من فکر میکنم روسیه وقتی این را دید، رفت و به اوکراین حمله کرد. آنها گفتند، "این افراد (امریکاییها) بیکفایت هستند - آنها نمیدانند دارند چه میکنند". ترامپ افزود.
در آوریل ۲۰۲۱، امریکا اعلام کرد که نیروهای خود را از افغانستان بیرون میکند، جایی که آنها از سال ۲۰۰۱ در آنجا مستقر بودند. تمام سربازان امریکایی تا ۳۱ آگست ۲۰۲۱ به طور کامل از این کشور خارج شدند.
نیروهای امریکایی در ابتدا برای مبارزه با تروریزم پس از حملات ۱۱ سپتامبر به افغانستان حمله کردند.
رویداد های اخیر
یک عضو مجلس نمایندگان امریکا از ترمپ خواست کمکها را به افغانستان متوقف کند
تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا در نامهای از دونالد ترمپ، رئیس منتخب این کشور خواسته است تا کمکهای مالی را به افغانستان متوقف کند.
بورچت تأکید کرده است که حکومت امریکا نباید دشمنان خود را در خارج از کشور تأمین مالی کند.
او در این نامه گفته است: «میخواهم نگرانی شدید خود را از ارسال کمکهای خارجی به طالبان و تمایل خود را برای همکاری با دولت دونالد ترمپ برای جلوگیری از انتقال دالرهای مالیاتی امریکا بیان کنم. ایالات متحده نباید به دشمنان خود در خارج از کشور کمک مالی کند.»
در همین حال، وزارت اقتصاد گفته که امیدوار است تا کمکهای جامعه جهانی متوقف نشود و تلاشها جریان دارد تا زیرساختهای افغانستان تقویت شده و این کشور به طرف خودکفایی حرکت کند.
عبداللطیف نظری، مُعین مسلکی وزارت اقتصاد در این مورد گفت: «ما امیدوار هستیم که کمکهای جامعه بین المللی به مردم افغانستان متوقف نشود. اما در عین زمان توجه و تمرکز ما به ظرفیتهای ملی است. ما میخواهیم که زیربناهای افغانستان تقویت شود تا افغانستان به تدریج بهطرف خودکفایی حرکت بکند.»
از سویی هم، کارشناسان کمکهای جهانی را راه حل بنیادی برای اقتصاد افغانستان نمیدانند اما گفتهاند با توجه به وضعیت بشری و اقتصادی کشور، ادامه این نوع کمکها ضروری است.
عبدالظهور مدبر، آگاه مسایل اقتصادی گفت: «کمکهای بشری راه حل بنیادی به اقتصاد کشور نیست ولی اینکه ما یک بحران اقتصادی را داریم، میتواند تاثیرگذار باشد.»
گفتنی است که امریکا در سه سال گذشته بیش از ۲ میلیارد دالر برای موسسات کمکرسان در افغانستان کمک کرده است. وزارت خارجه امریکا گفته این کمکها صرفاً برای برنامههای امدادی و خیریه و برای مردم عادی افغانستان است که با قحطی، گرسنگی و کمبود غذا دستوپنجه نرم میکنند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اسلام آباد: به تمامیت ارضی افغانستان احترام داریم
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تهران: افغانستان موانع جریان آب به ایران را رفع نماید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش میزان بیکاری در هرات
-
رویداد های اخیر2 روز ago
صدراعظم کانادا احتمالا استعفا دهد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
عضو مجلس نمایندگان ایران: ساخت بندهای آب در افغانستان جای سوال دارد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مشاور صدراعظم پاکستان: حق عملیات در افغانستان را داریم
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مقامهای حکومت جدید سوریه در سفر به قطر بار دیگر خواهان لغو تحریمهای امریکا شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
هند حملات هوایی پاکستان بر افغانستان را محکوم کرد